Stopex

Príspevok v téme: Stopex
mackani

Ahojte, v pondelok som si kúpila v lekárni stopex tablety 30mg a stopangin sprej, lebo mám kašel a hrdlo ma bolí. Tak stopex som si dala že 3 tablety za deň a striekala som si aj Stopangin aby mi to hrdlo znecitlivelo. Lenže začala sa mi točiť hlava,tlak sa mi znížil,začala som byť malátna,zahmlievalo sa mi pred očami a stále som bola ospalá. Tak som tomu nedávala nejaký význam. A včera to isté,lenže som si pripadala jak nadrogovaná ked už to musím tak napísať. A dnes sa mi tiež točí hlava,spať sa mi chce. Viem,že stopex obsahuje dextrometorfán , ale žeby to nejako sa zreagovalo so Stopanginom? Lebo ten obsahuje dosť percent etanolu. Viete mi niekto poradiť čo mám robiť?

sudiipta

Zaujima ma uzivanie STOPEXU za ucelom rozsireneho stavu vedomia, ktore udajne tento liek vytvara. Mate tu niekto s tym skusenosti ? Doporucili mi to ako nahradu Ayahuascy, tuto som uzival v Peru. V tom letaku Stopexu sa pise, ze poskodzuje pečen no mne bolo ndoporucene, ze je to udajne opacne, ze to udajne pečen lieči a zaroven aj cele telo.

asdfgh

Síce je to uz neaktuálna téma, ale musím povedať, že to, že na stopangine píše etanolum 60% (alebo aj viac) neznamená, že vyše polovica fľaštičky je alkohol, ale udáva koncentráciu daného alkoholu....

tropixes

Zdravym ja som si dal 15 tablety stopex 30mg ze vraj su tie ucinky ako na lsd a heraku tak som to skusil vysiel som von a po hodine som vsetko inak vnimal mal som aj halucinacie hehe videl som svoju mamu ako sa snu rozpravam a potom akokeby som sa prebudil a pomaly som odpadol tasko sa mi chodilo kazdy namna cumel ako na fetaka proste krute stavy :D :D

mackani

Díky všetkým za rady. No lebo v stopangine tam je to uvedené v letáčiku že zloženie a dosť percent etanolu je tam.A v lekárni mi odporučili ten silnejší 30mg stopex. A to mám 17 rokov . Kebyže som nejaká objemnešia,tak nepoviem ale ja mám 51kg. Takže neviem podľa čoho usúdila lekárnička,že mám mať 30mg. No strašné. 3 dni som bola mimo realitu, som si tak aspoň pripadala.To svinstvo už nechcem viac vidieť. Noo aj mňa to už napadlo že som asi na DXM citlivá. Takže, velmi zlá skúsenosť. Chvalabohu už som z toho vonku.

orchidejka

dextrometorphan je hlavne synteticky derivat kodeinoveho typu a kodein je zase derivat morfinu, morfin asi vsetci poznate a tiez jeho NU na čele so zavislostou. samozrejme tym ze su to derivaty, tak sa ich ucinky a aj neziaduce ucinky potlacaju, morfin je len na recept, je to silny opioid, kodein je tiez na recept prave vdaka NU aby boli monitorovane. no a dextrometorphan ako sucast mnohych liekov je volnopredajny (coldrex, paralen grip, stopex). vseobecne je dobre znasany, netlmi dychove centrum, nema analgeticky ucinok, minimalne riziko vzniku zavislosti, nevyvolava zapchu.
ale k tvojmu problemu, ako vies ze stopangin obsahuje vela alkoholu. je tam obsiahnuty alkohol ale ty nevies presne kolko. je jasne ze pri uzivani stopexu sa treba vyhnut alkoholickym napojom, ale liek tym ze si ty nastriekas stopangin do hrdla, tak sa ti nedostane do tela lebo posobi len lokalne. neviem no. ja by som ti asi odporucila vymenit stopangin za nejake pastilky (tak isto ti znecitlivia hrdlo) a znizit dennu davku stopexu na 2tbl. si si kupila tie silnejsie ci slabsie? podla mna tie priznaky co si popisala mas vdaka stopexu.

luciano

Ano, stopex obsahuje látku dextrometrophan -DXM. DXM je v podstate droga, ktorá vo vyšších dávkach pôsobí ako disociatívny halucinogén. Účinkuje ako neselektívny inhibítor spätného vychytávania serotonínu, inými slovami zvyšuje jeho koncentráciu. DXM skutočne reaguje s etanolom a jeho účinok sa tak zosiluje. Preto sa nikdy nesmie s etanolom kombinovať. Asi si na DXM citlivá, preto nikdy neužívaj naraz viac tabletiek, ako jednu. A ak ťa motá aj z jednej tabletky, tak treba zmeniť medikáciu.