Obdobia vo vztahu

Príspevok v téme: Obdobia vo vztahu
mily22

Ahojte,mate aj vy take skusenosti vo vztahu, ze su obdobia,ked je vsetko uplne super,navzajom sa seba neviete nabazit,ste k sebe mili,nezni,oslovujete sa zdrobneninami atd..a potom z nicoho nic pride take chladnejsie obdobie,ked sa k sebe spravate skor ako kamarati,nestretavate sa az tak casto,akoby ste si od seba chceli oddychnut? a potom zase pride to krajsie obdobie a tak sa to stale strieda.ja to tak mavam s priatelom pravielne a neviem vobec prist na to,preco je to tak,nie su ziadne hadky ani nic a zrazu pride to obdobie ochladnutia. dakujem za vase nazory.

nikaroxy

blecha : No vidím,že niesom jediná..aj my sme spolu siedmy rok a robím diplomku. Už sme sa 2 dni nevadili,lebo som si povedala, že nebudem sa už rozculovať,lebo to ho teší :D Tak som taká, že si nevšímam čo hovorí a ked začne, tak odídem z mietnosti zoberem psa a venujem sa radsej tomu. A cuduj sa svetu, ono to funguje, ked vidi ze ma to netrapi, tak prestane a asi sa aj trošku zamyslí. Včera som vychvalila kamoškynho frajera,lebo má babatko a jej priateľ jej navarí, ešte aj napečie, uprace...Tak mi ten moj povedal, že ved aj on by mi navaril, keby ho pustím k sporáku, že mu len nedám príležitosť...tak som povedala, že ved ja ti nezakazujem mi pomáhať. Tak aj schody umyl,povysaval :D Asi bola aj chyba trosku vo mne, že ja sa radsej vzdy do vsetkeho pustim sama a potom uz neviem kde mi hlava stoji a co skor. Este aj tá práca. Moja konzultantka ma štve už druhy týždeň nereaguje a aj z toho som nervózna už. Síce robím výskum ešte, ale aspon iné by mi mohla odklepnúť nech som kludnejsia.

blecha

Nikaroxy: ty si mi veľmi podobná a si v rovnakej situácii ako ja.
diplomku som odovzdala v sobotu na prvé čitanie a mám 7 ročný vzťah. bývame spolu len posledný pol rok.

A tiež mám podobný problém, ale inak - kým sme spolu nebývali, tak mi hovoril, ako sa bude starať o náš bytík keď už budeme spolu bývať. Teraz, keď som na nervy, lebo nemám skoro žiaden čas pre seba, tak čakám, že sa chytí sám a porobí dačo - umyť dlážku, navarí, postará sa o mňa. Lebo on nemusí nič riešiť - robota a voľný čas, to je všetko. Ale nie, nie je to tak, ako sľúbil. Ja musím stíhať postarať sa o všetko a začne vykrikovať také p***, že prečo je tam prádlo na sušiaku už 3tí deň, a prečo sú hračky od mačky po zemi, a čo som robila celý deň, keď nie je umytý riad. Ale on mi chce pomôcť, len nevie ako.

Tak som mu povedala, nech je ticho, ja mám čo robiť, to že sú hračky po zemi, to nie je bordel, čo bude robiť, keď budú deti - furt zbierať za nimi všetky hračky a utierať, všetko čo oblížu? A ak mi chce pomôcť, nech poupratuje, navarí, nech sa pohrá s mačkou, aby mne dala pokoj a pod. Tak doteraz čakám, kým to urobí. Predvčerom mal byť na rade aby umyl wc, aha ani mu nenapadlo.

A potom chytí on na mňa nervy, že furt ho len buzerujem.

nikaroxy

Dadula56 Nemysli si o mne, že som nejaká puťka,ktorá nemá vlastný názor či swbavedomie. To si možno zle pochopila, alebo som sa ja zle vyjadrila nesprávne. Ja poznám svoju hodnotu a tiež si nenechám skákať po hlave. Ja viem, že človeka a jeho zaužívane sposoby správania z rodiny nejde zmeniť, ale to tak isto mám aj ja chyby a dokážem ich ovládať. Človek len musíchcieť ak mu na tom druhom záleží. Neuznávam spôsob utekania hneď zo vzťahu,lebo sa vyliala horúca káva. Proste chcem aby sa naučil pochopiť, že týmto sposobom ma unavuje, trápi a že ked to nezmeni uplne sa odcudzime, prinajhorsom ho prestanem lubiť a odidem od neho i ked naspať k rodičom. Tak isto moji a aj ini rodičia a aj ine vztahy ktore poznam maju svoje problemy, ale koli tomu sa nemusia hned rozvadzať a rozchádzať. Podľa mňa to berieš z nesprávneho konca. Ja vždy beriem veci tak, že chcem aby sa vyriešili a nie aby som im unikala, skor ci neskor by si ma to znovu našlo...takže dakujem za nazory, ale ja dufam ze o rok sa niekam posunieme a nebudeme musieť riešiť taketo podla mna zbytocne hadky.

Dadula56

Nika, rob ako myslis, len by ma zaujimalo, kde budes o rok s tymto problemom. Ci rozidena alebo sa podvolis jeho poziadavkam. Toto nie je nieco, co si clovek moze vysvetlit s tym druhym. Su to jeho nazory a su to nazory iracionalne, nazory naucene od detstva, tym padom nevyvratitelne logickymi argumentami. Mozno sa to bude dat utlmit, ale v pravidelnym intervaloch sa to bude vracat na povrch. Snaz sa si zachovat zdravy rozum, buduj sebavedomie a davaj velmi dobry pozor, aby si neotehotnela.Vela stastia.

nikaroxy

Dadula - On jednoducho potrebuje normálne konečne vysvetliť, že to nie je v poriadku. Lebo ked mu to poviem ja, tak si mysli, ze je to len moja obrana a nasledny utok. Teraz ked znovu nepracujem, tak mi raz vykričal, že aby som už išla konečne robiť a mna sa to vtedy tak velmi dotklo, pretože som pracovala u otca a velmi rada pracujem, zarabam a som uzitocna, ale koli škole som sa na pol roka stala dobrovolne nepracujucou aby som sa plne mohla studiu venovať. A on mi povie toto?! Potom mi sice povedal, ze to tak nemylsel, ale žial Bohu alebo vdaka Bohu? Som človek, ktorý si vytrháva takéto veci z kontextu,lebo to nie sú vymyslené narážky, to je skutočne to čo si myslí. Ale ja mu ukážem, skončím tú školu, začnem pracovať a potom len uvidí, resp. neuvidí :D Lebo pre mna život nie je o tom ze budem len doma umývať riad a dlazku...chcem zacat zit inak ale do mája to budem musieť ustat.

nikaroxy

odpovedam - ďakujem za radu. Presne toto som chcela čítať a nie to odíd od neho, asi vieš co citim. A s tou kaviarnou velmi dobry napad :))) Od buduceho tyzdna asi zacnem praktizovať. Nie že by som doma nemala pokoj, ale ako píšeš, apson nebude hovoriť,že som doma :) Uvedomujem si ze krik nič nerieši,preto sa budem snazit pri dalsom konflikte riadiť tvojou radou. Je cas aby som zacala myslieť aj na seba.

Dadula56

Ano, su to veci, ktore si clovek nesie z rodiny. Tak ako ty si bola vobec ochotna sa dostat do tejto situacie, tak ako on si mysli, ze je normalne, ze on bude mat z teba sluzku. Ak by si bola vychovana v rodine, kde sa domace prace delili, tak sa do tohto stavu ani nedostanes. Je tazke sa odnaucit nieco, v com bol clovek vychovany, casto je to takmer nemozne. A tak musis vnimat aj tu svoju situaciu. Teda zhrnutie asi take, ze on s tym neprestane, lebo to povazuje za standard. Mozno sa ti to zda ako detail, pre ktory nechces zahadzovat vztah, ale detail to nie je. A to sa ukaze najma ked skoncis skolu, budes chodit do prace a on bude vyzadovat servis, akoby si bola cely den doma bez ziadnej inej cinnosti, nez lestit byt. Vtedy to len zacne, teraz je to este lahka verzia. Moja babka bola zena s takymto manzelom. Kvoli nemu sa rozviedla s mojim dedom aby potom skoncila ako domaci spotrebic. Ten chlap ju znicil psychicky aj fyzicky.

odpovedam

nikaroxy, v prvom rade po sebe nekricte, nevykrikujte si veci. Tym takisto znizujes svoju sebauctu. Ja som si napr. dizertacku pisala v kaviarni. Tak ak mas moznost, chod do kaviarne, kde mas pokoj, wifi a pis. Mne sa perfektne pisalo. NO a tvoj mily ti nebude moct vykrikovat, ze sedis doma ;-). Bud lahostajna trochu voci jeho narazkam a cim si viac budes stat za svojimi potrebami (ale nevynucuj si ich ani neospravedlnuj, proste len rob, co chces), tak tym viac pochopi ten tvoj chlap, ze nebudes skakat ako on piska. Bud hrda, vyrovnana, mysli na seba. Inak si vychova leniveho a panovacneho chlapa.

nikaroxy

Dadula56 ja osobne sa tam odmietam zaradiť, ja mama rada pohodu, nie celodenne behanie niekomu okolo zadku, ja si porobim ked sa mi chce a mam cas a potom už nelietam ako nasolená...ale občas mam pocit že som robot a všetko robim len ja.Ale toto iste robí aj moja mama - asi som si to prevzala od mojej primarnejrodiny. mama robot a zvyšný 4 členovia rodiny vyložené nohy na stole

nikaroxy

Nirv presne ako píšeš. nedávno som mu to aj vykričala nech si to uvedomí, že toto ma od svojej úžasnej mamy, ktorá v rodine každého kontrolovala, zadáala úlohy. Som mu povedala, že u nás to tak nikdy nebude, že s tym nech sa rozluci. Na chvilu bol normalny a posledné dni, teda tyzdene co si píšem diplomovku tak mam nenej casu na vsetko a on proste neprestal s tymi narážkami, ved si doma cely den a neviem čo. Ale ja nesedím doma dobrovolne! Píšem si prácu ktorá mi snad zaruci dobr ezamestnanie a on mi ide toto vyčítať, že ved si doma, tak mas cas. Ja mu samozrejme hned následne vykričím, ano ja som doma a ty si beháš celý deň po kávičkach a na to sa vie tak vytočiť, že treskne dverami a odíde. Myslí si, že tym naše problemy vyrieši, ked odíde a buchne dverami. Tie problemy ale treba riešiť. On nie je hlupak, ani tyran, ani daky neviem čo, ale ked si predstavim, že fakt som este stale mlada baba a že možno niekde je niekto kto mi toto robiť nebude....Ale zase je hluposť sa rozchadzať a zahadzovať taky dlhorocny vztah koli tomuto do smietia. Všetko je to o komunikacii, ktorá u nas žalostne viazne. Poradte ako ho prinutit, alebo mu vysvetlit, že týmto ma velmi hneva.