Antikoncepcia - rodičia?

Príspevok v téme: Antikoncepcia - rodičia?
nikusik_248

Chcela by som sa spýtať ohladom toho, keď chcem ísť ku gynekológovi si dať predpísať antikoncepciu, tak či o tom musia byť oboznámení rodičia. Mam 16 rokov a nerada by som sa im s tým "zverovala". A ešte by som sa chcela spýtať, či potrebujem ku gynekológovi(ešte som tam nebola) výmenný lístok od mojej obvodnej lekárky. Ďakujem za odpovede

kvietok232323

Predpisu ju, teda aspon vacsina gynekologov aj bez suhlasu rodica...ale naco to robit? ja som ju tiez brala, dokonca od 15-tich...po deviatich rokoch som vysadila a potom som mala tolko problemov, ze som behala od doktora k doktorovi ako stara babka...to este som aj kludne fajcila hoci to je asi ta najhlupejsia kombinacia...skratka myslim si ze v 16tich rokoch sa telo este vyvija, aj ked napohlad moze vyzerat dospele, v skutocnosti to este tak nie je...ved HAK moze sposobit problemy aj dospelym...nie este v 16-tich..navyse chranit sa da aj inac, a aj ine problemy ako bolestiva menstruacia,atd sa daju vyriesit aj bez HAK.

kokotka

mna by v zivote nenapadlo v tak mladom veku mat s niekym sex tak by ma bola moja mama zmlatila ze na chirurgiu by ma muselu niest pozasivat.Nikdy by ma ani nedapadlo so 24rokov s niekym uz nieco mat ten cirkus doma by ma mama bola vyhodila vzdy to boli velke predstavenia doma zbytocne prehnany neadekvatny cirkya vsetko pokazila.A bez sexu nemozre spolu randit?mame to pivedat zaviai ci mate dobry vztak aky mas mamu mne v 19 ich ked som sa vratila domov chaty so spol mi mama odkazala E trva na vysetreni ci som panna a E ma vyhodi z bytu lebo ona vie co sa tam robi nenormalna reakcia.

Ale al do toho sexu pojdes urcite sa chran aj prezervativom aby si nieco nenachytala.

Dadula56

Myslim si, ze je velmi vhodne poukazat 16 rocnej na mozne rizika. On to totiz vnima len a len z konceptu pohodlnych pilul, ktore urobia sex dostupnejsi. Ak si nacita zopar "informacii", dozvie sa len o narastenych prsiach, bezbolestnej ms a super pleti.Takmer kazda zena vie ako to u pana gynekologa (alebo pani gynekologicky) chodi. Vytesi sa, ze nasiel dalsiu, ktorej to napise. Poskytnute informacie vacsinou nulove, maximalne reklamny letacik. Zaujem o rodinnu anamnezu tiez vacsinou nulovy. Obcasne sa pozabudne aj na odber krvi. Pri HAK je dolezite vediet ako funguje. Z toho sa odvija povedomie, na co si davat pozor a ako sa o seba starat pocas uzivania. Nikdy nie je na skodu to zdoraznovat. Dalsia vec je, ze HAK cosi stoji, takze bez vedomia rodicov jedine v priapde, ze ma velke vreckove. A asi by bolo vhodne, keby najblizsi rodinni prislusnici o uzivani vedeli, pretoze sa moze stat vselico a treba adekvatne k tomu konat.

alibi

pepepeter myslim, ze je to tema pre zeny... premudrely si to by si mohol vediet, ze ku gynekologicke zena listok nikdy nepotrebovala a ani nepotrebuje. ty tiez svojim detom budes v 16tich odpovedat len na otazky a nerozvinies temu tak, aby im to nieco dalo?

Slecna A.

peter, mozes nam prosim ozrejmit, konkretne CO je tu chore a preexponovane? KAZDA prispievatelka antiku brala a tie, co mali zle skusenosti, to tu napisali. Co je na tom chore a preexponovane konkretne? Napis, nech konecne vieme...lebo uz druhy clovek sa tu tym ohana, ale ani jeden z vas neda konkretny priklad....

kiki15244

Ahoj poriadne zváž či sa ti to naozaj oplatí. Ja som bola v rovnakej situácii ako ty a tiež som si ju dala . S bývalým som bola dajme tomu ze rok.. a teraz viem ze sa mi to neoplatilo kvoli nemu vobec a bola som pojasena mlada a tym ze aj on aj jeho rodicia o tom hvoorili tak som si to dala.ved bol moj prvy chlapec vobec..... teraz budem mat mrocne vyrocie s omentalnym priatelom .,dufam ze aj poslendym..a nic take nemam..jednak necheme pretoze to ma /moze mat bohvie kao nasledky v buducne.. dnes uz su take problemy v otehotneni ze az.. antikoncepcia nie je len tak dobre si ti zvaz..ked mi pred 3rokmi nieco taketo pisali na moje otazky orvnakeho typu ako tvoje som sa zasmiala ze no jasne.. no naozaj si to poriadne zvaz..

pilulka

antikoncepcia, to niesu bonbony, aj obycajne vitam. pripravky mozu skodit. Ale ty vies otom asi tak velke makove :D

pilulka

pepepeter vaz slova, aby si nemal zablokovanu ty IP adresu. Dievca je mlade a vie o zivote prd, tak ked sa pyta, musi ratat s roznymi nazormi, ci sa jej to paci alebo nie a je len na nej co z toho si vyberie. Takze tu nikoho neobmedzuj laskave.

pepepeter

ona sa pyta na to ci to musi vediet rodic a ci potrebuje vymenny listok, nie na vase vylevy. a niektorym prispievatelom by som tu zablokoval IP adresy za to aki su hlupi.

- je to rovnako ako ked si chora a ides k obvodnej a napise ti napr antibiotika, ak neukazes alebo nepovies doma, tak nevedia o tom. a po novom potrebujes vymenny listok.

- necitaj tieto hluposti co tu pisu, jedna vec je sice, ze HAK ma urcite aj vedlajsie resp. sprievodne ucinky, ale to co tu pisu niekotri(e) je chore a preexponovane