Fixný strojček! Katastrofa?

Iba Katka

Ja som mala strojček asi dva a pol roka - cca. Do zadu ti dávajú také obruče na zadné zuby - to trochu bolí, ale menej ako vŕtanie. Potom ti lepia také štvorčeky na ostatné zuby - to nebolí vôbec. Len to trvá hodinu - hodinu a pol. Potom ti tie obruče a štvorčeky spojí drôtom a zatiahne. Vytvára to tlak na zuby, vyrovnáva ich.
Mňa to zvyklo bolieť dva-tri dni. Nebola to taká bolesť, ako keď máš kaz, ale taký nejaký tlak, bolelo to pri jedení, takže prvé dni len jogurtíky, praženičky, výživky... A vlastne 2-3 dni za každým, keď mi ho zatiahol (čo sa deje tak raz do mesiaca). Ale výsledok stojí za to ;)

Simonella

popravde, bolelo to ked ho davali.. a dost.. bola to asi najvacsia bolest pocas celych tych 2 rokoch som ho nosila kedze mi ho tam zubarka dost drasticky davala..(montuje sa okolo zadnych stoliciek) ale hadam ty budes mat menej masakralnu doktorku :D.. a nosi sa tak cca 2 roky myslim.. potom budes nosit par tyzdnov taky priesvitny spevnovac, aby sa ti nedali do povodneho stavu..
jest mozes vsetko okrem zuvaciek myslim,,. mne sposobovali tazkosti kedze sa mi stale dost lepili na kruzky a celkovo na drotiky.. cize ani take tycinky ze mars a take tie "tahajuce" moc nie..
bozee a hrozne to nevyzera,, toto neries teraz.. chces mat radsej do konca zivota krive zuby? bud rada ze ides na strojcek, kolko ludi by ho chcelo a nemozu si to dovolit.

lolypop

Na ženách to vypadá pekne ked sa usmejú ale musia si to dôkladne čistiť.Ja som ho mal rok aj pol cca.A prvé 2 týždne ťa bolia zuby že si nevieš odtrhnuť chleba alebo podobné veci.Já som jedol len tažko aj to len polievky.Potom ti budú meniť gumičky po cca mesiaci..to ti zas troška povolia a zas ťa budu bolieť.A ked ti ho dajú dole daju ti retarner zo zadnej strany zubou aby sa ti nevrátili naspäť.Ja to už nosím cca rok.A môže sa t nechať aj ovela dlhšie.To je taký umelohmotný pásik ktorý ti zalepia o zuby.Nie je to vôbec vidieť.Len si ich dôkladne čisti z vnútra tam sa robia kazy..

nela

Ja mam strojcek cca 2 roky a nebolelo to,ked mi ho davali,trvalo to tusim hodku, hodku a pol, ked si dobre pamatam.Som tiez cakala,ze to bude vyzerat hrozne,ale nie,uz som si aj zvykla a hlavne ze budem mat rovne zuby :)