Sťažnosť na zubárku. Máte skúsenosť?

Príspevok v téme: Sťažnosť na zubárku. Máte skúsenosť?
01Macatko

Dobrý deň. Pred pár dňami v piatok som bola u svojej zubárky, na vytrhnutie 2 zubov, kvôli strojčeku. Prišla som aj so svojim dedkom, pretože zu zubárov mám panický strach.. Dedka poslala preč so slovami, že tam kráča ako tiger v klietke, nech ide von pretože vraj budem viac rozcitlivelá a budem viac plakať. Čo mi nejde do hlavy, prečo by som mala plakať, keď vraj trhanie zubov nebolí po anestéze? Zaujimavé.. Po vyhodení môjho dedka, mi pichla injekciu na 2krát. Nepočkala ani 5 sekúnd, vzala nástroj na rozkývanie zubov. Všetko robila BEZ SLOVA. Nevedela som čo ide robiť.. povedala som jej že to všetko cítim že to bolí, nech prestane.. zubárka povedala že to musím len vydržať a mám byť ticho.. keď som od bolesti plakala, kňučala zavíjala a začala skrčať kolená, zbliakla na mňa že ich mám vystreť, že si nemá kam dať ruku. Samotné vytrhnutie ku koncu som už necítila pretože injekcia začala účinkovať až vtedy.. Chcem na túto pani úžasnú zubárku podať sťažnosť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Neviem či moje vyšetrenie súvisí s jej sympatiami, alebo s tým že ona je maďarského pôvodu... Myslíte, že podanie sťažnosti bude mať nejaký význam? Máte s podobnou vecou už skúsenosť?

Henry

Dobrý deň, absolvoval som zákrok na zubnej chirurgii. Jednalo sa o chirurgické odstránenie zbytku zuba a koreňa. Bolesť ktorú mi doktorka zapôsobila bola priamo príšerná, nikomu to neprajem. Sestra nebola schopná poriadne napichať injekcie s anestetikom. Som presvedčený že anestetikum muselo bytˇ slabé, alebo zle podané, vzhľadom k tomu že sa jednalo o chirurgický zákrok. Chcem sa vás preto opýtať ako môžem zistiť/preveriť či mi v nemocnici pri chirurgickom zákroku ? Na koho sa môžem obrátiť, nechcem aby to tej masiarke len tak prešlo. Ďakujem.

akamia

ako zacat mam dve deti vo veku 4 ..5 rokou syn mi opuchl boleli ho zubky tak sme sli zubarovi do tr.teplic nakolko som nemala zalozenu kartu tak nas surovo vyhodil ze nas nezobere ani ako akutny pripad a ze mame ist tam kde mame trvali pobyt tak sme sli do trenc. teplej chcela som detom zalozit karty to ste mali videt tu sestricku ani nas za doktorom nepustila a ked som jej povedala ze aby nas zobrala ako akutny pripad tak povedala ze strvtok akutne pripady neberu vobec nebrala do uvahy ,male opuchnuteho chlapca tak ze v teplej ani zubarovy nechdte s akutnym pripadom lebo stvrtok a ani v iny den neberu ..ako som to musela vyriesit tak ze som zobrala syna a sla do trencina sukromnemu zubarovy ..a potom ze zubar je povynny zalozit kartu dietatu v mieste trvaleho pobytu ..to iste sami si utvorte nazor na spiny

elefant

no aj som 12 rokov chodila ku svojej skolskej zubarke, chodila som k nej castejsie nez hocikam inam, stale som mavala problemy so zubami (co mam aj dedicne). Moje problemy boli zial vzdy dost velke, kazy prilis hlboke, zuby velmi citlive a napriek tomu mi za celych 12 rokov pichla injekciu iba 1x. odovodneni mala viacero.
po celu dobu som si myslela, ze asi tu injekciu teda mat nemozem, ze asi mam fakt take hrozne zuby, asi som akt precitlivela a dospela som do stadia, kedy som mala naozaj strach zo zubarov, z bolesti, zo vsetkeho. Postupne som sa dopocula, ze vsetci maldi ludia, ktori od nej odisli inam, sa nevedeli doplatit, pretoze vsetko mali urobene zle a trebalo to rad radom prerabat.
po tom, ako mi spravila 2 plomby a vypadli mi, a stale bol nejaky problem, som sa nakoneic uspesne prehlasila.
Moja nova zubarka nevychadzala z udivu, co to mam v ustach, preco mi nerobila kazy, ktore som mala dost velke a namiesto toho sa rypala vedla v povrchovych zalezitostiach. ked mi preprabala postupne plomby, musela vrtat az do neviem kam, ake to bolo hlboke a pod nimi samozrejme kazy vsade. a samzrejme vsetko pod anestezou! (hoci napriek tomu som pri niektorych kazoch mala co robit...) o zubnej hygiene som dovtedy nepocula, vraj zubny kamen nemam, nech to neriesim - podla starej. tak nakoniec som ho mala a este aj so zapalenymi dasnami. podobnych paradoxov bolo neurekom, ani sa pri tom nebudem zastavovat...
po dvoch rokoch prerabania zubov - mi niektore zacali odumierat. mam problemy s nervami, kanalikmi, infekciami... moje zuby sa nevedia spamatat z nicoho, su oslabene a to nemam este ani 25 rokov.
som rada, ze som sa dostala do spravnych ruk, lepsie neskoro ako nikdy. velakrat som zvazovala podnet, nie kvoli odskodnemu, to by sa nedoplatila. ale kvoli ostatnym, ktorych to moze obist. kazdopadne som sa k tomu este nedostala, hanba mi!

nikia

Ja som tiež mala problem chodila som k sukromnemu zubarovi platila som vela a praca bola nanic pod blombami sa mi robili kazy atd. odysla som k inej teras chodim ku zubarke bola som raz a davala mi prec blombu myslela som ze umriem od bolesti ked ma to zabolelo ona este viac s tou vrtackou zatisla krava sprosta ked to tak bude pokracovat tak jej vynadam a odyjdem radcsej ku zubarovy ty su citlivejsi

01macatko

Hodnotenie som už dala na jednu stránku. Dnes som podala sťažnosť. Povedali mi, že ak by som chcela odškodné muselo by sa to riešiť súdom atď... Ale povedali že ju preveria a do 2 mesiacov mi dajú vedeť.

zuz.ana

1Macatko,
ak neuspejes so staznostou, pridaj svoju skusenost aspon na nejaku stranku venovanu hodnoteniou lekarov. iste to mnohi pacienti ocenia