Svadba

Príspevok v téme: Svadba
janina32

Ahojte, neviem či to sem patrí, ale mám problém a potrebujem poradiť. Na september máme s priateľom naplánovanú svadbu,ale ja netúžim po svadobných šatách.A kúpiť kostým nie je také jednoduché, pretože nie som taký typický konfekčný typ. Meriam 160 cm, nohavice potrebujem veľkosti 38, ale sako veľkosť 44, pretože mám dosť veľké prsia.Viete mi poradiť nejakú krajčírku, ktorá by mi ušila kostým priamo na telo?Som z B.Bystrice. Ďakujem

janina 32

Možno pred pár rokmi, keď ma priateľ požiadal o rukupo trojmesačnom chodení), by som sa rozhodla pre biele šaty, ale teraz sa mi to už zdá zbytočné.
Mala som kaderníčku aj kozmetičku, ale kaderníčka pred týždňom rodila a kozmetičku to čaká koncom augusta. Takže ich teraz nechcem zaťažovať, ešte mám v živej pamäti,koľko je starostí s takým malým bábätkom.

janina 32

Pre Ivku 2:tie šaty sú pekné,ale ja som skôr športový typ.V niečom takom si samu seba neviem ani predstaviť.Aj tak som urobila ústupok a súhlasila som so sukňovým kostýmom, lebo pôvodne som chcela nohavicový.
Pre Mar:Priateľ ma za tie roky ešte v šatách nevidel, ak nerátame nočnú košelu, keď som bola tehotná. U nás to funguje tak, že si oblečiem tepláky a ideme von na bicykle, alebo si dám staré džíny a ideme do záhrady...A keď potrebujem niečo elegantnejšie, vytiahnem zo skrine nohavicový kostým. Tých mám niekoľko a som s nimi spokojná. Doteraz som oblečenie veľmi neriešila, jediné, na čo si potrpím je spodná bielizeň, už som si z jedného katalógu objednala krásnu súpravičku na svadbu.Jaj,ja mám číslo nohavíc 38, tričká, košele či kabátiky potrebujem vo veľkosti 44 a niekedy 46, závisí od strihu.Bola som minulý týždeň aj s kamoškou obehať svadobné salóny, ale väčšinou šaty vo veľkosti 44 nemali, a ak mali,tak len dva typy a hrozné.Takže predsa len ostanem pri kostýme.

mar

Len si to velmi nekomplikuj,hadam to nebude take strasne najst kozmeticku ,kadernicku,nejake s ktorymi si spokojna sa nenajdu?Este si to prejdi hlavou,aj potom mozes vyzerat uzasne ,nie len ked ked mas 20 a viac,neviem si predstavit ako vyzeras ,ale ak mas 38 velkost nemoye to byt zle.Niektore herecky maju tiez takyto problem,ale oni ho chceli.Viem ze ide o Teba ,ale svojmu buducemu sa v satach pacis?Alebo Ta necha rozhodnut.Este sa neprenahli.Ta svadba,vybavovanie,to je vlastne celkom prijemne,len si to netreba pokazit takym stresom mesiace dopredu.Tak rozvahu.

ivka2

A co tak usit nejake jednoduche satky na mieru????mozes si najst na nete nejaky vzor a nech ti krajcirka podla toho usije nieco jednoduche....pridam ti tu par fotiek ak sa mi to podari:)
www.salonina.szm.sk
a este nieco take
www.salonina.szm.sk
su jednoduche, niesu princeznickovske a verim ze dobra krajcirka by ti ich dokazala usit:)tak daj vediet ako si sa rozhodla..pa

anulienka

Ahoj!
Jasné, nevesta nie je len o šatách a keď sa Ty nechceš pretŕčať v bielych obrovitánskych šatách, je to len Tvoje rozhodnutie. Ale aby si potom neľutovala, že si mala príliš obyčajné šaty... Vieš, jedna moja kamarátka sa vydávala vo farebnom kostýmčeku, pričom vôbec nechcela svadbu a teraz, po roku to ľutuje a uvažuje nad tým, že by si svadbu zopakovala v krásnych bielych šatách... Takže aby si aj ty potom neľutovala. Nemusia to byť šaty s velikánskou sukňou, vlečkou, niečo jednoduchšie, ale aspoň trošičku princezničkové... :-) Verím, že sa rozhodneš správne a nebudeš potom ľutovať... Držím palce!!!

janina 32

Ale veď byť nevestou nie je o šatách! A čo z toho, keď si navlečiem biele šaty, ale nebudem sa v nich cítiť dobre a namiesto toho, aby som vo svoj svadobný deň bola usmievavá a šťastná, budem nespokojná a nervózna a nebudem sa vedieť dočkať večera,aby som si tie strašné šaty mohla dať dole.Nie všetky dievčatá a ženy túžia po svadbe v bielom a v šatách, ktoré už mal predo mnou niekto oblečené! Ja budem radšej v kostýme na mieru a spokojná. Veď o to ide,nie? Aby si žena svoju svadbu užila a rada na ňu spomínala a nie aby ten deň mala ako nočnú moru.

rybka17

Janina ,suhlasim s luckou, myslim ze by ti pristali nejake pekne puzdrove saty... Ja neviem ja keby mam svadbu tak chcem tie najkrajsie saty na svete a chcem byt v ten den proste uzasna!!!...ale viem ze su aj take zeny ktorym nezalezi na takychto veciach...ze ako vyzeraju a tak...Janina, mozno keby si si vyskusala nejake saty tak by si zmenila nazor

lucka ke

janina prečo nechceš klasicke svadobne šaty. ved je to pekne, je to vynimočny den tak prečo sa obliecť do kostymu? ty v ten den musiš byť najkrajšia, ved budeš nevesta.

janina 32

Ahojte baby, našla som si krajčírku, včera som bola obzerať látky a dokonca mi v predajni vyšli v ústrety a povedali, že si od dodávateľa vypýtajú vzorky "svadobných" látok, aby som si mala z čoho vyberať a krajčírka mi donesie svadobné katalógy, aby som si mohla vybrať kostým.Konečne to vyzerá nádejne.