SYPANE CAJE.

Príspevok v téme: SYPANE CAJE.
..

Vedel by mi niekto poradit,kde v Bratislave -Petrzalke dostat sypane caje.Napriklad v TESCU Petrzalka,neviete ci take nieco maju?Co hovorite na caje Rooibos,Lapacho,Maté,Hannasaki,Puerh. Viete mi poradit ake su este caje podobne tymto,ktore obsahuju vitaminy,mineraly a podobne. (A chcela by som sa opytat ci moze mat na plet vplyv zle travenie,alebo taketo problemy traviace..mohlo by to mat nejaku suvislost?)Dakujem.

marko4554

Ahoj odporúčam ti pozrieť stránku www.wilfred.sk a más tam aj rooibos, maté, čierné zelené... pekne tam maš pri každom čaje napisané na čo pomáha skús pozrieť a prelistovať...

RNG

Lapacho trba varit aspon 20 minut, aktivne zlozky su velmi slabo rozpustne vo vode. /Lepsie je robit tinkturu, 4 diely vodka, 1 diel lyko, dat do uzavretej flase , denne dobre pretriast, po tyzdni zliat. Pouzivat pri rakovine 2-3 lyzice denne.
Len tak pit lapacho caj, neviem. V mensich dasvkach sice podporuju imunitu, ale chut je neatraktivna tak len na pitie caju.

pupo

Co sa cajov tyka tak maju kazdy rozne specificke ucinky.Zeleny caj je povzbudujuci,detoxikacny,vyborny na plet ,unavu,kozne problemi...Cierny caj je vlastne zeleny caj len presiel fermentaciou-to je urcity proces spracovania cajovych listkov.No tak cierny caj je tiez vyborny proti unave. Potom su oolongy caje -to je polofermentovany caj(ale hovori sa mu aj zltozeleny caj),potom je biely caj .Su aj ovocne no tie su hlavne koli chuti ,pokial ovoc.caj obsahuje kvet ibisteka(nie ten co pestujeme v doma v crepnikoch)tak ten ma vysoky obsah vit. C,je vyborny pri horuckach....
Lapacho je vyborny caj pit pri nadoroch ,rakovine,nadche ,chripke ,nespavosti,nepokoji...no je proste na imunitu.No a aby som nezabudla musi sa varit,lebo je to kora zo stromu.5min varit vo vode,a potom este 10-20min.luhovat.Rooibos je krík pochadzajuci z Afriky ma podobne ucinky ako lapacho,len sa nevari.Luhuje sa 5-10min.ja ho nechavam aj viac.
Netreba zabudnut ani na nase bylinky ktore rastu na SR tiezsu vynikajuce,daju sa nazbierat,ale pokial ich nepoznas tak si ich racej kúp v nejakom dobrom obchode ,kde ti poradia.Urcite odporucam sypane caje SU KVALITNEJSIE,a aj chutnejsie.Napriklad v Nitre vam dobre poradia-v Bonsaji-Cajovni dobrych ludí.Odporucam.

RNG

Je vela uzitocnych bylin na svete, z ktorych sa daju urobit sypane caje-najlacnejsi sposob ako dostat latky ktore obsahuju.
Rozne druhy cajov cajovnika(camelia sinensis) sa lisia len miestom pestovania, vyberom listkov a spracovania. Cierne su znehodnotene do znacnej miery vysokotepelnou upravou. Zelene obsahuju okrem alkaloidov(tein, podobny kofeinu) halvne silne antioxidanty, chemicky polyfenoly.
Ine byliny pripravovane ako caj obsahuju rozne uzitocne a liecive zlozky. to je tema na celu encyklopediu, a aj tak by tam bolo zastupene len zlomok toho, co nam dava priroda.
Caje vseobecne nie su podstatnym zdrojom mineralov, davame ich malicko do vody, odvari sa zlomok a mineralov potrebujeme hodne. Len draslika 5 gramov denne, sodika 2 vapnika 1 horcika 1/2

..

Eliiii-dakujem:) Lenush-to je presne moj problem a hlavne na licach.. Aj ked nepijem stale sypane caje,striedam to aj s vrecuskovymi. Predsa len je s tym o trosku viac roboty.Ale neviem preco mavam od pupku dole casto zvacsene brucho,niekedy aj mierne bolestive.Zle mi to asi travi a to sa odzrkadluje asi aj na pleti.Alebo co si myslite,zeby nieco nefungovalo ako ma,alebo co? :)

..

Dakujem velice pekne,ze ste sa tak rozpisali.:)Alternativa,pitim cajov by som chcela dosiahnut precistenie organizmu a aj pleti.Rooibos mam aj ja velmi rada,ma taku sladucku chut.:)Cize moze mat zle travenie suvis s pokozkou.Ano,mam dost problem s travenim a zvacsenym bruchom.Zle a dlho mi travi.A pozorujem to aj na svojej pleti.. Predtym som pila hocico,co mi chutilo.Ale teraz som vsadila radsej na kvalitu a pijem bylinkove caje-zihlava..,rooibos,zelene caje,cierne uz pomenej,ovocne sem tam,puerh,lapacho,mate,mineralky,cista voda atd.(Davam si pozor aj na stravu,no nedokazem sa vzdat sladkeho,kavy,alebo cappucina..) Spozorovala som pruznost pleti,zda sa mi ze aj kruhy pod ocami trosicku sa zmiernili,ale stale mavam plet na ... aj ked vidim mierne zlepsenie.Hmm.

asti

aj v poluse maju vselijake caje, tam na prizemi hned pri hlavnom vchode..ja chodim do nitry do bonsai centra+cajovna..a tiez mam velmi rada rooibos..ten je aj vo vrecuskach..ale aj ine caje lubim :)

natali:)

Zacnem ja:Mala som rooibos-mandarin,pretty woman-no krajsia sa po nich necitim-mozno to uz ani nejde:P,ale pomohol mi na imunitu a celkovo vnutorne...