Kolorektálny karcinóm - dá sa zistiť aj z krvi?

Príspevok v téme: Kolorektálny karcinóm - dá sa zistiť aj z krvi?
lavazza11

Mám podozrenie (také moje vnútorné, intuitívne), že mám kolorektálny karcinóm. Bola som na gastroenterologii, no zatiaľ mi robili len odbery krvi, a po 3 týždňoch čakania na výsledky mi povedali, že krvné výsledky mám úplne v poriadku. Chcela by som vedieť, ak by som mala rakovinu, t.j. tento karcinóm, alebo aj iný druh, bolo by to vidieť v tých krvných výsledkoch? Aspoň nejaký náznak že niečo nie je v poriadku? Alebo nie? Ďakujem za odpovede.

RNG

Proti rakovinam, sa treba aktivne branit, nie vyckavat a nechat do seba rozne rypat. Kto si cisti telo je je hodne protirakovinnych jediel sa verlmi pravdepodobne rakovinam vyhne. Specificky na creva je dolezite cely ziviot brat aspon 15 gramov zmesi mikorvlaknin a nasadit si kvalitne probiotika, ktore vytlacia z criev skodlive mikroby, ktore svojimi toxinami zamoria creva a cele telo a prispeju k tvoreniu rakovin v crevach ale aj inde.
Z mikrovlaknin arabinogalaktany, ale najma modifikovane citrusove pektiny su dobre aj pri lieceni rakovin a samozrejme ucinne v ich predchadzani

lavazza11

Veď chcem ísť, len ešte čakám na výsledky z krvi, hneď ako pôjdem ku gastrovi, tak sa spýtam na kolono, ja už spravím všetko preto aby som si bola istá.

lavazza11

philips - ale ak by som mala zápal, tak by som to aj cítila, nie? Nejakú bolesť. Ako je pravda že občas ma pichne v žalúdku keď som na wc a snažím sa zatlačiť, ale to nie je veľmi často.

lavazza11

Mávam v poslednej dobe aj ceruzkovitú úzku stolicu, nie úplne stále, ale v 90% mávam. Aj preto sa toho tak bojím. Bola som u gastroenterológa, popísala som mu môj problém, zobral mi krv, a odporučil piť Zaječickú horkú vodu. Stolica je však stále často úzka :( 9. októbra mám ísť na kontrolu, ak sa to dovtedy nejak nespraví, požiadam ho o kolonoskopiu, lebo v takomto strese a strachu byť neustále :(

quako

lavazza,
keď si myslíš,že v 22rokoch môžeš mať KRK,daj si kolonoskopom prezrieť črevá
a je to
trvá to cca 10min a máš to na papieri,aj s podpisom doktora
a nemusíš vyhľadávať na webe,ktorý symptóm KRK máš,mohla by si mať alebo síce nemáš,ale je podobný tomu čo si sa dočítala..

lavazza11

No, povedali mi že mi nič nezistili, že krv vobec nič neukázala, ale pre istotu skúsim iného gastro. Ja totiž mám problémy s trávením, zápchami a vyprázdňovaním dlhšiu dobu. Brala som Lactulosu, vlákninu, ľanové semienka, pila som senný čaj, atď atď, tak neviem či aj tieto faktory neovplyvnili môj terajší stav. Je aj to jedna z možností?

philips

Ako som uz povedal, daju sa spravit krvne testybna tzv. onkomarkery, ale zvycajne sa nerobia. Su drahe.
Z klasickeho krvneho obrazu by sa zistila chudokrvnost /anemia/ co je jeden zo sprievodnych javov KRK.

Takze odpoved je: odchylka v KO by bola.