Prechladnutá hlava

Príspevok v téme: Prechladnutá hlava
Emanka

Zdravím. Skúšala som vygúgliť niečo na túto tému, no akosi sa nikde k tomu nevyjadrujú. Mám taký problém, že vždy, keď si umývam vlasy a nevysuším si ich fénom - teda nechám voľne vysušiť (a je jedno či som doma, v posteli, vonku alebo kde, či je zima alebo teplo - až na 30+ teploty), hlava mi prechladne a nasledujúci deň a deň po ňom ma neuveriteľne bolí. Zakaždým. Stáva sa mi to aj keď mi ju prefúkne vietor. S pojmom "prechladnutá hlava" som sa ešte nikde oficiálne nestretla, no tento istý problém má aj moja babka už od mládí. Ja to mám tiež odmalička. Na tento jeden špecifický druh bolesti hlavy mi nikdy nič nezaberie. Skúšala som snáď všetko, od rád babičiek, prírodnej a alternatívnej medicíny až po tabletky, no nič. Vždy si tie dva dni musím prečkať a tá bolesť je veľmi nepríjemná. Na vrchu hlavy, akoby ma bolí tá kosť na vrchu hlavy a vystreľuje to aj do okolia. Občas keď ňou nehýbem prestane, no ak ňou prudšie pohnem, pichá a bodá to. Viem že riešienie existuje - predsa si fénovať hlavu a vo vetre nosiť čiapku, no nie vždy jer tu tá možnosť. Chcela by som sa spýtať, či niekto nemá niečo podobné, alebo nepozná na to niečo účinné. Dík.

(podotýkam, že pri bežnej bolesti hlavy z čohokoľvek mi vždy niečo pomôže, okrem týchto prípadov)

hanka9

Emanka

Hrsť rumančeku, bazového kvetu, lyžičku kmínu, lyžičku anízu vlož do hrnca, nalej vriacej vody a drž prikrytú hlavu nad parou 10-15 minút
(resp. celé to na miernom plameni zacni varit a tak si vyparuj hlavu )

JajaM

Dobry den, ja som tuto bolest nepoznala, az pred 3 dnami mi zacala boliet hlava presne tak ako opisujete. Silna bolest na temene, vystreluje do roznych miest na hlave, niekedy az velmi intenzivne. Tabletky nepomahaju, ked je hlava v pokoji a teple, tak to trochu ustupi. Je to pravda, ze hlava prechladne. Takze ako citam, tak je to pravda a ta co mam, mam prechladnutu hlavu. Obavala som sa horsieho, ale moja mama tym tiez trpi. Dakujem, ze ste definovali problem.