Zdravá výživa

Príspevok v téme: Zdravá výživa
IvanaIva

Som tretiačka na strednej pedagogickej škole a po škole by som chcela ísť študovať externe na vysokú školu zdravú výživu, hygienu,bezpečnosť a kontrolu potravín,ochranu zdravia alebo niečo podobné.

Ale... má štúdium zdravej výživy vôbec zmysel ? Nájdem si po ukončení štúdia dobrú prácu ?

Čo si myslíte, ktorá škola by pre mňa bola najlepšia? Kde sa dá najkvalitnejšie vyštudovať zdravá výživa, alebo tá bezpečnosť a kontrola potravín ?
Viem sa na tú školu dostať aj keď nematurujem z chémie a fyziky (z biológie áno) ?

Poprípade je tu niekto kto zdravú výživu študuje?

IvanaIva

Myslím si, že tá hygiena a kontrola by ma viac bavila ale zdravá výživa tiež nie je zlá.. :) Biológia ma veľmi baví, to by nebol problém ale tá chémia a fyzika... :-/ Len by som potrebovala od niekoho kto tam študuje vedieť, že koľko a poprípade ČO z tej chémie a fyziky tam hlavne je, aby som si to potom niekedy mohla pozrieť a ešte premyslieť.
Popri mojej SŠ je uplatnenie sa vždy ťažké... :D
Rozmýšlala som nad BA,NR (lebo tú mám najbližšie ale čo sa týka úrovne tak nič moc) ale aj nad ČR, len si myslím že by to tam bolo ťažšie.
Ďakujem za tie učebnice, ja sa niekedy skúsim po niečom popozerať, len chcem mať výber VŠ v klude rozmyslený a nie potom že budem stresovať vo štvrtom ročníku a vyberiem si niečo čo ma ani nebude baviť.

Maoam

ako alternativu si mozes zohnat ucebnice chemie a vyzivy pre SS-zdravotnicke, odbor dietny asistent

to by ti tiez velmi mohlo pomoct

Maoam

z toho, co si sem dala, ma perspektivu najviac klinicka vyziva, ako hygienik pri slov. pomeroch neviem, neviem

biologiu budes potrebovat, takisto fyzicku aj chemiu, tu si musis nadupat sama (gymnazialna chemia), lebo to je hlavna cast vyzivy ako takej spolu s biologiou a fyziku budes mat tiez, aj labaky

takze este mas cas, budes sa musiet na to pripravovat popri tvojej SS, tu ani nejde tak o prijimacky, ako potom o zvladnutie studia

a chod do BA, tusim na STU maju taky odbor, ked uz, tak tam