Neviem ako dalej, už nevidím riešenie...

Príspevok v téme: Neviem ako dalej, už nevidím riešenie...
Michael

Volám sa Michal, mám 26 rokov, bývam v BA.
Ako začať? Stratil som zamestnanie, rodina (mama a otec) ma odcudzila už dávno zato ako som sa správal, aký som mal charakter. Najlepší priateľ sa udrel do tváre a prišiel som o všetko.
Vtedy som si myslel že samovražda je jediné riešenie. Ale vo chvíli keď som sa odhodlával skončiť život, som si povedal že si dám ešte jednu šancu, čo ak je niekde práca čo ma bude veľmi baviť, priatelia ktorým bude na mne záležať, čo ak je niekde dievča ktoré ma bude úprimne milovať?
Tú prácu som našiel, to dievča som stretol, spoznal som veľa dobrých ľudí a bol som štastný (zmenil som sa).
Kamaráti mi často vravia že som zaujímavý charakter, lebo sa neviem hnevať, viem si vypočuť názory iných a úprimne poradiť. Napĺna ma štastie keď viem že svojim úsmevom môžem zmeniť náladu iných k lepšiemu.
No zrazu je všetko preč.
Dievča, do ktorého som sa zamiloval na prvý pohľad (hoci od začiatku som vedel že má priateľa) sa chcelo rozhodovať medzi mnou a Ním, no ja som vedel že Jej nemôžem dať to, čo má pri Nom (peniaze a dom, ja som v tom čase býval na ubytovni) a tak som jej povedal nech ostane s Ním. Doteraz cítim, že ma miluje.
Prišiel som o milovanú prácu, že vraj regulácia stavov. Dôsledkom toho nemám peniaze na zaplatenie podnájmu. Posledné noci poriadne nespím, skoro vôbec nejem. Už sa toľko nesmejem, neusmievam.
Všetko dospelo ku dnešnému dnu 10.4., nemám peniaze na podnájom či jedlo. Neviem na koho sa obrátiť, moji priatelia majú ledva pre seba, je ťažká doba.
Rozmýšľal som nad všeličím, ale moja povaha mi nedovolí trestný čin. Pôžičku mi nedajú bo nemám prácu ani sa nemám čím zaručiť.
Už naozaj neviem ako ďalej. Buď budem veriť na zázrak, ktorý by sa musel dnes stať alebo ukončím svoje trápenie.
Vždy som chcel len nech sú ľudia okolo mňa štastný a
hoci viem že moja smrť ich bude trápiť, nemám inej možnosti.
Ale verím na zázraky (možno to znie smiešne) a preto sem píšem. Ja už nevidím riešenie ale možno niekto kto bude toto čítať, dôjde na to ako mi pomôcť.

life1988

a uz je ti teraz lepsie ? cital som tu stranku a strasne mi to mrzi ak ti do toho nenapisem par slov mas 28 nerob hluposti zivot mas este pred sebov chod zarodicmi ak ak nemas kde ist
prace su zahranici od pracuj par rokov a mozes si kupit
a ak ti za zenou alebo za najkamosku tˇaha tak ti poviem z vlastnej skusenosti NA dobru manzelku pockam i 13miliard rokov ako ze by som ju za tolko hladal a ja som taky jak ty bez prace bez pianez noaco

Vanok

Ahoj, plne chapem ako sa citis. Je to vsak Tvoj pocit ktory v sebe pretrvavas. Nechci ho pre seba. Ako pises, uz si sa sam dokazal postavit na nohy a nie len to. Dokazal si rozdavat usmev a tym si siril zo seba energiu pre ostatnych. Nechci zmenit vsetko. Najdi najskor pracu, nic viac si nepraj. Hladaj poctivo a sustavne. Nezanedbaj svoj vzhlad ak sa Ti da (viem, ze sa to lahko radi). Konkurovat zamoznejsiemu v majetku nemozes. Ty mu vsak konkurujes svojim srdcom. A ver, ze to sa neda kupit. Vzdat to mozes kedykolvek, ale vyhrat malu bitku, to chce trochu viac. Nie je vobec jednoduche sa zrodit a Ty uz ludsky zivot mas. Mas neskutocne mnozstvo vyhod, ktore ini nemaju. Na ulici nie je vojna, ani hladomor, ci masove choroby. Mas istotu, ze aj zajtra je den a tak skus dnes najst len malinko, uspokojenie z toho ze smies dychat. Su ludia, ktori nemaju ani takto zdanlivo jednoduchu vec akou je dychanie pod kontrolou a musia za neho dychat pristroje. Mas hlad, mas tuzby, mas hlavu, dve ruky ... toto su Tvoje dary. Ty ich chces zamenit za co ? Za svoju predstavu o smrti. Predstavu toho, ako Ta ini budu lutovat. Ver mi, ze je to cele inak. Tvoj zivot ma velky zmysel. Skus si najst pracu, kde unavis telo a uvidis ako sa Ti precisti mysel. Ked sa ta preciti, pritiahne do svojho zivota nove dianie, novych ludi, nove prilezitosti. Tvoja frustracia sa opat pominie. Zacni takou pracou, aby telo dostalo svalovu horucku. Je to liek. Telo sa bude ozyvat a nezostane cas hlave nad rozmyslanim. Az vtedy sa zacnes opat liecit. Drzim Ti v tom palce a ver mi ze viem o com hovoris a ver mi, ze viem, ako sa citis.

QKFm

brať drogy je tiež hriech - a tiež proti prikázaniu nezabiješ, lebo si nimi vážne ohrozuješ zdravie

ak veríš v Boha a máš hnev, tak mu ten hnev odovzdaj

pacient123

keby nebolo mojej viery v boha tak by som spachal samovraždu o ale aj samovražda je vražda a to by som porušil desatoro a šiel by som do pekla a to nechcem !!! radčej si dožijem môj trápny život plný trapenia a sklamania a potom my boh vysvetlí prečo som trpel .....budem žiť zo dna na den a uvidím čo sa mi postaví do mojej cesty životom .....moja chyba je že som príliš dobrý a to sa prejavuje aj mojim chovaním proste nech mam v sebe akukolve agresivitu tak to v sebe dokažem dusiť a nedať to von a potom sa priam dusím s tím že do nevidám von proste nech zažijem hocijakí extrém tak nedam najavo že som rosčulený a možno to je hlavna pričina prečo sa mám zle nwm ....

pacient123

ja som prežil také situácie ktoré by pre iné povahy znamenala smrť ....nerád sa rozprávam o mojich problémoch !! proste asi si nikdy nenajdem takú babu ktorá je v pohode a není namyslená mam osemnasť a stále mam akné :D ale to ma až tak netrápi ......každý ma len odsudzuje nemam vela kamarátov kolko krát ma aj ty dvaja kamoši čo mam zradili ....konečne som si myslel že som našiel v poho babu ktoru som poznal od malička kedže obidvaja sme z rovnakej malej obce nwm prečo mi to nedošlo hneť že ju chcem ale to je už jedno kedže som o nej zistil že je vybitá ::::: asi prejdem na drogi ----lebo smrť nie je riešenie ale zatratenie v pekle ::: samozrejme že nič tvrdšie ako je hašiš nezoberiem i ked nwm či to pozhanam vôbec ale ževraj pozhanať to není problem no som zvedaví .............neverím že sa mi z ničoho nič zmení život to by sa musel stáť zázrak v kuse som doma nemam kamošov niesom spoločensky tip som skôr takí samotár už som si na to aj zvykol ....keby smrť bola vykupením tak by som neváhal no škoda že smrť vlastnou vinou znamená zatratenie v pekle ....iba viera ma zachranuje aby som sa nezabil ......chcem biť optimista a veriť že sa mi niečo v živote stane a zmení mi to môj život ale som aj realista a pesimista a viem že pravdepodobnosť že sa mi zmení moj život od zakladu je 1: 1000 ----povedzte stavili by ste na 1000kurz ? ja ne !!

Michael022

... Ta moja kamarátka, u ktorej som dodnes býval, musela odísť domov natrvalo. Do Svitu... :/ Sám byt neutiahnem, takže musím hladať novú cestu, pravdepodobne na ubytovnu. Všetko si vážim najviac ako sa dá, strašne ma ničia tie hodiny keď som sám, prechádzam sa mestom, priatelov tu nemám a ani rodinu... občas som znova zúfalí... opustení... :/ závidím ostatním ľudom ich životy, že majú ludí okolo seba, že sa môžu na niekoho spolahnúť, zasmiať sa spolu, či si poplakať "na ramene". :-/ dnes dalšia nočná... zajtra by som mal dostať výplatu. Nájdem si bývanie, kúpim jedlo a pôjdem sa prejisť popri Dunaj.

JessicaI

Michael022

pokus sa napisat aj agenturam ktore ponukaju nielen pracu ale aj ubytovanie.
V Novom Meste nad Vahom sa tak da zamestnat.

Michael022

:-) už znova vidím cestu, no ešte stále sa necítim najlepšie ale už si začínam viac dôverovať.
Je mi tažko bez rodičov, nemám sa o koho oprieť keď mi je ťažko, komu sa zdôveriť keď mám problém, s kým sa tešiť zo svojho šťastia.
No veľmi som štastný, keď viem že i cudziemu človeku záleží na osude iného. Veľmi si to vážim a budem sa snažiť vo svojom živote to odovzdať dalej. Viem, že to ešte bude ťažký boj, no už si dôverujem. Aspoň z časti. Pomohli ste mi.
Ďakujem.