Chudnute, posilka, strach(?)

Príspevok v téme: Chudnute, posilka, strach(?)
Omero

Ahojte. Mám 19 a dosť veľkú nadváhu(no skôr obezitu) a pohybujem sa momentálne niekde medzi 95-100 kg a keďže už dlhodobo pociťujem vážnu nespokojnosť so sebou a svojím telom, chcel by som preto niečo robiť.

Schudnúť. Ale v tomto obore som maximálny laik a vôbec neviem ako začať. Napadlo ma že asi zájdem do posilky a tam sa poradím. A tu narážam na ďalší problém. Ja som neskutočný introvert a zajedno mi robí problém sa vôbec tam odhodlať ísť a za druhé mám akoby "strach"(?). Strach z ľudí tam. Ono je asi prirodzené že si teraz asi predstavujem že tam budú len samý namakaní ľudia.

Alebo čo odporúčate vy? Ďakujem..

Aspekta

Omero, no to je super, že takto chodievaš. Mám dvoch kamarátov, čo takto to robievali, ako som písala a za 2 roky výrazná zmena k lepšiemu. Nitra je celkom veľké mesto, tak by som na tvojom mieste skúsila napríklad na azete, alebo pridať sa na fb do nejakej skupiny, prípadne si vytvor skupinu pre tých, čo sú z Nitry a chcú schudnúť a zdieľaj ... niečo určite vymyslíš a nájdeš určite kamarátov na cvičenie...;) veľa šťastia

odpovedam

tlstoch joe, mna zaujala ta fama, ze vraj BCAA-cka sposobuju depresiu. Poprosim ta o relevantny vedecky zdroj, rada si to nastudujem. Pretoze sa mi nechce verit, ze si objavil takyto vedlajsi ucinok a tolko trenerov na svete na to este neprislo ;-)

anka89

tak ak mozem poradit mam priatela ma 25 rokov a 140 kg mal a kupil si knizku 90 dnova rozlisovacia dieta dobre schudol teraz ma 102kg a ja som sa ka nemu pridala ja som mala pod 100kg a schudla som za 3 mesiace 13 kg som velmi spokojna skus a prajem vela uspechov nech sa ti podari schudnut

Omero

Aspekta: Vďaka :) Som z Nitry. No ja už dlhšie to tak aj robím, aj keď nie pravidelne ale často + k tomu aj vynechávam autobusové zástavky a pár si ich prejdem aj pešo. Napr. chodil som do Autokina v Nitre cez leto iba pešo cez celé mesto. To je cca 5 km rýchlejšej chôdze. A viem o tom že to trocha pomohlo. Napríklad takto som chodieval aj pred 4 rokami von denno denne, prešiel som dosť dlhú vzdialenosť a schudol som aj 10 kg za 3 mesiace. Takže to si uvedomujem, že mne hlavne chýba pohyb. (Som ITčkár, takže mám dosť sedavý koníček a zamestnanie). No s tými kamarátmi. Keby som ich mal, tak by som tam už dávno s niekym bol. Ale tu v NR už nikoho nemám, inak by som sem už asi ani nepísal.

Aspekta

Ahoj. Na tvojom mieste by som sa hneď nehrnula do posilky, ak máš strach tam ísť. Myslím si, lepšie by bolo najprv si dávať hodinové prechádzky po okoli rýchlou chôdzou. Kadžý deň a potom čas predlžovať. Naštartuje sa ti metabolizmus. Potom by som prešla na bicykel a po roku na behanie,alebo plávanie. Uvidíš ako sa budeš lepšie cítiť a aj schudneš. A potom by som zašla do posilky. Najlepšie je ísť s nejakým kamarátom, alebo kamarátkou, ak máš strach. Inak, uvidíš, že vôbec tam nie sú len namakaní ľudia, ale budeš prekvapený, že sú tam práve ľudia, čo potrebujú si upraviť postavu. Je pravda, že neviem, z akého si mesta. Čím menšie, tým možno menej ľudí, čo tam budú podobne ako ty. Ak nemáš kamaráta, čo by išiel s tebou cvičiť, tak skús niekoho na sociálnych sieťach, fórach a pod, napísať, či sa niekto nájde z toho mesta, čo tiež možno chce schudnúť a chodiť do posilky. Normálne otvorene napísať ;) vo svete to bežne takto ľudia robia...a keď sme pri tom, popozeraj si nejaký dokument o obéznych američanoch a uvidíš, že oni s 200 kilami nemajú s tým problém, že by sa hanbili za svoju váhu...dobré na motiváciu :) A čo sa týka trénera, tak to je tiež dobrá motivácia a hlavne ti poradí ako cvičiť, ale zaobídeš sa aj bez toho. V každej normálnej posilňovni ti ochotne poradia, bez toho, aby si si musel platiť trénera. Veľa šťastia :)

Omero

Toho sa nemusíš báť :D Ja chcem len schudnúť a držať sa toho a nemusím byť nejaký "namakaný buchač". O tomto budem skôr rozhodovať potom. Teraz je priorita pre mňa schudnúť a neskôr sa rozhodnúť čo ďalej a zistiť aké sú moje možnosti a podobne.

tlstoch joe

treba si najprv zaobstarat trenera, u trenera by cviciaci nemal ostat cely cas...iba dovtedy, kym by si sa nenaucil dostatok informacii. je velmi dobre sa v tomto samovzdelavat, lebo fitness je zivotny styl. Budu sa ti ludia aj posmievat, ze chodis cvicit a si tucny a kraviny proste. Ja hoci cvicim uz nejaky ten vacsi cas, tak cez zimu naberam a potom rysujem. Stalo sa mi aj teraz v maji, ze sa mi kamarat smial, ze aky som tucny a to som fitness trener...bol to laik a hral sa na vsevedka...mal som asi v maji 22% tuku a cez leto som rysoval na 11%tuku, viac som nechcel, lebo uz som velmi daval dole svalovinu...katabolizoval...a vlastne naco, ked nie som kulturista...to som zhodil 8 kg v kratkom case, neviem ti presne povedat ako rychlo, lebo som najprv cykloval sacharidove vlny a potom som mal posledny tyzden sacharidovu superkompenzaciu(ktora je dost narocna), tam som zhadzoval skoro 1kg za den a pil len vodu z kohutika...cvicis si takto aj pevnu volu a vysledok stoji za to. Inak ti mozem odporucit taku kratku knihu: Priprava v kulturistice od A do Z, Lukáš Roubík...s nou som sa dobre naucil rysovat...PS: Ja velmi nesypem vyzivove doplnky, lebo maju vedlajsie ucinky, ktore predajcovia nezverejnia a o ktorych castokrat ani treneri nevedia. Ja trpim cez jesen depresiami a preto vysadzam taketo doplnky...BCAA a aj kreatin, lebo sposobuju depresiu, miesam si v jablkovom dzuse iba Glutamin, ktory bojuje proti depresii a robi dobre nervom. Iba glutamin, aby som aspon trochu anabolizoval. A nie, ze ta napadne po case brat steroidy, lebo s tym sa tak rozhasis, ze v patdesiatke budes ovoniavat fialky...ale odspodu ;D