Znova BIO potraviny

Príspevok v téme: Znova BIO potraviny
houmen

Pred tym ako polozim otazku, rad by som uviedol nejake vychodiska, a to ze ratam s tym, ze ludia sa zdravo stravuju (strasne zidealizovana predstava, ale vhodna pre tento pripad), to znamena maju pestru stravu, varia vyvazene jedla, tzn. bohate zastupenie ovocia a zeleniny v jedalnicku, ziaden extrem, normalne stravujuci sa clovek (tuto uvahu prosim nenapadat :)))

Myslite, ze " toto staci ", alebo sa da kvalita zivota a jedla zvysit prave BIO potravinami? Pred tym ako zakladam tuto temu som si dal tu namahu a vygooglil som niekolko testov ( ochutnavky ne/bio potravin naslepo, vizualne porovnavanie atd) a tie testy nikdy nedopadli v nejaky vyrazny prospech biopotravin, vacsinou prave naopak).

Dufam ze ma tu konzumenti a zastancovia tohto druhu potravin neukamenuju, ale nie je to vsetko cista propaganda spolocnosti? Urcite su za tymto vsetkym nechutne zisky. Ludia tomu proste veria. Je jasne ze ziadny test nie je uplne objektivny, ale nepride Vam to podozrive?

Nestojim tu o ziadnu flame war. chcem rozumne argumenty :)

ektoplazma

Ahoj, ja sa snažím stravovať tak nejako približne podľa tvojho modelu + ešte vyhýbať sa zbytočným aditívam (napríklad že si kúpim biely jogurt a dám si do neho domáci džem, med, orechy alebo hocičo - namiesto ovocného a tak nejako) a zároveň si myslím že biopotraviny sú úplne zbytočné, lebo napríklad aj "klasická tesko mrkva" aj bio mrkva (prípadne rastliny všeobecne) rastú v rovnakom ovzduší, dostane sa do nich rovnako exhalátov, splodín z chemtrails, a iného znečistenia, takže fakt, že tesko mrkvu navyše prihnojujú, striekajú rôznymi ...cídmy je asi celkom zanedbateľné. Ale naozaj to nemám ničím podložené to je len môj subjektívny názor :) Takže z môjho pohľadu skôr ide o marketingový ťah. To sa samozrejme netýka rôznych biofariem, kde zvieratá síce tiež dýchajú sajrajt ale aspoň tam majú vytvorené dôstojnešje podmienky na život (voľné výbehy, humánnejšia smrť).