Kam ďalej po skončení Obchodnej akadémie?...

Príspevok v téme: Kam ďalej po skončení Obchodnej akadémie?...
mimi252

Tento rok som úspešne skončila štúdium na OA. Prihlásku na VS som si tento rok nedávala ( stále niesom 100% rozhodnutá čo chcem a či vôbec chcem dalej studovat, tak som si nechala rok na premyslenie).

Od júna si skúšam hladat prácu, no stále je to márne. Chcela by som skúsiť pracovat ako účtovníčka, lenze problém je v tom, že na túto pozíciu musím mať prax, no tú ja nemám a ani ju nemám kde získať, kedze firmy chcú radsej skúsenejsích ludí.

Takze sa vás pýtam, čo by ste mi poradili, kam dalej, čo robiť? uz ma to doma nebaví, len tak sediet a nic nerobit..ako vidím bez vysky sa asi dalej nepohnem :(

Dakujem ;)

JessicaI

Niektore agentury ponukaju pracu aj s ubytovanim.
Suhlasim s tym co napisala Neskusena. Pokus sa pripadne najst pracu aj v zdialenom meste a ubytuj sa napriklad so studentkami. Ked mas teraz dost volneho casu zlepsuj si anglictinu. Budes ju potrebovat do buducna. Dobre pracovne ponuky su na strake ponuky.sk.
Drzim paste.

neskusena

tak skusaj pozerat, nielen na profesii, ale na strankach tych firiem, skus im sama posielat zivotopisy, alebo chodit osobne do firiem a pytat sa, riesit to cez znamych. kazdy den byt aktivna, vediet sa odprezentovat ze sa vies rychlo naucit a podobne.
mozno skusit aj vycestovat do ineho mesta za pracou, najst si podnajom, osamostatnit sa, alebo ist do zahranicia zdokonalit sa v jazyku.

mimi252

tak ja som na to myslela uz pár mesiacov pred skoncením skoly..ale ja som nesla na tú výsku kvôli viacerým problémom, (rodinným, osobným, ale aj finančným pretoze bolo by dobré si na tú skolu aj nieco zarobit, nemôzem to vsetko nechat len na rodicov...oni toho majú viac nez dosť...takze preto az o rok...

ja len neviem, kde si mam nejaké tie peniaze zarobit :( pretoze ma nikde nechcú,,uz 2 mesiace hladám a márne..cez leto som si chcela najst aspon brigádu ako pokladníčka ale nikde neberú, majú plno atd...

neskusena

zial na taketo veci treba mysliet este par mesiacov pred skoncenim skoly.

potom ludia sedia pol roka doma a cuduju sa, ze sa nevedia zamestnat.

nie vsade chcu firmy skusenych, kazdy nejak zacina. a je pravda, ze VS maju vyhodu. treba si hladat aspon nejake administrativne prace, od ktorych sa potom vies odpichnut dalej. nech mas v CV ze si nieco robila a nie len na zadku sedela a cakala.