Snímateľný strojček na zuby

Príspevok v téme: Snímateľný strojček na zuby
Andyčatko4

Ahojte, máte niekto skúsenosti so strojčekom na noc? :) Mám jeden predný zub posunutý dopredu a dosť mi to vadí. Fixný strojček nechcem! Máte skúsenosti s takým strojčekom a myslíte si že ho môžem mať keď mám 17? Neviete koľko by ma to mohlo vyjsť, alebo mi odporúčať nejakú dobrú ortodontnú ambulanciu v PP?

laurora

No ked ti fixny daju dole, mne dali snimatelny a na 2 mesiace, ze som ho mala nosit aj cez den, len pri jedle som si ho davala dole. Potom uz len snimatelny na noc, urcite ten snimatelny nos aj 2 roky v noci, aj ked ti to zubarka nepovie. Co poznam ludi, ktori to zanedbali vsetkym sa po rokoch posunuli zuby, mne zatial vobec. Zvykla som si ho davat na noc a bolo to v pohode. Drzim palce :)

laurora

Ahoj, ja som mala snimatelny strojcek, nosila som ho v noci, cca 2 roky, no on najlepsie sluzi len na zafixovanie uz vyrovnanych zubov fixnym strojcekom. Ja som mala medzeru medzi prednymi zubami a ked som mala 19 rokov rozhodla som sa, ze si to konecne dam doporiadku. Tiez som nechcela fixny strojcek, no snimatelny mi nebol odporucany bez fixneho. Kedze tvoj pripad sa tyka taktiez prednych zubov/zubu kludne ti staci fixny strojcek len niekolko mesiacov, ja som ho mala 7 mesiacov, potom uz len snimatelny. Na tvojom mieste by som uz tych zopar mesiacov vydrzala aj s fixnym, ved o nic neide. Ja to urcite nelutujem, zuby mam teraz dokonalo rovne. uz teraz viem na 100%, ze snimatelny by mi takto nepomohol. No hlavne si najdi dobru odbornicku, ktora ti dobre poradi...