Kam po SŠ? Pomaturitné štúdium alebo práca

Príspevok v téme: Kam po SŠ? Pomaturitné štúdium alebo práca
keira222

ahojte, takze práve som zmaturovala, na výšku idem (ak si to ešte nerozmyslím) až o rok.
Lenze co ten rok ???
Zaujímali by ma hlavne názory tých, kt. išli na výšku až po roku. Ze co sa viac oplatí...rok študovať aby som nevyšla z "cviku". Alebo radšej práca/brigáda a niečo by som si aj zarobila.

Hmmmm..už mesiac rozmýslam a neviem sa rozhodnút, pytam sa aj ludí, ale jeden povie tak, druhý tak...nikto mi nevie poradit :( Viem, ze rozhodnút by som sa mala sama..ale ja neviem :(

Za kazdý názor/radu dakujem ;)

Maoam

necitala som prispevky podo mnou, takze sorry, ak sa bude daco opakovat, moj tip: urcite praca, zarobit nejake peniazky, plus ziskas prac. navyky + sa popri tom venovat sebe (osobnemu vyvoju, konickom, SEBE ako takej) a vo volnom case studovat odbornu literaturu z odboru, na ktory chces ist

ten rok ti moze velmi pomoct, ludi ktori panikaria a tlacia, si absolutne nevsimaj, reaguju totiz tak, akoby slo o nich samotnych, nie o teba ;-)

Filipova

Ludi, ktori hovoria, ze ked nepojdes hned do skoly, tak po rocnej pauze uz vobec nepojdes, nepocuvaj..

Ja som mala po SS rocnu pauzu, lebo som nechcela ist do skoly len preto, aby som nieco nasilu studovala a chcela som si ujasnit, co chcem studovat... Tiez mi hovorili, ze ked si najdem pracu, do skoly uz nepojdem..

A po tom roku som na skolu, ktoru som chcela, skutocne isla! Vsetko je o tom, ci to naozaj chces...a hlupych ludi, ktorym na tebe zjavne nezalezi, nepocuvaj..

Iba Katka

Aj mne to hovorili. Ono môj plán bol takýto - počkať rok, nájsť si prácu a našetriť na externé (nemohla som si dovoliť byť odkázaná na rodičov do 25 a stále si to nemozem dovoliť)

ALE

tiež všetci rozprávali, ako si nenájdem prácu, ako sa mi už nebude chcieť do školy a bla bla bla a tým ma donútili dať si prihlášku na druhé kolo na VŠ (kedže na prvom ma nezobrali). A tak ma zobrali na odbor, ktorý študovať nikto nechcel, lebo bol veľmi ťažky (matika I, II, III, Chémia I, II, Fyzika I, II). Vydržala som pár mesiacov, potom som začala hľadať prácu. Okej, nešlo to podľa plánu. Mám teraz 22 čo je mierny časový zklz :D, mám prácu a od septembra idem študovať externe a odbor taký aký chcem ja a nie iní :)

keira222

Práve to, ze nemám istú brigádu ani prácu a riziko je ze zostanem rok na úrade práce :(
a viaceri mi tvrdia, ze ked rok nebudem chodit do skoly, uz na vysku nepojdem, lebo sa mi nebude chciet

kabel

urcite by som nemrhala casom na nejakej "zachrannej" skole. Ak mas moznost roboty, ci brigady, ber ju. vzdelavat sa mozes pomimo, dobre sa pripravit na prijimacky...