Malo komunikativny / sebavedomy

Príspevok v téme: Malo komunikativny / sebavedomy
multiply

mam 23 rokov a dost ma trapi to ze nie som o trochu viac komunikativny..nemam problem ist niekam do spolocnosti, ale uz ked som tam tak, mam pocit ze ma tam ani nikto nechce, a rozpravaju sa so mnou len z nutnosti, ked nemaju s kym..minule sa mi stalo ze som bol s 2 kamaratmi na pivo, a vacsina casu bola stravena rozpravanim medzi nimi dvoma, hned som mal pocit ako keby som tam ani nebol, oni sa rozpravaju o moznom aj nemoznom, niekedy aj o takom co ma nezaujima a ja tam sedim ako pribity...aj ked nieco poviem a snazim sa zaujat ich niecim tak mam taky pocit ze to ani nechcu pocut a rozpravaju svoje dalej, ale niekedy som aj rad ze som tam a zavolal som ich na to pivo, kedze niekedy som nechodil takmer nikde.....v pripade ak som niekde s jedinym kamaratom tak to je uz o inom, tam sa viem porozpravat celkom dobre, no aj tam niekedy musim velmi rozmyslat co poviem, kedze ma nic automaticky nanapadne, mam ako keby prazdnu hlavu. a uz ked nieco hovorim tak ako keby som to chcel povedat co najrychlejsie aby som to mal za sebou, niekedy sa mi stane, ze pri rozpravani daneho slova zacnem rozmyslat nad nasledujucim slovom a niekedy poviem aj nejaku skomoleninu.. mozno navonok posobim sebavedomo, ale akonahle nieco poviem tak uz kazdy asi vidi ze to tak nie je..niekedy to zalezi aj od mojej nalady...mam pocit ze takto si nikdy nenajdem ziadne dievca...ani neviem preco som to tu napisal, no asi by som potreboval nejaku radu..

soffa

prilis sa kontrolujem,mozno by si potreboval zopar piv aby sa ti jazyk rozviazal;-)))ale nie,nechaj citom volny priebeh,ved na to pivo chodis,aby si pokecal a nie aby si rozmyslal co povedat,jak povedat aby si sa nestrapnil.to je tak ak ide s viacerymi kamosmi,tak furt je niekto v parii viac oblubeny zvacsa je to kominikativny clovek,a zase druhy su povacsinou ticho.nevyhovejes vsetkym...aj tak si myslim ze vsetko je len v tvojej hlave a druhych to nezaujima....

Sejla

hej, určite máš nejakú vášeň/záľubu, ľahšie sa otvoríš niekomu spriazdnenému.... Ono to funguje aj na tých tupohlavcov tam.. skús trepať také hovadiny, ktoré sa im budú páčiť, budú ťa mať radšej..

innerworld

Ja by som ti poradila sustredit sa na zaujmy,cez ktore su najdes ludi tebe podobnych, pretoze,ked robis nieco,co bavi teba aj ostatnych,komunikacia sa lahsie rozvija.

multiply

no ved prave aj ja som takyto introvert od detstva, tiez som to nemal lahke na skolach, aj ked som sa dobre ucil..no ved to ze ty uz mas priatela, cloveka ktory ta chce taku aka si...prave ten pocit by som chcel najst aj ja, mat niekoho kto ma bude mat rad takeho aky som.
a ako si zlepsit to sebavedomie, ked som napriklad doma tak mi je fajn, citim sa byt sebavedomy clovek atd...ale akonahle vyjdem von a mam s niekym niekam ist, tak ako keby som bol vymeneny, opatrny :)

anavi789

Ahoj :) ja mám 21 a rovnaký problém ako ty.Ja to mám od detstva narodila som sa ako introvert a to sa nezmení:-(.Ako som dospievala myslela som si, že sa zmením zo základnej na strednej, kdeže.Potom som svoje nádeje vložila do VŠ.Ani intrák mi nepomohol byť viac komunikatívnejšou.Vždy som mala 1-2 kamarátky s ktorými som chodila von.S nimi už v kontakte niesom,išli sme každá inde,vekom sa to teda ešte zhoršilo.Ale mám priateľa,ktorý odo mňa nevyžaduje spoločenskosť alebo mu nevadí,že väčšinou sme sami dvaja a nevadí mu že nemám veľa kamarátok.Neboj sa priateľku si nájdeš.PRESNE poznám ten pocit keď si v spoločnosti aj by si sa už do rozhovoru zapojil,povieš niečo a zrazu máš pocit, že nikoho to ani nezaujíma, cítiš sa menejcenný.Mne sa to stáva furt OKREM toho keď som opitá.Jedine vtedy som uvoľnená ale to nieje riešenie.Všetko to je v hlave ked sedíš pri kamarátoch pri pive niečo máš v hlave zakódované že si taký a taký (možno menej komunikatívny) potom sa podľa toho aj správaš. Rozhodne čo potrebuješ je zvýšiť si sebavedomie ja na tom tiež práve pracujem:).

multiply

dakujem za nazory a vidim ze nie som sam :) .
no najst si novych kamosov tiez nie je az take jednoduche, aspon pre mna, kedze sa neviem hned odviazat pri nich a na prvy pohlad asi neposobim az tak doverne, ked sa im hned neviem velmi otvorit. Lepsie povedane ked som sam s jednou osobou tak ja sa vacsinou len pytam, aj ked blbosti ale vacsinou sa len pytam, a ten druhy odpoveda :) a hlavne ked je pri mne niekto velmi ukecany. a s dievcatami to je dost zle, kedze uz davno som sa s nijakou velmi nerozpraval, ale kto vie ako by mi to islo s nimi, mozno by som bol prekvapeny :).

Naty7

Ahoj, úplne sa viem vžiť do tvojej situácie. Ja som takéto odmietanie od ľudí zažívala najmä na 8 ročnom gymnáziu, ale čiastočne aj neskôr. Som s ľuďmi, chcem sa zapojiť, ale oni akoby ma ani nevideli. Keď aj niečo poviem, o chvíľu akoby som znova bola priesvitná. Je ale pár ľudí, s ktorými sa tak necítim, a to je fajn. Chcela som tým len povedať, že nie si sám, kto niečo také zažíva. Osobne som to ignorovanie od ľudí nikdy nevedela pochopiť. Človek sa potom cíti menejcenne a začne sa radšej ľuďom vyhýbať. Aspoň teda tak to bolo u mňa. Musíš hľadať tých správnych ľudí, ktorí sa jednoducho s tebou budú naozaj chcieť rozprávať, keď si všimnú, že si ticho, tak ťa hneď do rozhovoru zapoja, budú tvoju prítomnosť vnímať atď. Ja som introvert, takže určite aj to je príčina. Naopak extrovert je takmer v každej spoločnosti stredobodom pozornosti. My ale musíme hľadať tých správnych ľudí.
Inak keď som sama s niekym vo dvojici, tak to mám trocha opačné ako ty. Práve zo strachu, aby som nebola ticho, tak rozprávam neustále, všelijaké somariny, čo by som inak nerobila keby som bola v pohode.
Ja tiež nemám partnera, ale jednu vec viem. Nesmie to byť taký typ človeka, ako tí čo ma zvyknú ignorovať. No a to sú práve tí obľúbení extroverti. Tým chcem povedať, že určite si nájdeš dievča, ktorému sa budeš páčiť práve pre to aký si...
Tak veľa šťastia pri hľadaní tých správnych ľudí ti prajem :)

Sejla

Jj popracuj na sebavedomí, nauč sa uvoľniť v spoločnosti, každý pláca hlúposti, keď je nervózny, pritom vyjsť si s priateľmi, ma slúžiť na odregovanie. A tiež si myslím, že by si si mal nájsť lepších kamosov, výberaj si takú spoločnosť, z ktorej nie si v krči a nemusíš sa toľko sledovať. Nemusíš byt za každú cenu priateľ s každým.

mrkva23

ahoj...poznam niekedy som sa citila podobne a co ti mozem poradit je skusit nejaky sport kde budes v kolektive, mozno by si mal byt viac poskojny so sebou a budes potom aj inak navonok posobit, mozno potrebujes stretnut inych a novych kamaratov a s nimi si budes mat co povedat...skusaj sa pohnut dalej a zlepsit sa v komunikacii a hlavne si uvedom, ze mas mat preco sebavedomie ;)a kazdeho nazor je zaujimavy...dievca sa najde ;), len bud spokojny sam so sebou, vyzaruj sebadoveru a chod medzi ludi...mne sport pomohol sa viac osmelit a mam aj viac kamaratov :)