Alkoholizmus, priciny

Príspevok v téme: Alkoholizmus, priciny
daniuska

Ahojte, chcela by som sa spytat na vase nazory ohladom alkoholizmu. Vela citam teraz o Bartosovej, aj v okoli a rodine mame taketo problemy s blizkymi...vela ludi na to zomrelo aj znamych...Peter Muk a dalsie zahranicne osobnosti...podla mna alkoholizmus ako taky nie je choroba, choroba je to, co alkoholizmus spusta. Myslim tym, ze skutocne zrely, vyspely a pevny clovek nemoze padnut az do takych extremov, aby nad nim akakolvek droga zvitazila natolko, ze mu to znici zivot. Uchyluju sa k nemu prevazne labilne a dusevne slabsie osoby, ktore si takto liecia dusevne problemy, a ochorenia, ktorym vlastne nerozumeju.Nerozumeju co sa s nimi deje a tak alkohol, ako najlahsie a najlacnejsie dostupna droga, legalan, je pre nich vychodisko, ako na chvilku zabudnut a ukludnit svoju rozorvanost.Cize podla mna takyto ludia by este pred nastupom na protialkoholicke liecenie mali v prvom rade bojovat s tym, co ich k tomu viedlo. S dusou, ktora je chora.

ambrozia

No neviem, čo zakladateľka témy myslela slovom duševne slabšia osoba, tak opravujem sa,* som precitlivelá osoba.

ambrozia

Alkoholizmus choroba je a nemyslím si, že by ňou trpeli viac duševne slabšie osoby. To je nezmysel. A Petr Muk zomrel na predávkovanie liekmi, pretože trpel maniodepresiou. Priznám sa, ja tiež som duševne slabšia osoba, zomrela mi jediná sestra, dcérka a aj keď sa liečim na depresie, tak nechľastám.

pandorica

Alkoholikom sa môže stať takmer každý človek, v akomkoľvek veku, bez ohľadu na to, či je to muž, alebo žena.Spúšťačov, alebo príčin je tisíc, od tragédie, až po nudu...Môže to byť človek silný, slabý, vzdelaný, hlúpy...

onnnnnnnnnnn

zivotna neskusenost
clovek este nevie , ze co to je za svinstvo
vzdy pride v zivote cloveka tazke obdobie
a teraz ako prve co mu umozni spolocnost je
siahnut po legalnej dorge
ta poskituje ulavu pokoj a odpocinok
zozaciatku ale
az ked clovek prejde peklom / ako ja /
pride na to ze je to vlastne tvrda droga , ktoru maju niektori ludia dokonca v chaldnicke , ked si ide male dieta pre jogurt

jedulka

nemyslím si,že by za alkoholizmem stála dědičnost, psychická labilita, citlivost.Můj otec chlastal,moje máma si také dávala do nosu a jediný sourozenec bratr byl těžkej alkoholik.Já k alkoholu žádný vztah nemám, ani kafe nepiji. Myslím si, že je to od povahy.A nesoudila bych lidi když přijde nějaká rodinná katastrofa, že se z člověka stane až alkoholik.Vždyť kde je nějaká tabulka kolik míry bolesti člověk dokáže unést.Vím, jistě, že existuje taková bolest, kterou nejdu ani napsat, že bych se raději zabila než s ní žít.

ta3

Sejla
…ale ten, kto už niekedy bol vážne na dne, pochopí, že odsudzovanie nie je na mieste, hlavne vtedy, keď neviete, čo sa mu stalo.

hlboka pravda, aj co sa dedicnosti tyka s Tebou suhlasim

Slnovrat
suhlasim, vystihol si problem v plnej sirke

za seba poviem tolko, moj otec nebol alkoholik, ale zvykol sa opit, ked mu problemy prerastli cez hlavu, ja som mala problemy cely zivot, ale chvalabohu nikdy som ich neriesila alkoholom, zalezi od povahy, moja mama svoje vazne problemy tiez neriesila pitim, ale pokusom o samovrazdu

slnovrat

niektori piju, lebo maju problemy, tych je ale mizive percento. vacsinou zacnu pit len tak a niektori to maju proste v rodine ako zvyk, ktory preberu. ludia obycajne piju pre zabavu a tak si na ten alkohol zvyknu, ze sa toho zlozvyku, ktory je uz zavislostou, nevedia zbavit. najhorsie na alkoholizme je, ze je to sice choroba, ale ten chory o tom nevie, ze je chory, a nechce sa liecit, aj ked je mu blbo, lebo nevidi suvislosti a nevie ze sa moze mat lepsie. alkohol ho tak ovladne, ze sa stane niekym uplne inym.

Sejla

Inak náchylnosť k zavislostiam je vraj aj dedičná, čo ale neznamená, že nutne musia byť vaši rodičia alkoholici, aby ste to mali v génoch a naopak, neznamená to, že ak nimi sú, tak nimi budete aj vy.. Len si vtedy treba dať väčší pozor..

Sejla

Tak v tomto sa so zakladateľkou nezhodnem, totiž nikto, kto má psychické problémy, im nerozumie a je to napísané tak odľahčene, akoby ľudia s psychickými problémami boli niečo ako retardi a akoby zakladateľka presne vedela, čo sa s takým človekom deje. Labilné osoby - som jedna z nich, to si musím "priznať" hoci doteraz nechápem, prečo sa to berie tak negatívne, keď je niekto proste citlivý. Všetci ľudia si akoby myslia, že sú lepší, keď sú citovo otupelí, či ľahostajní. Prečo?
K alkoholu... Ako sa to stane? Veľmi ľahko a môže to odštartovať prakticky čokoľvek. Môže sa jednať o človeka nadmerne spoločenského, ktorý si chce len znásobiť zábavu a predĺžiť mladosť, môže to byť človek, ktorý zapíja vážne problémy, nie je to správna cesta, nie, ale ten, kto už niekedy bol vážne na dne, pochopí, že odsudzovanie nie je na mieste, hlavne vtedy, keď neviete, čo sa mu stalo. To isté s ostatnými drogami, proste sa to prehupne, jeden ani nevie ako, lebo úprimne, veľmi zriedka stretávam ľudí, ktorí majú v sebe to povedomie, vnútornú disciplínu a opatrnosť, ktorá by im v tom zabránila v prípade, že by sa ocitli v podobnej situácií... Hlavne že títo istí ľudia tak nahlas pohŕdajú narkomanmi a alkoholikmi.. Je to choroba ako každá iná a môže sa to stať každému, tak ma neserte. Ja som len v tomto uzkostlivá, lebo som aj mierne hypochondrická a nechcem sa stať alkoholičkou, lebo to by znamenalo, že po liečení by som musela 100% abstinovať.