Nekonečná zápcha a priberanie

Príspevok v téme: Nekonečná zápcha a priberanie
ZuzK

Ahojte, viem, že diskusií o zápche je tu už asi veľa, ale ja by som rada konkrétne popísala môj problém. Mám 22 rokov a približne pred dvoma rokmi som začala trpieť zápchami. Predtým v mojom tele všetko fungovalo ako hodinky.Potom z ničoho nič začali zápchy a celkom drastické, niekedy to trvalo aj dva týždne. Dodnes neviem, čo to vlastne mohlo spôsobiť. Zápchu vraj spôsobujú tri faktory. Nedostatok vlákniny, športu a tekutín.

1- Celý život sa stravujem rovnako, som zvyknutá na množstvo vlákniny, teda ovocia, zeleniny, strukovín
2- Nevenujem sa aktívne síce žiadnemu športu, ale mám veľa prirodzeného pohybu, všade chodím pešo, alebo na bicykli, auto ani električenku nemám, behám, korčuľujem, turistikujem a kondičku mám dobrú.
3 - Denne vypijem 2-3 litre tekutín

Bola som aj u mojej doktorky, tá mi postupne radila rôzne veci : figy, slivky, psylium, probiotika, riasy ... Nic mi dlhodobejsie nepomohlo. Pomoze mi jedine prehanadlo a aj to len na ten jeden den, ale davam si ho max. 1x za mesiac.

Ja uz neviem ako dalej, vyslovene mi to otravuje zivot, som stale ako napucena, citim, ze mam plne brucho, mam pocit, ze v nom stale prenasam niekolko kil. Mam pocit, ze som kvoli tejto zapche aj pribrala, za tieto dva roky som pribrala zhruba 8 kil a mam pocit, ze to stale stupa, napriek tomu, ze teraz na jar kazdy den sportujem.

Stala sa mi ale jedna zaujimava vec, ktoru si neviem vysvetlit. Totiz, pocas tychto dvoch rokov bolo jedno obdobie, ktore trvalo zhruba 7 mesiacov, kedy ma ziadna zapcha netrapila. Bola som na Erasme vo Francuzsku a hned prvy tyzden, ked som prisla, som vysedavala na zachode cely den, uplne sa mi to upravilo a aj som schudla asi 3-4kg. Potom som sla domov na Vianoce, bola som doma 2 tyzdne, za cely ten cas som nebola na zachode ani raz. Vratila som sa do Francuzska, hned zo stanice som sla s kamoskou na kavu a do 10ich minut som trielila na zachod a zas sa to na tu dobu, co som bola tam, upravilo. Som na Slovensku uz mesiac a pol a problemy su spat, dokonca som tie kila pribrala naspat a myslim, ze aj s bonusom. Neviem, ci tam maju nejake ine bakterie vo vode, alebo cim to moze byt, ale nerozumiem tomu. A neviem, co mam robit ...

Myslite si, ze este je sanca, ze sa toho vobec niekedy v zivote zbavim ?