Zastavený metabolizmus, zavodnený organizmus?

Príspevok v téme: Zastavený metabolizmus, zavodnený organizmus?
tekvicka_

Neviem, či niekto bude vedieť poradiť, rada by som aj nejaký odbornejší názor :)
Po pol roku strávenom v nemenovanej ázijskej krajine medzi miestnymi a jedálničkom dva krát do dňa kopec ryže s nejakým zeleninových kari a medzi tým max čaj a nejaká maličkosť som najskôr po dvoch mesiacoch dosť schudla, ale nič také hrozné, konečne sa mi vrátilo ploché brucho spred pár rokov, potom sa to nejak držalo plus mínus a nakoniec som výraznejšie a strašne rýchlo "nabrala". Vtedy som sa nachádzala v oblasti horúcej, mala som skôr pocit, že je to zadržaná voda, opuchnutá, nemohla som zviecť prsťen z ruky a pod. Dosť to bola naozaj vidieť akoby opuchnutá, každý mi vravel že ako som pribrala. Po návrate domov sa to hneď trochu spravilo, odpuchlo, ale teraz je to zastavené. A ja neviem, či za to môže zastavený metabolizmus, alebo či to môže byť zavodnený organizmus, alebo to je naozaj tuk :D V podstate ako to zistiť neviem.
Najviac sa mi toho drží v oblasti od pŕs po zadok, vadí mi to, pretože niektoré veci nedopnem alebo mám pociť, že sú moc úzke.
Čo by som ešte napísala, normálne doma sa stravujem celkom zdravo, nič extra ale jem pravidelne, menej, dosť zeleniny, vyprážané ani nepamatám, pijem iba čistú vodu, nie minerálky a čaj, moja slabosť sú sladkosti, ale tiež nič moc a víno :D Proste tak ako predtým, kondičku mám dobrú, aj tam som bola na dlhých trekoch, normálne chodím na turistiku, každý deň na rýchlu prechádzku do prírody, behám.
Rozmýšľala som aj nad nejakou krátkou diétou, 7 dní a pod, je tam písané, že najskôr väčšinou odchádza voda. Aj teraz po nejakj "námahe" ako beh mi dosť spuchnú prsty, mám pocit, že predtým som taký problém nemala.
Inak BMI mám dobré, podľa toho aj váhu akurát, ale za tú dobu mám naviac cca 5 kg, v cm prsia cca plus 3 - 5 neviem presne, cez zadok cca 4-5 cm ale brucho strašné, tam by som potrebovala stratiť aj 10 cm.
Mala som aj troochu problémy s trávením, ale nie tie klasické hnačky a pod., skôr nafukovanie, niečo som zjedla a brucho ako balón, preto som aj zormýšľala, či to nemôže byť nejaká baktéria alebo čo.
Čo by ste mi poradili? Ja viním tú stravu tam, ale ako to dostať nazad to pôvodných koľají a zbaviť sa tých centimetrov navyše?

matway

tmv a tekvicka: očista ľadvín.
Zadržovanie vody znamená nedostatočne vylučovanie solí a vody z tela. Naše toxické továrne /v tomto prípade ľadviny a nadľadvinky/, ktoré sa majú starať o vylučovanie škodlivín sú často upchávané škodlivinami. Povedzme také kádmium, ktoré máme v pitnej vode a pokiaľ viem, ona prešla na našu stravu a pitie našej vody. Návrh: piť čistú vodu z vodovodu cez filter a aktívnym uhlím. Najzákladnejším krokom je odstránenie blokád, to znamená rozpustenie kryštálikov, buď po kyseline malonovej, kádmia, toxínov hlavne T2 /plieseň/, ktorý je v sušenom hrášku, fazuli a šošovice. Kryštálikov, či kamienkov máme niekoľko druhov, nám ide o ich rozpustenie. Ráno čistá voda, ráno a večer sóda bikarbóna /štvrť lyžičky, pomáha zrieďovať fenoly/. Na odblokovanie používame zázvor a medvedicu lekársku 3x denne. Prevaríme si aj petržlenovú vňať, tiež si usrkávame 3x denne. Ľadviny potrebujú organický vitamín C, to znamená piť šípkový čaj, a vit. B2 a B6, a kyselinu listovú a pantotenovú.
Zhrniem to na koniec v jednoduchšiu verziu: v čajovni vedia namiešať alebo už majú namiešané sypané čaje/ nikdy nie sáčkové!!!/, ktoré majú v obsahu aspoň koreň hortenzie,koreň sadca purpurového, koreň ibiša lekárskeho, inak nie je ani tak podstatné mať všetke ingrediencie v zmesi. Já potom ešte pomôžem ľadvinám aj frekvenčnou terapiou. To som nechcel teraz spomenúť, ale tekvicka má v sebe aj iné veci,ako len blokáciu ľadvín...

matway

Čítam azijska krajina? A k tomu zavodnenie? V tom prípade by som si nechal urobiť diagnostiku na parazity. Inak ti toxické látky v tele zahlienili ľadviny, ktoré už nie su poriadne schopné svoju funkciu korigovať a vykonávať.

lch39

ahojky:pamatam si vetu ktoru povedala pani ruzickova troskovi"predstav si ze ja nie som tlsta ja som len zavodnena" toto aj mne povedala dietologicka, mam tak spomaleny metabolizmus ze zadrzujem spustu vody,nasla som si taku zmes byliniek na odvodnenie tak skusam ci mi to pomoze:)

Kittka

Ahoj tekvicka_
Viem dobre o com hovoríš, ja som fungovala v Indonézii skoro dva roky ... presne viem, ako sa cítis a všetko to, čo popisuješ, sa týkalo aj mňa .... ja som nakoniec z Indonézie kvoli zdravotným problémom odišla ...

Lekárske prehliadky mám spravené, žiadne batérie ani vírusy, zdravá baba.
Stále sa však cítim celá naliata a opuchnutá.Neviem naštartovať metabolizmus, pijem rôzne čajíky, užívam probiotiká, vlákninu atď.
Ešte som rozmýšlala nad návštevou nejakého ajurvédskeho centra, možno by vedeli pomôcť, poprípade akupunktúra a TČM.

Mne pomáha,keď nejem pečivo( čo je samozrejmé) a chodím k Ivke Krížovej cvičit BodyArt-googli (veľa sa pri tom rotuje a pomáha to pri zažívaní. Inak ma vie dať dokopy aj joga.Len mám na ňu veľmi málo času v ostatnej dobe.
Čaj z vrbovky (naštartovanie metabolizmu) a čaj zo žihľavy

Čo sa týka priberania .... v Ázii si pohybu veľa neužiješ, človek sa viac/menej presúva na motorke ( to je tá zväčšená riťka a boky) veľa sa sedí (brucho) no a prsia- to už ide s tým ;)

quako

to nie je o citani dlhych prispevkov..
je to o tom,ze v dobe ked zena,alebo aj chlap je rad,ze ho pusti zamestnavatel na tyzdennu dovolenku,niekto,len tak z nudy si odleti do nemenovanej azijskej krajiny na polroka
a po navrate zisti,ze ta draha polrocna dovolenka,ktorej ucelom bolo vylepsenie postavy nesplnila(podla predstav klientky)svoj ucel
ale patri sa aj nieco napisat k veci..hybat sa,napr.kopat zemiaky,nesolit zbytocne a jest vela uhoriek a melonov
a nelietat do nemenovanych azijskych krajin,kde je ine klima,ine potraviny,ine bakterie a virusy na ktore slovač nie je prisposobena

kikia88

ahoj tekvicka :-) podla mna sa to nikomu nechce čítať lebo je to dlhé - tvoj popis. ale nie, teraz vážne, myslím si že celkovo problém zavodnovania nie je dobre prebádaný. ja vlastne píšem len pre to, že mám podobný problém, jedna zdravotníčka mi povedala (nemusí mať pravdu) že mojich 5-7 kg ktoré by som veľmi zhodiť ale nedarí sa mi športom ani zdravou stravou dlhodobejšie , povedala že to nie je tuk v mojom prípade ale zadržiavaná voda v oblasti stehien najmä.... a odporučala mi púpavu a jasmínovú ryžu.... no priznám sa, púpavu som ešte neskúsila, odporučila mi to len nedavno, ale chystám sa na to. robiť z toho odvary a piť, ale aj zamiešať do šalatov - vraj je to chutné ako napr. rukola atď. tak neviem. ak by niekto niečo dobré vedel pradiť, tak pridajte.