Akú VŠ ekonomickú si vybrať?

Príspevok v téme: Akú VŠ ekonomickú si vybrať?
da-da

Ahojte, idem do 3. ročníka na gymnáziu, tým pádom sa blíži čas výberu školy. Uvažovala som už nad tým a pozerala som si školy. Ekonomická fakulta v BB alebo štúdium na ekonomickej univerzite v BA? Keby som si vybrala BB ktorý štúdijný program by ste mi odporučili? Najviac ma zaujalo asi Financovanie, bankovníctvo a investovanie, lenže ťažko sa mi vyberá keď neviem čo to znamená, čo všetko to obnáša. Keby som si vybrala BA čiže Národohospodárska fakulta ? dobre som to pochopila? a teraz aký program? Pozerala som si aj podmienky prijatia....v BB sa robia prijímacie skúšky + berie sa ohľad na priemer vysvedčenia a maturitnej známky ...v BA sa ohľad na priemer vysvedčenia ani maturít neberie? ...a čo so štúdiom? v BB sa študuje len jeden jazyk z ktorého robíš aj prijímacie skúšky a v BA musíš študovať 2 jazyky? Ako to všetko vlastne je? Ďakujem za akékoľvek informácie a prajem Vám pekný deň :)

zoe23

Na NHF v BA je tiez program FBI(Financie, bankovnictvo a investovanie)nhf.euba.sk
Ano, v BA musis studovat 2 jazyky a plus na kazdom stupni musis absolvovat aspon 1 predmet v cudzom jazyku, nedavno asi 2 roky dozadu to zaviedli.

Laura93

ako ja ti nevravím ze to nemás ist studovat,ved ked ta to baví..OK..
ja len vravím ze ja by som v tomto odbore uz dalej urcite nepokracovala mala som dost na strednej skole
moje ucenie ekonomiky bolo cisto o biflovaní pouciek a pojmov ktoré sme museli od slova do slova vediet
tak mozno aj preto ma to tak odrádza, neviem..

Ja keby som chodila na gympel tak idem na nelekarske zdravotnícke vedy alebo psychologia

da-da

ano, je pravda ze v podstate o tom vela neveim, neviem co to obnasa ani nic podobne, ale na druhej strane si neviem predstavit iny smer...nieco s medicinou, lekarstvom a tymito vecami? urcite nie, z krvi mam da sa povedat panicky strach :D pravo? biflos nie som....ucitelstvo, nejaky profesor? k tomuto povolaniu mam dost zly vztah....informatika je dost narocna ..a co potom? jedine co si viem momentalne predstavit je ekonomia a kedze o tom nemam vela informacii tak prave preto pisem na forum, aby mi niekto nieco poradil, porozpraval o tom a vysvetlim mi to ...hovoris ze ekonomov je viac nez dost?? povedz mi coho v dnesnej dobe nie je vela ? :) kazdy clovek, ktory povie ze die studovat bud sem alebo tam, vzdy dostane odpoved ze "toho je uz vo svete vela"...coho nie je vela? murar,stolar? povedz mi kto by chcel v dnesnej dobe robit manualne a za tak malu mzdu, ked moze sediet v kancelarii za PC a peniaze bude amt v podstate za apr klikov (obrazne povedane)..mozno som este mlada a nemam ziadne skusenosti so zivotom ale treba sa na to pozriet aj z viacerych uhlov ....ty do banky mozes ist pracovat, mozes ist pracovat kdekolvek, lebo mas ukoncenu strednu s vyucnym listom, ale co ja, gympliarka :D je to trosku ine no ...

neskusena

Laura, ale mas kopec moznosti kde mozes ist. A aj tam kde ti OA nestaci, napr v banke ti daju ine ohodnotenie a mas iny karierny rast ak mas VS.

Ale jasne, isla by som aj ja do ineho, ale ak chce ekonomicky smer, tak chce.

Laura93

si si istá ze chces ist ekonomickým smerom??

ked si nevies predstavit co ten odbor vlastne znamená a co obnasa??

napríklad ja som skoncila obchodnú akademiu a to je skola ekonomická, a mala som dost :D uz by som to dalej nesla studovat, nic z toho nebudes mat :) ekonomov je uz aj tak viac nez dost

a do banky alebo poistovne môzem ist pracovat aj bez vysky..

ja keby chodim na gympel tak idem iný smer