Tehotenstvo a namahava praca

Príspevok v téme: Tehotenstvo a namahava praca
žužu

Dnes mi doktor povedal, ze som v 3. tyzdni. Pracujem ako recepcna v hoteli na 12 hodinove smeny (iba denne smeny) postojacky, nesmieme si sadnut, nasa praca je okrem toho velmi stresujuca, je to velky hotel, je toho vela a nasa klientela su povacsine velmi neprijemni a nepriatelski ludia, s ktorymi prichadzam nepretrzite do kontaktu a vplyvaju na mna. Ked som sa pytala doktora, kedy mozem odist z prace, povedal ze tehotenstvo nie je kontraindikacia. Lenze ja malemu nechcem ublizit a odist by som chcela cim skor. Zamestnavatel by teoreticky mohol suhlasit hned, ako najdu nahradu. Ak viem zhodnotit situaciu na mojom pracovisku a poviem to lekarovi, musi ma vypisat na PN, alebo mi ju moze odmietat?

Lulu2011

Lucka ten tvoj doktor je teda nejaky divny, ked robis s chemikaliami a v automobilke, co mu sibe? to je tak tazke ta vypisat na PN? nerozumiem mu fakt, trvaj sa svojom nenechaj sa odbit!

lucka cucka8

Dobry den.potrebovala by som poradit.
Pracujem v automobilke, zistila som ze som tehotna.tak som info mojho zamestnavatela a on mi povedal ze nahradnu pracu pre mna nema, bud aby som isla na pnku alebo na rizikove.presiel uz mesiac a nic sa neriesi. Len srojim 8 hod na jednom mieste a nikto si ma ani nevsima,som medzi chemikalia s ktorych mi je zle a pravidelne sa vraciam domov s bolestami hlavy.gynekolof povedal ze ma vypisat nemoze pretoze povedal ze nam ziadne zdravotne problemy. Myslite keby som isla k mojej obvodnej ze by ma ona nechala doma ked mi je nevolno v praci??? Dakujem

žužu

kvietok789, dakujem za pekny prispevok. Nakoniec sa to vybavilo k spokojnosti mojej, aj zamestnavatelovej :) Coskoro ma preradia na inu poziciu, s kratsim pracovnym casom a v kancelarii so stolickou :D Vsetko s tym, ze na PN mozem ist, ked sa sama budem na to citit.

kvietok789

Tak ten mudrlant asi nikdy nebol tehotny,sudim ze je to chlap a dufam ze si nikdy nenajde zenu s ktorou by chcel dieta,lebo uz teraz ju lutujem..Tiez som mala namahavu pracu a usudila som,ze nie je vhodna v mojom stave,doktor ma vypisal na pn,ak mas dobreho lekara,s ktorym sa da komunikovat a dohodnut,nie je problem..ak nie,budes musiet nieco vymysliet..zamestnavatel Ti musi zabezpecit vhodne podmienky,stat a este 12 hodin je nemyslitelne ak cakas dieta a je vidiet ze Ti na nom zalezi :-) Ale neviem ako by si sa vyhla stresu,praca v hoteli je narocna..Ja som uz na zaciatku tehotenstva bola unavena,vycerpana,zadychana,bolel ma chrbat z toho ako sa menila panva..k tomu nevolnosti..zlucit toto s pracou je tazke ak chces pre seba a dieta to najlepsie..a este k tomu hlupemu prispevku-ze chce vysedavat doma..doma je niekedy viac prace a chystat vybavicku a detsku izbu da zabrat..a hoci som dost oddychovala a casto lezala v polohe v ktorej ma nic nebolelo,netlacilo a dalo sa mi dychat,urcite som tym mojmu malickemu neublizila..porod bol extra rychly,rovnako zotavovanie a malicky je krasne,zdrave a spokojne dieta..ked je spokojna mamina,da dietatku to najdolezitejsie..drzim palceky,nech to vybavis k svojej spokojnosti..teda uz k VASEJ :-)

žužu

Dakujem akurat tak poslednym dvom kockam. A ty (alebo vy ostatni) s tymi dalsimi prispevkami sa spamataj, vobec nevies o com je moja praca. A nedristaj sprostosti - ako si mam asi teraz najst inu pracu?

odpovedam

tehotne zeny su nachylne na vznik krcovych zil, postavanie cely den ti to urcite neulahci. Suhlasim vo vsetkom s nirv.

nirv

Si povinná oznámiť zamestnávateľovi že si tehotná, on ťa nesmie vyhodiť a je povinný ti poskytnúť náhradné zamestnanie ak to ktoré vykonavas je rizikové. Určite nemôžeš celý deň stáť. Dohodnú sa s ním, určite ti dá nejaké ústupky.