Nechty na nohách

Príspevok v téme: Nechty na nohách
tinna00

Ahoj, chcela by som vás poprosiť o radu s mojimi nechtami na nohách. Posledných pár týždňov som si totiž všimla, že sú v priam dezolátnom stave. Sú mäkké, nehorázne sa štiepia a lámu sa. Nikdy som takýto problém nemala. Problém s nedostatkom nejakých vitamínov to asi nebude, lebo nechty na rukách mám celkom silné a bez problémov ich nosím dlhé. Preto sa na vás obraciam s otázkou, čo by to mohlo spôsobovať a ako to napraviť.
Ďakujem.

vala

Dobry den.Zistila som na nohach polovicu bielu a polovicu hnedu farbu a este pritom sa mi robia modriny na hornej casti nohy.Poradite mi zcoho to asi moze byt?Ďakujem

Emilim

Evelin dakujem ti za radu, vyskusam vsrtko, len neviem ako sa zrieknut sladkosti. Akurat si chcempozriet nejaky zakusok alebo kolac bez bielej muky a bieleho cukru Ved co budem bez kolacika na velku noc? Aj dcera ma podobny problem ako ja, ona ma palec na nohe a zarasta jej stale necht. Uz ho mala vlani stiahnuty a je to este horsie. A ona ma od narodenia problemy s pankreasom. /to nema po mne ,je moja adoptivna dcera/takze budeme dietovat obidve a uz nebudeme chodit v meste na zakusok.Este raz pekne dakujem.

Emilim

Evelin dakujem ti za radu, vyskusam vsrtko, len neviem ako sa zrieknut sladkosti. Akurat si chcempozriet nejaky zakusok alebo kolac bez bielej muky a bieleho cukru Ved co budem bez kolacika na velku noc? Aj dcera ma podobny problem ako ja, ona ma palec na nohe a zarasta jej stale necht. Uz ho mala vlani stiahnuty a je to este horsie. A ona ma od narodenia problemy s pankreasom. /to nema po mne ,je moja adoptivna dcera/takze budeme dietovat obidve a uz nebudeme chodit v meste na zakusok.Este raz pekne dakujem.

evellin6

Môjmu manželovi sa objavili na nohe zvláštne sfarbené nechty,ktoré sa po čase lámali.No nebol na ne pekný pohľad a to uznal aj on sám.Úplne vysadil z jedálnička sladkosti- prekyslenie organizmu - denne priamo do úst kvapkal 3x5 kvapiek silný oreganový olej-žalúdočná plieseň-a tým istým olejičkom potieral aj nechty.www.lekarendoma.sk ich umyl Neemovým mydlom.Na výsledok sme si museli počkať,ale oplatilo sa.

Emilim

Pre RNG CHcem sa vam podakovat za odpoved, asi to bude z toho zleho travenia, mam to uz cele roky. Hned po operacii maternice mi zacalo zle travenie, ale potom som si na to zvykla, uz som vedela, ze co mozem zjest a co nie, ale kedze som nejedla cele tie roky vsetko, tak mi chybali vitaminy. Nemohla som jest napr. paprika- tu nemozem dodnes, cerstva uhorka- nemozem ju doteraz, surovy kalerab, jablcka som iba bez supky- to hlavne som nemohla, hrozno som dlho nejedavala- teraz to velke hrozno mozem, ale to co mame doma take tmave, mensie- to nemozem.Ked napr. pri opekacke- opeciem si, ale zjest to nemozem. Kazdy si dal aj po 3 kusky a ja len suchy chleba-je to tak doteraz. Stravujem sa v praci v skolskej jedalni, byva tam lahka strava-robia tam vacsinou kuracie a morcacie, ale ked zjem maso na stave, tak mavam vela kyseliny, este vecer citim v zaludku nestravene jedlo. Kyseliny mavam vela.A ja si pamatam, ze ked som mala asi 19r. byvalo mi velmi zle, nic som nemohla jest, vtedy som mala opozdenu hyperaciditu, do vody som si davala nieco sumive a zapijala som s tym jedlo. Potom sa to trsku upravilo, az potom som vedela, ze som to mala z toho nadoru na maternici, tie bolesti zaludka. Vtedy sme nechodili na gynekologicke vysetrenia tak ako teraz chodia dievcata. Mne nador rastol uz od 12- rokov.Tak mi to povedali lekari, z toho su aj tieto moje zdravotne problemy- zaludocne aj psychicke. A

RNG

Emilim, plesne nie su len na nechtoch ale hlavne v traviacom, ustrojenstve, kde sa mozu nami rozmnozovat pre privela cukrov a nedostatok zivin pre probiotika, tj zmesi mikrovlaknin.
Dobre osadene creva probiotikami vyrobia dost protilatok proti plesniam a candide nielen pre creva, ale pre cele telo.
Ako potlacit candidy a plesne pozri cez Google.sk pod rng,candida.
Casto maju tieto nakazy v tele povodnu pricinu nielen vyber potravin, ake aj stav travenia, ktore musi mat dost kyselin,a enzymov, inac sa rozne parazitne kultury, ktore sa dostanu napr do nedostatocne kysleho zaludka tam rozmnozia a obsadia creva.
Na riedenie krvi odporucam enzymy, ako najma nattokinazu, serrapeptazu a lumbrokinazu. Tieto riedia bezpecne a dokonca su schopne rozbit fibriny a tromby, co samozrejme warfarin, ktory moze sposobit naviac krvacavost, nevie.
Na posilnenie ciev odporucam pouzivat najma silne antioxiodanty ako vitamin C, E, vytazok z hroznovych semien(proantokyanidy) vinpocetine, huperzine gingkolidy a samozrejme bioflavonoidy, ako rutin, hesperidin a najma diosmin vo vacsich davkach.
Protiplesnovy je napr roztok citricidalu,na nechty az 2%, podbone ar oreganovy olej do 5%
Roztok na nechty je najlepsie urobit nie s vodou, ale kokosovym olejom

costa rika

moj necht na nohe vyzera na mykozu, ale lekarka mi uz niekolkokrat brala vzorku na rozbor a vzdy vysla negativna. za ten cas sa mi vyrazne zhorsil,ale kedze stale negativne vysledky,, nik nevie co s tym robit. vraj z obuvy, ale uz davno nenosim turisticku obuv a zhorsuje sa to. mozem nieco urobit sama a tu mozno mykozu si liecit nejako sama? ako? dakujem za rady

Emilim

aj ja by som sa rada spytala na nechty, najprv mi stiahli necht na nohe na palci viac ako 10 r. dozadu. Vtedy som dostala silne bolesti palca, necht sa mi zacal oddelovat, tak mi ho stiahli. Ja som sa prekvapila, ze novy necht mi narastol do polovice pekny bledy a od polovice mi nech rastol zlty. Chodila som s tym na kozne, brala som lamisil a okrem toho asi pat druhov liekov podobnych lamisilu a tych masticiek a sprejov, prave dnes som si vsimla, ze uz mi ozltli na pravej nohe 4 prsty a na lavej nohe 2 prsty a palec uz mam zhrubnuty na lavej nohe. Kazdemu po prvych liekoch narastli pekne biele nechty a mne nie. Myslim si, ze ci to nemam nieco z vysokeho cholesterolu a triglyceridov. CHol. mam 7,2 a trig. 2,50 Som z tych nechtov uz nestastna, lebo nemozem ist ani na pedikuru. Prosim pana RNG,co by mi na to poradil. Musim znovu navstivit kozne a este sa mi robili po tele modriny, boli take , ze som nemohla zdvihnut ruku, musela som byt na PN. mojej mame sa tieto modriny robili tiez, ona brala warfarin a tie nechty mala tiez take skarede, lebo som ju chodila kupat az do posledku ,zomrela pred rokom. Dakujem PRE RNG TO

tinna00

Vygooglila som si nejaké obrázky nechtov postihnuté mykózou, ale tie moje vyzerajú inač. Neoddeľujú sa od lôžka, nie sú zažltnuté a nie sú celé popraskané. Navyše som viac ako pol roka nenavštívila žiadne kúpaliská, verejné sprchy ani nič také.
Moje nechty sú z väčšej časti v poriadku, ale ten kúsok kde sa už ukazuje ten biely pásik (neviem či to má nejaký názov)sa dosť štiepi a láme.