Onánia - porucha pozornosti?

Príspevok v téme: Onánia - porucha pozornosti?
klokloklo

dobry den, prejdem k veci, teraz mam 19 rokov, a mam taky problem ze odmalicka neviem ani kedy som s tym zacal, som zacal s onaniou, moj problem je taky dost neobvykly, lebo potom som mal pocity viny( som z katolickej rodiny) a mal som pocit, ze neviem zamerat pozornost na jeden predmet, ze neviem myslet, asi som sa stal zavislym, pocas toho som sa rozne obzeral pred zrkadlom a tak...postupne kedze nikam nechodim som zacal byt zavisly aj na pocitaci, zbadal som to, obmadzujem to ale je to velmi tazke, lebo stale to mam a rad by som pristupil k nejakemu radikalnemu rieseniu, ale neviem k akemu...
v podstate mam problem s koncentraciou pozornosti, ale ked je velmi treba tak sa sustredim, ale potom som unaveny a pocas dna byvam velmi ospaly, aj po malej cinnosti, rozmyslal som ze pojdem aj na vysetrenie...mozem dostat od vas nejake rady ako toto riesit? dakujem vsetkym za pomoc

p.d.

Ja to vidim tak, ze ak by si videl v masturbacii svoj sexualny zivot, tak by islo o tazky hriech. Sexualita ma viest k novemu zivotu. Ak si ju nechas len pre seba, tak je to egoisticke.
Okolo tej sexuality je to take komplivane. Mali by to robit asi len manzelia a len v misionarskej polohe:)

Lulita

si zavisly na porne to ries, ostatne je zrejme psychosomaticke, tym, ze ta to nici, ked to beries ako tazky hriech

klokloklok

mam dokonca pocit ze som z toho tak zblbol ze nedokazem mat ani vlastny nazor a najradsej by som to ani nerobil ale mam nutkanie.

p.d.

Ja osobne sa uz z masturbacie ani nebudem spovedat. Podla mna by mali ludia robit peticie aj za vynatie istych hriechov z ucenia.
Miluj Boha a svojich blizkych a budes spaseny. To ostatne nie je az tak podstatne.

Zebro

Prosím ťa a akú súvislosť má porucha pozornosti s tvojou onaniou? Onanuje každý v istom veku - hlavne keď nemá sexuálneho partnera. Kňazi to robia bežne, aj keď ti o tom v kázňach nekážu. A katolicizmus s tým nemá nič, tým sa netráp. To ti určite nemohlo narušiť pozornosť, skôr naopak. Ak si nadržaný a neuvolníš sa masturbáciou, môžeš si spôsobiť oveľa väčšie problémy. Takže kľudne onanuj a netráp sa hlúposťami.