nekvalitne mliecne vyrobky su vsetky tie, kde zviera trpelo, alebo sa citi zle.
Zo slovenskych mliekarni doverujem jedine Levmilku, ale ani to nieje ideal. Idem len podla pocitu, co som o nich pocul, a i komunikacia s nimi bola dobra. A moje kefirove tibetske huby z mlieka Levmilk robia najlepsi a najhustejsi kefir zo vsetkych mliek, takze podla toho viem, ze Levmilk je top slovenska mliekaren. Kefirky citia, kolko negativnej energie je v tom ktorom mlieku.
Potom este doporucujem kupovat aspon BIO mliecne vyrobky, tam zvyknu zvierata trpiet menej. Potom su este take stanky s mliecnymi vyrobkami, tam mavaju celkom dobre, od mensich vyrobcov, co niekedy byva na domacej urovni. Ale musis si vzdy vyrobcu overit a to je ten problem.
Po nutricnej stranke su najzdravsie mliecne vyrobky plnotucny kefir, zakys, jogurt alebo acidofilne mlieko.
Potom za tym je tvaroh a bryndza.
Potom su makke prirodne syry a potom tvrde syry. Samotne mlieko je dobre jedine nepasterizovane, neodtucnene, cerstve od vlastnej kravy. Ale i tak je lepsie nechat ho aspon skysnut.
Nizkotucne alebo odtucnene mliecne vyrobky nikdy nekupuj. Je to nezdravsie, nez plnotucna verzia. Mliecny tuk je pomaly najzdravsia cast mliecneho vyrobku, plna roznych vitaminov a latok, potrebnych na travenie mlieka.
Po nutricnej stranke ti uplne postacuje pit kefir, a obcas nejaky dobry tvaroh, ktory je tiez zo skysnuteho mlieka. Ochutnaj plnotucny tvaroh Levmilk babicka, a uvidis, ze je lepsi, nez vsetky ostatne v kelimkoch. Lepsi som uz jedol len domaci, alebo obcas v tych stankoch s mliecnymi vyrobkami, to dovazaju od mensich vyrobcov. Este pred tescom petrzalka je nejaky stanok s mliecnymi vyrobkami, kde sa pisia, ze je to z bio farmy, ale este som to neokostoval.
k medicine sa vyjadrovat nebudem.