Candida albicans

Príspevok v téme: Candida albicans
mio

Ahojte našla som tu veľa tém venujúcim sa problematike candide ale... Ja mám problémy od 15 rokov liečené pravdaže klasicky macmiror,gynoflor a nvm čo všetko plus mastičky ktoré ma postupom času začali páliť. O niečom takom ako candida existuje som sa dozvedela asi pred polrokom keď som sa začala o to viac zaujímať týmto rokom to bude 4.rok čo mám problémy nie stále pretrvávajúce boli obdobia kedy to bolo ok...Kultivácia mi bola robená priebežne väčšinou som tam mala výskyt baktérií z čriev ale nie vo veľkom množstve..Od Októbra som mala taký dosť stresový rok málo spánku , slabosť, únava a všetko dokopy pred necelými dvoma mesiacmi keďže som začala mať opäť problémy s výtokom šla som ku gynekologičke opäť mi spravila kultiváciu a bola mi zistení Candida Albicans ale vo veľkom množstve nemám papiere pri sebe takže nvm ako veľmi. Nasadila som si dietu ale keďže som ju nestihla úplne dodržať zmenila som jedálniček na vela zeleniny, múku špaldovú alebo celozrnnú, kokosovú , kokosové mlieko nikdy som však nejedela nejako extra zle sladké som úplne vyradila a nahradila steviou, čaje Lapacho, alebo čerstvý zázvor. Okrem toho môj jedálniček keďže vela vecí nemusím bol celkom obmedzený. Opäť si nasadím ale tú prísnu diétu keďže už mám čas sa venovať teraz svojmu zdraviu. Ale však nie som si istá ktoré probiotika a vôbec doplnky stravy si mám zaistiť ? čítala som veľa diskusií ... alebo mám ísť na imunologiu kde mi budú dávať vakcínu proti candide ? alebo ako mám teda pokračovať? som z toho zúfala pretože mám problémy aj s nadúvaním a výtokom okrem toho má to veľmi divný zápach ako zhnitá zelenina .mala som aj dosť velké krče v bruchu ..a práve tri posledné dni mám veľmi silný hrudkový výtok dala som si gyntimu ale keďže je to len prevencia pre dodanie lactobacilov asi veľmi nepomôže ...okrem toho gynekologička mi opäť predpísala gynoflor plus polygynax ale mám už na ne alergickú reakciu pálenia a svrbenia :/

mio

ďakujem všetkým za rady vyskúšam však nič iné neostáva ak zistím čo je to správne čo mi pomáha určite to sem napíšem :)

katarina 23

ja som mala infekciu 2x v zivote. aj to obydve po dobrati silnych atb. Jedny cez leto, a teraz dalsie na mocove cesty ( zapal som dostala od trosku divokejsieho sexu ale uz je to ok ) .. teraz ma trapi len palenie pošvy zvonku aj vnutri, kedze mi to zase vynicilo celu floru. Zajtra si idem kupit Jenamazol - vtedy mi velmi pomohol, plus probiotika ale hned na vkladanie do posvy a preventivne kupim jednu tbl mycomaxu mne aj partnerovi, ak nahodou aj on to nechytil odo mna pri poslednom sexe, ktory bol sice ale pred 3 tyzdnami ale predsa preistotu.
Mala som dobre skusenosti aj s Candistop, ako taku prevenciu po zapaloch atd a pomohlo. Tak drzim palce a skore uzdravenie :)

RNG

agartio, si velmi chybne informovany. Je sice pravda ze sa candidy albicans a plesni neda celkom zbavit,ved su vsade okolo nas, ale sa ich da potlacit na tak nizku hladinu, ze nam neskodia.
A rozne probiotika to veru dokazu, najma ked si vyberies spravne a dobre ich podporis vyzivovanim smesou mikrovlaknin.
Dnesna potrava neobsahuje dostatok mikrovlaknin, za tisice rokov sa ludom podaril;o odslachtit rozne ziviny aj mikrovlakniny, tiez rozne enzymy z polnohospodarskych produktov.
Preto je uz davno zname, ze doplnok mikrovlaknin je pre nas velmi prospesny.
A hocikake vlakniny nie su tak dobre ako mikrovlakniny, lebo probiotika sa usadia len na povrchu a hrube vlakniny maju pomerne maly povrch.

agartio

probiotika ti narastu aj z ovocia, nemusis nic doplnat.
ak nemozu narast, nieco je v crevach... hadaj co asi. a vtedy nepomozu ani tabletky.

probiotika nevyriesia problem kandidy, nato ani niesu urcene. to su famy, ze probiotika maju ukontrolovat kandidu.

Inymi slovami, ak zmiznu parazity, zmizne kandida a objavia sa ti tam probiotika, ked budes jest chvilu ovocie a vela vlakniny. samozrejme takymi jedlami ako kysla kapusta mozes proces zabydlovania probiotik urychlit. najhorsie su prvoky, prave kvoli tomu byva v crevach disbakterioza.
aj vtedy, ked sa tam nieco hybe, co nema, chodi hore dole a roznasa ti bakterie z nefungujuceho travenoia hore dole... a navyse je to nasate vsetkymi chorobami za poslednych 10 rokov co mas...

odpovedam

agartio, a co vravis na to, ak sa candida albicans premnozi po uzivani antibiotik, ked sa vyhubili probiotika? Nuz, porad, ked mas take vedomosti ;-)

agartio

candida albicans vas v skutocnosti chrani pred inymi parazitmi.

nikdy sa jej nezbavite na protikvasinkovej diete.
stacilo odstranit parazitov, a kandida mi zmizla, a to jem cukor, cestoviny, muku, med... uplne kaslem na to, co jem.

pozrite si toto video na 14:10, tam to aj odozneje

www.youtube.com

kym som sa zbavoval kandidy protikvasinkovou dietou, bol to horor, vsetko si zakazovat, potom raz som pochybil a bola naspat.
kazdemu sa po case vratila, pri protikvasinkovej diete.
nieje to cesta, ze nejest cukry, muku, lepok, ako sa jej zbavit, inak by ju mal predsa kazdy... mne sa ale nevracia , ani ked jem tie veci... cize je jasne, ze candida je sice parazit, ale nerobi take skody v tele, ako ini paraziti... cize v skutocnosti telo brani, pretoze tam mate inych...
tie toxiny co idu z nej, ako z huby, blokuju inych parazitov. ak odstranite tych, zmizne aj kandida.

dobre na vas zarabaju... stale dokola sa liecit, stale pol roka, nejest, vsetko si zakazovat... uplnych hlupakov z vas robia, otrokov, aby ste ani jest nemohli, a to uplne primitivne formy zivota, cerviky... lebo utekate pred pravdou, vlastny strach vas zabija zvnutra.

sanyka151

Ahoj. ja mám tiež opakované mykozy a kvasinky a problémy už aspon 4 roky. Vyskúšala som už vela vecí ale nič nezabralo. po novom som si kúpila CANDISTOP. Su to probiotiká. treba vybrať aspon 2 balenia a nie je to ani drahé. jedno balenie má 60 kapsul a stoji to cca 8 eur. Ja som to začala brať len pred týždnom takže neviem ako zaberie ale počula som len dobré ohlasy. V čreve je najviac toho humusu a tu je to dobré že prelieči a navráti imunitu voči ženským problémom. Skús. za pokus to stojí

GoFruit

Ano pia bohuzial alebo nastastie. Viem ze pre cloveka co sa stravuje bezne je to nepredstavitelne. Ale da sa s tym zit a ked si ma to zvyknes stane sa to normalne.
Pecivo existuje aj bezlepkove len nie je take chutne.
No ide tu o to ci chces zdravie alebo chorobu.
Takto cez net ti nezarucim ze ti to zafunguje. Ale je velka pravdepodobnost. Treba skusit. Ale dobre si to nastuduj lebo nie ze nieco co ma gluten ci kazein si ponechas v strave inac nezabere....
Ked sa ti to zda drasticke vynechaj najskor iba lepok. Ale povacsine su tieto dve alergie spojene.