Zmena povahy

aloveu

Ak by si bola veľmi zlá k iným a iní by boli k tebe veľmi dobrí, tak by si chcela byť aj Ty dobrá k nim.
Ale Ty si k iným dobrá a iní sú k Tebe zlí, tak aj Ty chceš byť zlá k nim, lebo si myslíš, že si nikto nezaslúži Tvoju dobrotu.
Ak sa chceš správať k iným len na základe toho, ako sa iní správajú k Tebe, tak nemá význam sa zmeniť, pretože potom by si nebola spokojná nikdy.
Radšej vstúp do hĺbky svojho srdca a tak zisti, čo sa Ti viac páči.
Či sa ti páči to, keď sa k Tebe všetci správajú povýšene, ohovárajú Ťa, nadávajú na Teba, keď Ťa chcú zničiť, keď Ťa vidia ako najväčšiu špinu na Zemi, keď sa Ti všetci snažia zavrhnúť Tvoje krásne túžby, keď Ťa odmietajú a chcú Ti vziať všetko krásne, čo máš?!
Alebo sa ti páči to, keď Teba všetci povyšujú, keď o Tebe hovoria samé krásne veci, oslovujú Ťa veľmi krásne, keď sa z Teba tešia, keď si Ťa vážia ako najvzácnejší poklad v celom vesmíre, keď Ti všetci plnia Tvoje krásne sny a túžby, keď Ťa všade príjmu takú, aká si, keď Ti dávajú všetko krásne, čo Ti len môžu dať, keď sa Ti odovzdávajú a slúžia Ti s veľkou Láskou a pokorou?!
To čo chceš, aby iní robili Tebe, rob aj Ty im. To, čo sa Ti páči, rob úplne všetkým, bez ohľadu na to, či Ti to opätujú, alebo Ťa zneužijú. Bez ohľadu na to, ako sa k Tebe správajú ostatní. Neteš sa z toho, čo Ti dávajú ostatní, teš sa hlavne z toho, čo dávaš TY! Potom ti nebude chýbať žiadny neopätovaný skutok, ani nebudeš ľutovať, ak Ťa pre to budú zneužívať. Nebudeš smutná, ak Ti iní nič nedajú, ale budeš si viac ceniť, ak Ti dajú. Ale hlavne dávaj Ty a nič za to nečakaj, tak budeš ŠŤASTNÁ.

aborigen

dá sa to jednoducho rozdeliť na dve časti - jedna časť je vrodená, druhá naučená.
to čo je vrodené sa velmi meniť nedá. aby nastala zmena v tejto oblasti musia sa udiať v mozgu zásadné zmeny. príkladom často býva jeden chlapík ktorý bol odjakživa milý a nápomocný družný človek. po nehode ked mu tyč prerazila hlavu a on to prežil, sa zmenila jeho osobnosť. bol skrátka opačný než pred tým. možno napríklad aj drogy môžu zasiahnuť do základov osobnosti. inak tam ale zmeny nastávajú ťažko. mimochodom aj preto sú psychiatri bezradný pri liečení porúch osobnosti lebo tie poruchy sú v podstate vrodené. tak zjednodušene povedané.
to čo je naučené to sa dá meniť. už z podstaty je jasné že kedže je to naučené, dá sa niečo odučiť, alebo sa niečo nové naučiť. ale tu vstupuje do hry množstvo faktorov. ako sa človek pozná, ako si uvedomuje alebo ako chápe svoje povahové črty, či chce niečo meniť, alebo aké silné zvyky má a ako dlho pretvávajú. niekto uzánava napríklad nejake hodnoty po celé roky lebo už od detstva ich do neho vštepovali rodičia. napríklad. ale môže sa to zmeniť. myslím že to čo máme naučené sa do určitej menšej alebo väčšej miery, to je individuálne, mení v priebehu života jednoducho tým ako ide život, ako starneme, naberáme skúsenosti. skrátka meníme pohlad na veci. inak sa na niečo dívame v mladosti inak v starobe. a sú veci aj ked naučené ktoré nás výrazne ovplyvnia na celý život. rôzne traumy. ak bol niekto týraný, fyzicky, psychicky sexuálne, to zanechá stopy. ale tu tiež záleží aj na vrodených črtách osobnosti. ono sa to totiž vždy navzájom ovplyvňuje. takže niekto od prírody citlivejší znáša ťažšie aj menej závažné udalosti, a niekto otrlejší zasa pomerne dobre znáša aj závažné udalosti.

Delete 2

Človek sa nemení nikdy vo svojej podstate. Ak sa tak udeje tak len pod vplyvom okolností a aj to len pro forma... Masku nosiť môžete ale neskryjete to, kým ste.

Iné je duševne rásť a učiť sa...aj to je zmena ale tomu sa vraví skôr napredovanie. Človeka druhý človek nezmení.

A nie, nemenil som sa, nechcem sa meniť ...som spokojný s tým, aký som a komu sa nepáči tak to je jeho problém.

Vlastné ja by som nevymenil za nič na svete :)

Adrianka

Ja mam rovnaky problem tiez clovek zazije vela sklamania a bolesti a potom je taky.No moja sklaba stranka je, ze som velmi dobra.Je tomu dva roky ako som sa zmenila povahove.A podla mna to robi sam zivot.Je to tak.Clovek postupne dokaze vnimat zivot,ako sa prebija cez sklamania a chape, ze nik v jeho zivote nie je vecne.No samota je velmi zla.Tie pocity beznadeje ze tu pre vas niesu priatelia vsetko sa meni...kazdi ide svojim zivotom cest vynimkam ktori aj pomozu.

dafaq

zivot?
ani nie..
clovek sa meni sam :D
niekedy lebo musi (pracovisko, rodina, kamarati, vztahy)
a niekedy, lebo je to dobre :D lebo mal fakt blby nazor na zivot..
otazne je, ze ci je lepsie zmenit dobreho cloveka na zleho, len preto, ze spolocnost sa meni tiez (myslim ale extrem ako idem na vojnu, alebo sa necham zatvorit do basy za dezertaciu)

dafaq

ano, snazim sa zmenit sa na menej doverihodnejsieho, menej doverciveho a menej uprimneho.
v zivote treba viac taktizovat.
pretvarovat sa, hnevat sa (i ked nie je dovod), nadavat (inak si myslia ze to hram),
proste taky priemerny, nicim nevynimocny, nevidiet nikde bezodne moznosti, byt proste ocenitelny, zapredat sa..
atd :D

sranda, ale vzdy mam pocit, ze ked je niekde niecoho privela, skor to uskodi, aj napriek faktu, ze to clovek mysli dobre.. Proste je to nieco, ako objatie - ak je prilis silne, udusi to objimaneho. Mozno je to len tym.

Nuz, existuju vychcanci, co zneuzivaju dobrotu, a ti zapadaju do teorie "raz prekuknes, umy s nimi dlazku a zahod ich"

nevycerpatelna dobrota nie je dobra nikde, v dnesnom svete podla mna ani v manzelstve, pokial druha strana hlada nieco ine.. (napr len negativitu a kratky nicin nevynimocny vztah)..

Nuz, mozno je lepsie sa nemenit, a len trochu viac hladat tych ludi, ktori stoja za to.

Nebudem predsa liat vzacnu cistu vodu do ticheho oceana - ale priniest ju na Saharu - a som "Boh"...

najdebilnejsie v tomto zivote je to, ze malokedy sa najdu dvaja co si rozumeju a nemusia degradovat svoju hodnotu menenim svojej povahy..

truelove

kto je k tebe qa aj ty bud k neme qa kto je k tebe milý aj ty bud k nemu milá aký su k tebe ty bud taká istá,netreba sa pretrhnut,vo svete plati darvinova teoria žial,nezaoberaj sa ludmi ale sebou a bud egoista.Už len sebou sa starám osatný jebu na ost tak aj ja

poPotvorka

k lepsiemu mi dopomohla "rodina" .... po osamostatneni (16r.) som objavila ,ake je oslobudzujuce spravat sa uvolnene a nesudit ludi len podla socialneho statusu ,ako moja mamka ,ktora mi prikazovala kamaratit sa len s detmi lekarov a podobne .... dnes sa smejem z kazdeho studovaneho ,ktory sedi v kauflande za pokladnou .... super ,ak si niekto mysli ,ze papier ho vyhodi na piedestal spolocnosti