Tie skúšky ma ničia

Príspevok v téme: Tie skúšky ma ničia
lujzax

Ahojte!
ja už som fakt zúfalá, kamarátkam nechcem moc hovoriť, ako som utrápená, hlavne ked oni už prázdninujú, bo majú ľahšie školy....
....doma tiež nemám moc s kým a priateľa som sa rozhodla už viac do toho neťahať, bo ho to ničí...
On tvrdí, že si neverím, že som negatívna hneď, že sú aj horšie veci...
No pre mňa je tá VŠ všetko, netuším čo by som robila, ak by sa mi nepodarilo. Teda sa mi podarí isto, bo sa prinútim učiť, zatiaľ mám všetky skúšky...no ak túto nespravím tento semester, tak budem musieť ísť do medziročníka (proste je to tak, neriešite, že prečo musím, ten predmet ma proste nepustí).
Už mi šibe z toho učenia, sa cítim jak v klietke zavretá doma, do plaču mi je z toho. Bojím sa, že ked sa dozviem výsledok z tej hroznej skúšky, tak sa zosipem. Bojím sa toho medziročníka, že si priateľova rodina bude myslieť, že si mohol nájsť chytrejšiu (hoc on tvrdí, že to by nepovedali) a nikto z môjho okolia nikdy nebol v medziročníku, hrozné.
Mám pocit, že tieto skúšky trvajú celý život,najradšej by som zbalila kufre a utiekla do cudziny, preč od zodpovednosti a od následkov čo ma čakajú, ak sa mi nepodarí skúška :(

lujzax

tak nakoniec žiadny medziročník sa nekoná :) už mám pomaly po skúškach, to najhoršie je za mnou, ani som tomu nevedela najprv uveriť, moja drina sa oplatila :)
neštudujem medicínu :) ale jednu z tých travených najviac na svete STU :( baví ma to moc cez semester, hoc je to veľká drina, samé zápočtovky počas semestra, no až to skúškové ma potom psychycky ničí...málo termínov ku skúškam sme mali/máme, tak ešte aj kvoli tomu sa stresovať, že kam sa vlastne prihlásiť...plus hrozní profáci, čo chcú stále riediť, keďže prijmú každého, aby sa nabalili :(...
teraz ked mám po všetkom, ani sa mi veriť nechce, ale teším sa na tie prázdniny, to mi akurát vystačí sa psychicky zotaviť zo semestra :)

Lilly

Ahoj Lujzax,
tak neviem, či ti to pomože, ale ver, že nie si jediná, čo toto teraz prežíva. Tiež mám pocit, že to skúškové je nekonečné, najradšej by som sa zbalila a vypadla preeeeeč preeeeč od toho všetkého. Už nevládzem len v tých knihách, presne ako píšeš, že "ako v klietke" celé dni. A to už mám 3 skúšky spravené, niektorí moji spolužiaci nemajú ešte ani jednu.

Samozrejme, rodičia sú nadšení z mojej školy, no ja som už viackrát mala sto chutí s ňou skončiť.

A keď sa tu niekto pýtal, že na akú školu nedávať prihlášku, tak MEDICÍNA !!! ( jedine, ak máte fotografickú pamäť)

cili@azet.sk

su tazke skoly ale clovek to musi vydrzat a ked to vydrzi potom si povie ako dobre ze so to vydrzal stalo to zato

janulik266

lujzax: študujes medicinu?? alebo sa mylim?

tiez by som rada vedela, na akú skolu si nemám davat prihlasku,

didy17

Ahoj Lujzax,
Pri citani tvojho prispevku sa mi vynaraju vsetky moje pocity pocas skuskoveho. Ta beznadej, to kazdodenne x-hodinove sedenie nad knihami, ktore nikto nechape. To zufalstvo, ked viem, ze aj ked vystudujem, tak sa nebudem mat bohvieako dobre. Ak by som mala tipnut na aku skolu chodis, povedala by som, ze je to medicina, a ak hovoris o medzirocniku, tak asi v cesku. Neviem sice, ci je to pravda, ale vedz, ze je velmi vela takych ludi ako ty, ktori sa cele dni mucia, trapia, kazdy im hovori, ze to robit nemusia, ze si sami zvolili a nemaju sa stazovat a pod. Aj ja mam sto chuti skoncit a utiect niekam daleko, prec od toho vsetkeho , ale kedze buduci rok som siestacka, tak to uz len z principu neurobim. Nemohla by som to urobit ani kvoli rodine, ktora je z vyberu mojej skoly nadsena. Prajem Ti v Tvojom snazeni co najviac sily, a verim, ze ked dostudujeme, tak sa nam v odvetvi, ktore sme si vybrali bude darit, aby sa tieto roky makacky aspon ciastocne vynahradili.

orchidejka

lekvarik a ty mas co s tymi kreditmi? uplne nepodstatna vec. len pre tvoje upokojenie, ked sme my zacinali, tak boli uplne ine pravidla ako si nasla/nasiel, predsa je to dobrych par rokov, niektore predmety sa teraz zlucili, pripade rozdelili, poodstranovali, pridali a teda sa musel menit aj pocet kreditov. co ti mam preskenovat index aby si veril/a? neviem fakt o co ti ide

TinaM

ze 15 kreditov za predmet :D ach, to by som brala. U nas (pedagogicka fakulta- blbe poznamky o elektrickovej skole a pod. si prosim odpustite, lebo kto nezazil, nepochopi a kto zazil, tak vie, ako to v skutocnosti je) som mala za diplomovu pracu!! 12 kreditov. Najviac kreditov za predmet-5, priemerne 3 za predmet. Za semester sme mavali v priemere 13-14 predmetov+ praxe (drviva vacsina predmetov konci skuskou- idealne pisomnou aj ustnou). Bakalarske statnice boli troje, ich obsah nebudem radsej ani vypisovat. A teraz mam tie magisterske a tiez je mi do placu. Kreditovy system sucks, na plnej ciare nedomysleny.