Moj problém asi v hlave

Príspevok v téme: Moj problém asi v hlave
Timea3234

Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o radu alebo resp. vás názor ci skúsenosť. Som obyčajne 21 ročne dievča ktoré ma uz skoro 6- ročný vzťah. Moj problém je v tom ze sa neustále sledujem a stále nie som so sebou spokojná. Nie som ani chudá aké ani tucna taka akurát aj keby som mala nieco zhodiť bola by som spokojnejsia. Môj problém je v tom ze ked vidim fakt peknú štíhlu babu strašne jej závidím. Nedokážem mat ani kamarátku ktorá je krásna. Myslím si ze ked idem s priateľom po meste a ide pekná baba tak sa pozerá len na ňu a ja ziarlim. Preto sa nedokážem kamarátiť s nejakou kráskou ako bavit a rozprávať sa budem ale byt naj.kamosky to nie a este zoznámiť môjho priateľa so spomínanou kráskou to uz vôbec nie. Strašne by som žiarila a myslela si ze priateľ si hovorí aka pekná baba. A to je pre mna nepredstaviteľné...asi trpím nejakými komplexami... Niesom škaredé dievča práveže ma dost chlapcov chce ale som zadaná šťastne... Ale neskutočne ma to ubija hlavne to strany ze pristelovej ked vidí hocikde krásnu babu a ja si myslím ze si povie aka pekná baba... Stále nie som zo sebou spokojná a hlavne zo svojou postavou aj ked s snažím zdravo sa stravovať a cvičiť....trpím komplexom menejcennosti alebo ja uz neviem co ale ked vidim peknú babu tak jej závidím strašne ... Mam ist k psychologovi? Ja uz neviem co to so mnou je :/ máte s tým niekto skúsenosť? Negatívne komentáre si nechajte pre seba ďakujem :)

Fleur-de-lis

hej, ako som práve písala v podobnej téme, nečakaj dlho, vyhľadaj psychológa. Toto je boj na dlhú trať a sama nemáš veľkú šancu. Čím skôr začneš, tým lepšie. Postupne by ťa to zničilo, aj tvoj vzťah.
Potrebuješ si vybudovať sebavedomie, zbaviť sa obsesie krásou, a nebyť taká hrdá či sebecká.
To, že si pomyslí o inej babe, že je pekná, je normálne. Aj ženy si predsa povedia pekný chlap. Ale tam to končí, nie? Vybral si teba, lebo si sa mu páčila aj výzorom aj povahou. Nemusí byť s tebou, ale chce. Stále si preňho tá naj. Tak si ho neodožeň tou žiarlivosťou. Potrebuješ psychológa pre svoje vlastné šťastie a pre dobrý vzťah.

dpk1

Ked ziarlis na inu na ulici kvoli krase, je zrejme podla tvojho popisu, ze ti vlastne ani o tvojho frajera nejde. Sere ta to, ze nejsi najlepsia cica v ''miestnosti''. Si egoista, to nie je nadafka. Samu seba ale presviedcas, a uplne zbytocne, ze lebo frajer, lebo priam dokonaly stastny vztah od 15tich rokov...jjj. Je to blbost a prvy krok k naprave by mohol byt si priznat, ze tu ide iba a iba o tvoj mamon krasy a neschovavat sa za frajera.

Podla mna robis dobre, ze s tym chces nieco spravit. Mozno ten psycholog neni spatny napad. Inak ti seriozne vazne moze zahrabat z toho neustaleho porovnavania sa, ale nejdem ta strasit konkretnostami ako nekonecne bludy, obsesie a pod.

doremi

:) tak, mas nizke sebavedomie, plus sa sustredis dost na vonkajsi vyzor, co ak sa moc prehana, nerobi dobrotu, ani vo vztahu k inemu, ani vo vztahu samej k sebe. myslim, ze urcite nie si jedina, takych bab je neskutocne vela. neviem vsak, ci je za tvojim problemom len nespokojnost s vyzorom, pises, ze ste s priatelom 6rokov spolu, tak mozno sa nejako podvedome bojis, ze sa rozidete a tvoj problem sa odzrkadluje v tomto aspekte. neviem, to musis vediet ty sama, ci si vzdy bola takato ohladom svojho vyzoru alebo to spustila nejaka udalost alebo nieco nevyriesene vo vasom vztahu.