Máte skúsenosti s EKO orechmi na pranie? Ako čistíte práčku od nečistôt?

Príspevok v téme: Máte skúsenosti s EKO orechmi na pranie? Ako čistíte práčku od nečistôt?
CaRLaá

Ahojte. Moja mamina je veľmi EKO a BIO žienka :). Miluje prírodu a snaží sa ju aspoň takto chrániť. Ale aj keď sme k tomu kúpili skoro všetky druhy silíc nepomáhalo to a veci ktoré sa prali trocha smrdeli pretože práčka je ,,ževraj'' špinavá od ocinových vecí z práce :D . Je to pravda a to je další problém nevieme ako máme vyčistiť práčku od tohto druhu špiny. Nieje to mydlo ani zvyšky prášku ale špina. Tá práčka nemá skoro ani rok! Kedže som už spomínala že moja maminka je EKO žienka tak tak istotne nedá SAVO :D ani žiadne takéto chemikália. Poradte. A innač máte stýmito orechmy dobré skúsenosti ? pretože mne prádlo príde špinavé aj keď maminka moja ich chváli až do nebies :) Keď sme to navrhli svojej rodine potešili sa pretože je to aj EKOnomicky výhodnejšie. Aviváž ani prací prášok nepoužívame iba silica prírodné a orechy na pranie :) poradte ako sa máme zbaviť špiny z práčky a máte skúsenosti s orechmy ? rada by som počula aj váš názor na ne :)

Iva6135

Ja mam dobre skusenosti s mydlovymi orechami, je pravda, ze velmi spinave pradlo a flaky poriadne nevyperu, ale bezne spinave pradlo je dobre vyprate.

CaRLaá

ja viem že sa to perie na prázdno. Ale potom ten smrad od octa o tom hovorím. A innač to čo si mi odporučil dtest.cz za to sa platí ?

mate59

www.dtest.cz

Vyčistenie od kamena sa robí octom bez prádla !! Prebehne len pranie a výplach pračky.Potom už perieš normálne.Uvidíš, aký bordel sa z bubna a topného telesa uvoľní.

CaRLaá

ahoj matej :) a vedel by si mi poslať link na to hodnotenie ? rada by som ho ukázala mojej mamine aj keď si myslím že tomu neuverí. S tým octom zasa hovorí že bude smrdieť prádlo od toho. Takže neviem :)

mate59

na tie orechy som videl hodnotenie - test a prepadli úplne, je to hlúposť.
Špinu v pračke odstráni ak je to tuk práve prášok na pranie a vodný kameň ekologicky 1 liter octu a pustit naprázdno na pranie.Dnešné prášky už neobsahujú niektoré fosfáty, ktoré zaťažovali ekológiu,sú odbŕateľné a ak sa voda z prania dostane do septiku, rozložia ich špeciálne baktérie určené pre septik a vzniká potom len úžitková voda.