Prepracovanie a vyčerpanie

Príspevok v téme: Prepracovanie a vyčerpanie
mirka3343

Ahojte, som mama a manželka ale hlavne podľa môjho zamestnávateľa pracovníčka, ktorá je v práci 12-14hodín a keď ide o 21.45 / začiatok medzi 7.00 až 7.15/domov tak sa ešte očakáva že urgentné záležitosti dorieši z domu.
Som na pokraji psycických síl...a o fyzických ani nehovorím...
Trpím nespavosťou spím max 4.5 hodiny a aj to keď idem do postele už premýšlam že ráno skôr ako pôjdem do práce ešte musím doma zapnúť notebook a vybaviť urgentné veci hlavne kôli ľuďom čo majú časový posun napr v Číne.
O tom že manžela a deti ani nevidím je zbytočné aj písať.
Som zufalá zajtra idem k lekárovi ale ani neviem čo mu mám vlastne povedať mám pocit že ma vysmeje že som šialená workoholička. Existuje vôbec diagnóza prepracovania?

zewa

Nikto ťa nevysmeje.
Táto práca nie je pre ženu s rodinou.
Hm, možno máš prácu, fayn zarobíš, ale čo z toho, keď ťa to vycucne a nakoniec nedajbože skončíš na liekoch od psychiatra.
Urč si priority a zostav rebríček hodnôt.

RNG

Nuz ked sa nervove zrutis a vypadnes z roboty na dlhsi cas, tak zistis, ze sa da najst cas a nemusis robit take hrozne hodiny na to, aby ste sa uzivili.
Ja mam s tym hodne skusenosti, lebo taham az 60 hodin tyzdenne, ale nie na ukor spanku v ziadnom pripade a nema ziadne nedorastene deti, co by si vyzadovali moj extra cas.

mirka3343

Ďakujem vebe, deti su ešte malé mladšia bude mať 3 roky a starší ma 5. Stále si hovorím že to nejak ustojím a zvládnem ale je to len horšie. Preto chcem teraz zostať pár dní doma a oddychnuť si pri upratovaní, umývaní okien, praní a žehlení a konečne niečo upečiem pre deti... :-)
Najhoršie je že keď máme s manželom výmenu názorov o tom koľko som v práci atď a hneď ako spomeniem že teda ok tak prácu zmením prípadne zostanem chvíľu doma a budem niečo hľadať tak mi povie že som naivná že teraz zohnať robotu je ako vidieť polárnu žiaru. Ma obavu že z jednoho platu neutiahneme hypotéku a aj domácnosť + je zvyknutý na nejaký štandard s ktorého si asi nehce ukrojiť i keď mne je to aj tak jedno...lebo tie sprosté peniaze nemôžem ani minuť na veci čo by ma nejak tešili. Asi už chytám depku...

vebe

A chcem ti este povedat, ze lekar ti moc nepomoze. Odporuci ti, aby si viac odpocivala, spala a aby si neprpacovala dlhsie ako 8 hodin a aby si nepracovala doma. Ty povies, ze sa to neda a tym sa jeho pomoc skonci. A bude mat pravdu, ty musis zmenit sposob svojho zivota.

vebe

Nic v zlom, ale ked clovek ochorie, zrazu idu veci aj bez neho. To si len teraz myslis, ze by si nerobila len v kome. Ja mam vela pacientov, ktori ked ochoreli otvorili sa im oci a sami prisli na to, ze si musia zivot organizovat inak. Ale preco to nezmenit skor ako pride zakerna choroba? Ved uz mas problem so spankom, to je varovny signal tvojho tela. A ked nic ine, neviem ake velke su tvoje deti, ale z vlastnej skusenosti ti radim, pridu do kritickeho veku, nastrahy su vsade, pricom komunikacia s detmi a venovany cas je to najdolezitejsie ako znizit riziko problemov. je to vsetko len na tebe.

mirka3343

Ano viem, už som aj poslala CV do nejakých firiem...ale mám pocit že teraz to je tak asi v 80% zamestania možno nie až taký extrem ako ja ale nadmerná záťaž a nadčasy su všade. Potrebujem si oddychnuť a byť chvíľu s rodinou a deťmi... Niekedy mám pocit že mi praskne hlava ale čo je najhoršie aj keď mi rovno vystavia PN mám homeoffice a robotx sa nestrasiem asi len keby som bola v kóme.

vebe

Vsetcia sme v praci nahraditelni, kazda praca ide aj bez nas, vzdy sa nahrada najde, ale v rodine pre vlastne deti sme nenahraditelne ako matky. Takto nemozes existovat. Jednak preto ze kazda z nas ma niekde svoju achilovku a ked nerespektujes, ze si potrebujes oddychnut, tak nieco v tvojom tele "povoli". Okrem toho, mozno to s detmi teraz funguje - neviem ake su velke, ale pre ne si fakt nenahraditelna. Potrebuju ta nielen na varenie a pranie, ale aj riesenie problemov a proste byt tam, kde ta potrebuju. Pride puberta ci obddobie okolo 17-18 a zistis, ze o detoch nic nevies a ze mas problem. Necakaj, ze tvoj zamestnavatel to bude riesit. Jediny, kto toto moze riesit si ty sama. Mas pracovnu dobu, mas nejaku zmluvu, mas zakonnik prace. Ak to neuzna, zmen pracu. Ale ako hovorim, necakaj, ze to urobi niekto za teba. Uvedom si, ze zrutena, prepracovana a bezradna matka ci manzelka je nanic. A deti ta nebudu za toto obdivovat, budu ta skor odsuzdovat, ze si si to nevedela vyriesit a ze si nevies hajit svoje prava.