Obrúsenie veľkých predných zubov

Príspevok v téme: Obrúsenie veľkých predných zubov
Sandy588

Zdravím. Od detstva mám výrazné predné zuby, tzv. sysláky. Nejako extra som to začala vnímať až teraz, okrem toho tie 2 predné zuby nie sú ani súmerné a sú trošku do kriva, esteticky je to dosť odpudivé. Chcem sa spýtať, v stredu idem na preventívku k môjmu zubárovi, ak by som ho poprosila, obrúsil by mi tie 2 predné zúbky do požadovaného tvaru? Niekde som čítala že sa to robí bežne, ale neviem čo je na tom pravda. Nemáte s tým niekto skúsenosti? Platí sa za to? Bola by som vážne vďačná za odpovede, ďakujem.

Sandy588

Toto som našla na nete: v prípade, že sú horné rezáky príliš dlhé môžu spôsobovať problémy so správnou výslovnosťou niektorých hlások. Nie je problém takéto zuby zabrúsiť a skrátiť. Malo by so to však robiť postupne po milimetroch, pretože väčšie zbrúsenie naraz môže spôsobiť podráždenie zubnej drene a jej následné odumretie. Povedzme, že pri prvom sedení sa dajú skrátiť o milimeter a znovu o pol roka o ďalší, aby nebola zubná dreň poškodená. Zábrus by mal zvládnuť každý stomatológ a cena asi neprevýši hodnotu 10 Eur.

niekto podobný zákrok? Bolí to veľmi?

Dadula56

Zalezi kolko by si potrebovala zbrusit...vela ti toho zbrusit nemoze ako uz bolo napisane.
Mne zbrusili predne zuby. Narazila som do stola a zub sa mi nastrbil, ale zubar bral uplne minimum.

zubár

ak by s tym ten tvoj zubar suhlasil, bol by to riadny podivin. pretoze ked su zuby velke, chcelo by to riadny zasah a to by uz nezbrusil iba sklovinu, ale aj zubovinu. s takymi zubami by si ale uz nemohla nic jest a o par minu ani rozpravat, mala by si odhalene nervy a tu bolest si nevies predstavit. preto si myslim, ze jedine riesenie u teba su korunky.
a pokial ide o platbu, u zubara sa plati vsetko, kazdy ukon. takze sa priprav na poriadne palky.