Starostlivosť o kučeravé vlasy - rady, typy?

Príspevok v téme: Starostlivosť o kučeravé vlasy - rady, typy?
zoe92

Zdravím, od malička mám kučeravé vlasy, ktoré samozrejme prešli fázou žehlenia a fénovania, čo sa skončilo ostrihaním vlasov, lebo boli poriadne zničené:-( ale odvtedy sú to zhruba už tri roky, čo mi vlásky dorástli, vôbec nefénujem (alebo len málokedy), vyžehlím tak raz za 4 mesiace (pričom zakaždým používam aj ochranné prostriedky pred a po žehlení), takže moje vlasy sú na tom celkom fajn a vyzerajú zdravo a lesklo. Raz do mesiaca si dávam aj olivovú masku na vlasy, po umývaní vôbec nerozčesávam ale iba s pomocou kondicionéra prehrabnem prstami a zmyjem. Donedávna som na vlasy používala šampón od elseve s materskou kašičkou, ale už sa mi zdá slabý a vlasy mám po ňom hneď mastné. Takže sa chcem spýtať aké prípravky (cenovo prijateľné) používate vy - kučeravé kolegyne:-) Uvítam rôzne dostupné typy na krotenie tejto hrivy a tiež kozmetiku na kučeravé vlasy.

Jovanka

mam suche roztrapkane kucerave vlasy a dost narocne je o ne sa starat, ale teraz mam z notina taky sikovny kondicioner kerastase a pomaly sa regeneruju a davaju dokopy

kučerko

Dobrý deň. Keď som bola malá, mávala som rovné vlasy. Postupom času sa mi začali vlniť. Samozrejme som s tým bola nespokojná a od mojich 13-tich rokov som si začala žehliť+fénovať vlasy. Každým dňom som ich mala viac zničené a žehlila som si niekedy aj 3x do dňa. Už je tomu polroka čo som si prestala žehliť. Vlasy sa mi upravili a dokonca začali rásť, čo mi od 13-tich vôbec nerástli. Mám veľmi kučeravé vlasy, niesu ani suché, práve naopak mám bohaté pekné rolky. O vlasy sa starám dôkladne a pomáha mi to. Umývam si 3x do týždňa, po umytí si dám masku na zničené vlasy od schwarzkopf a zmyjem. Keď sa mi vlasy vysušia, nanesiem na ruky krém proti lámavosti od loear paris. Vlasy mi pekne oddelí čím sa vytvorí viac stočených pramienkov. Niekedy si to viem naniesť aj 2x denne po troške. A keď idem niekam do éteru, dám si z oriflemu sérum na suché konce vlasov. (Davam na celu dlžku vlasov). Je to olejček ktorý naozaj pomáha a vdaka nemu vyzerajú kučery zdravé a vôbec nie suché!:) mám aj ionizačnú kefu na vlasy ale moc ju nepoužívam pretože si vlasy češem len pred umytím. (Vlasy vďaka nej vyzerajú hebkejšie a nerozlietavajú sa).

Malá Ninja

Misickamis a aký typ vlasov máš čo sa týka štruktúry? Od toho sa totiž odvíja starostlivosť o ne. Ja mám silné hrubé kučeravé vlasy, veľmi porézne, preto si môžem dovoliť vrstviť produkty, je to vlastne u mňa nevyhnutnosť, lebo ich mám prirodzene veľmi suché a bez prípravkov sa mi vôbec netvoria pekné kučery, skôr sú také rozcuchané. Ale ak ty máš skôr jemné vlnité/kučeravé vlasy, tak potom by tie isté produkty a ten istý postup nefungoval aj u teba.

misickamis

ahojte .... pridavam sa ja mam kucerave vlasy odnarodenia. A stale bojujem a hladam nieco co mi pomoze ich trocha zjednotit do krajsich pramenou. Uz som skusala asi vsetko oktem keratinu. existuje keratinova kura aj na kucery ? alebo nejaka dobra znacka vlasovej kozmetiky, na rozcesavanie bez parfemov ? Viete mi poradit niektora ?
Dakujem

Barbora1233456

čauko čauko, mám taktiež kučeravé vlasy, na vrchu hlavy síce menej. Pred umytím aplikujem kondicionér, viac sa mi osvedčilo použiť ho pred umytím hlavy, vlasy ostanú žiarivejšie a jemnejšie. Šampón mám obyčajný žihlavový. Jediný trik, čo odporúčam, je vyviazať vlasy do úplne voľného drldolu na vrchu hlavy (pineapple method, odporúčam pozrieť na youtube :))

mrskaaa

ja a moje vlnite vlasy pomooc by som vrazdila :-)) a vzdy si poviem co by som dala za to aby som mala vlasy ako moje kamosky :-)) .. Ja som uz skusala tiez kadeco :-)) teraz testujem Keratin Therapy od Victore Beauty, Uvidime :-))
ale inak používam bud prípravky na vlasy aby boli zvlnene a drzali tak alebo žehlim a žehlim :-) moje oblubené prípravky su L'Oréal Professionnel

jane138

cinnamon, ako používaš ten gél? votrieš po umytí do mokrých vlasov, alebo ako normálny gél pri česaní? vďaka :)