Bolesť hlavy strach z nádoru

Príspevok v téme: Bolesť hlavy strach z nádoru
natali16

Ahojte. Prosím Vás všetkých o radu. 3 dni ma veľmi bolí hlava pred tým ma nikdy nebolievala. Bojím sa že mám nádor na mozgu. Mám taký hlúpy zvyk že každé ráno pred odchodom do školy aj cez víkend si umyjem vlasy (robím to tak asi rok). Síce si ich vždy vysuším poprípade nechám vyschnúť, no aj tak ich nemám vždy na 100 % vysušené. Veľmi sa bojím. Že mám nádor na mozgu. Poraďte mi prosím! ĎAKUJEM

ivanka159

Ahoj natali16. takéto strachy prežívam aj ja. Tiež ma poslednom čase bolieva hlava. A ja som taká, že keď ma niečo takto začne bolieť hneď myslím na rakovinu :(. Mám z toho dosť paniku. Ja normálne si idem dať toto leto porobiť dosť vyšetrení aby som sa ukľudnila. Lebo mi aj hučieva v uchu, no avieš si predstaviť aké stresy. Lenže teraz prežívam stresy zo školy, učím sa, a sedím tak že mám stále pokrčenú chrbticu, aj krčná ma bolieva. Čiže prikladám to k tomu že je to z chrbtice, stresu, takisto vraj von je zlý tlak, a to ovplyvňuje bolesti hlavy. Potom mi rastú zuby múdrosti aj to môže spôsobovať. Je tam toho strašne moc. Hlavne sa musíme ukľudniť a nemyslieť na to najhoršie :)

agel123

nador v hlave sa prejavuje epileptickym zachvatom. daj sa vysetrit na EEG a budes mudrejsia... a uz si rano neumyvaj hlavu, ale nechapem prispevok preco sa vyhybat cokolade, ved je to antioxidant a ten treba

kajakopec

...ale no, neviem odkiaľ si zobral/a/ od čoho sa tvoria nádory, ale zatiaľ to nikto nevie.
Ja som medička v 4. ročníku a túto teóriu nám zatiaľ nikto nestihol odprednášať.
Natália, môžeš sa ukľudniť, lebo najpravdepodobnejšou príčinou Tvojej bolesti hlavy je stres, resp. ako aj písala Sašena podobné príčiny.
Začínajúce sa príznaky sú pri nádoroch iné ako bolesť hlavy, takže kľud!!! Typická nádorová bolesť začína nadránom a zvyčajne budí pacienta zo spánku.

vitavi

Máš strach, pretože ti nikto nevie povedať, prečo a z čoho sa tvoria nádory a hlavne ako im predísť.
Nádory na prednej strane sa tvoria z potravín s uvoľňujúcim účinkom ako sú sladkosti, povzbudzujúce látky, lieky, tropické ovocie, povzbudzujúce látky, chémia, alkohol a drogy, priveľa tekutín.
Nádory v zadnej časti hlavy sa tvoria z potravín typu tvrdé a iné mliečne výrobky, vajcia, údeniny a mäsové výrobky, nasýtený tuk v kombinácii so soľou i "rastlinné" stužené tuky priemyselne upravené "maslá", obsiahnuté v bežných pečivách, keksoch, zákuskoch a pod.

Sašena20

Ahoj, vôbec si nemyslím, že máš nádor na mozgu, takže nestresuj zbytočne.
Nádor hlavy sa prejavuje hlavne skoro rannou bolesťou hlavy, ktorá väčšinou budí pacienta a ďalšími príznakmi, ktoré sa líšia od pozície nádoru. Napr. závraty, poruchy rovnováhy, poruchy videnia, zvracanie,...
Veľmi ľahko sa môže stať, že si prechladla, resp. si meterosenzitívny, čiže citlivo reaguješ na zmeny počasia. Nemáš náhodou pred menštruáciou?
Skús si nastrúhať zázvor do minerálky, alebo vypiť kapustovú šťavu. Vyhýbaj sa čokoláde. Ak Ťa hlava neprestane bolieť, skús si zatieniť, položiť vlhký studený uterák na čelo a naň suchý a pospať si.