Obmedzenie fajčenia

Príspevok v téme: Obmedzenie fajčenia
anonym222

Zdravím,bol som taký priemerný fajčiar asi 10-15 cigariet denne 5 rokov,a pred niekolkymi dnami som bol na odvykacej terapii lebo ma to začalo obmedzovať(neustale odskakovanie,zhoršenie zdravotneho stavu,skoro každy den 3 eura davať mi prišlo tej kopy penazi luto a pod).Myslím že fyzicky mi zavislosť terapia odstranila ale čo sa týka psychickej zavislosti tak mam neskutočne abstaky,stále chodím na balkon(bez cigarety),točim sa dookola bytu,som nervozny a nesustredeny a stále myslím len na cigarety.Dnes som to už nevydržal a asi 2 razy si potiahol.Točila sa mi hlava a troška mi prišlo zle tak som mal asi 5 hodín pokoj ale zas to namna prišlo.Ale čo je najhoršie je že si uvedomujem že ja asi chcem fajčiť.Proste by som chcel fajčiť tak že nie som zavislí ale dám si max 2-3 cigarety denne vo forme oddychu a vychutnať si to len sa bojím že mi to nebude stačiť a zase budem tam kde som bol.Co mám robiť???

nicoin

Fajčil som odjakživa a už som neveril ďalším pokusom prestať fajčiť. Ak by nebolo lekárov, ktorí mi pohrozili problémami, ktoré mi hrozia, ani by som sa nepokúsil s tým skoncovať. Zo začiatku som vyskúšal nikotínové náplaste, no po čase je to veľmi nákladné. Proste, toľko peňazí som utrácať nemohol. Allena Carra som prečítal asi 100-krát. Ale takto míňať som tiež nemohol Nicoin bolo jediné, čo mi pomohlo - -odkaz odstránený-

Bruno333

Speváčka997:
To je pekné že nepoznáš nikoho kto zomrel na rakovinu vyvolanú fajčením, ale to neznamená že keď Ty takého nepoznáš tak takí ľudia neexistujú.
Spomeňme si na nebohého Miša Dočolomanského, ten fajčil ešte aj keď bol v poslednej fáze života a liečil sa v ústave...
Chcete takto dopadnúť?
Čo je lepšie nezapáliť si, alebo trpieť v bolestiach pri umieraní.

Bruno333

Okrem toho veľa ľudí trpí na rakovinu a nevie si s tým rady, a príde mi dosť primitívne vyvolávať si ju ešte vedome...no ale komu niet rady, tomu niet pomoci.
Ak budete zomierať na rakovinu pľúc, tak neviem či nebudete spomínať na časy kedy sa s tým dalo ešte prestať.
Ak s tým neprestanete sami sa zničíte, čo samozrejme nikomu neprajem.
Skúste si prečítať tú knižku spomínanú dole, je to veľká revolúcia v liečení závislosti na cigaretách...
Držím všetkým palce, a chcel som vám dať len rady...verte tomu že sa to dá, prípadne to nahraďte niečím iným, napr.športom, to vás ukľudní a uvoľní a ešte je to aj zdravé.

Bruno333

Trochu ste mimo...
Myslel som to tak že keď si dáš jedno pivko,to Ťa aspoň ukludní, ale cigareta má aký význam??? Možno na 5 minút a potom musíš fajčiť znova...
A čo sa týka závislosti,tak sklony k alkoholizmu ma 5% populácie, ale sklony k závislosti na cigaretách má 95% populácie.
A z jedného piva byť alkoholikom???
Nepreháňate to trochu.
Vykašlite sa na všetky návykové látky, nikam to nevedie.
A poznám X ľudí čo s fajčením prestali, takže asi sa to dá...len treba chcieť a nie sa donekonečna vyhovárať že JA SOM ZÁVISLÝ. Keby ste boli závislý tak zomriete.
Vám to nedochádza že tabakový priemysel chce na vás len zarobiť.
A čo vám tá cigareta dá? Veľké NIČ.

anonym222

Bruno pišeš samé nezmysly,neviem o čo ti vlastne ide.Ze dať sa radšej na alkohol ako fajčiť? Myslíš že dan z alkoholu neni? Zavislosť na alkohole neni? o čom to píšeš? Zavislosť na alkohole je velmi tažka zavislosť ešte ovela tažšia ako u fajčiara. Je milion rozdielov medzi alkoholikom a fajčiarom.Alkoholik má napr spravanie ako primitiv lebo ma ohlupnuty mozog,a čo sa týka penazí tak poznam prípady že dotýčný prepil celú vyplatu,ja keby mám prefajčiť celú vyplatu tak to by som sa skôr udusil :D.Fajčiari su povačšine bežny a normalny ludia čo sa o primitivnych opilcoch nedá povedať.Samozrejme že občas si vypijem ale iba možno raz za mesiac aj to z mierou že viem čo robím,inak pijem iba pivo max 1-2 za den aj to tiez zriedka.

Spevacka9977

Bruno prepáč ale toto tvoje MÚDRO čo si napísal, to sa myslím nedá na to ani adekvátne reagovať, tak ma to ohúrilo. Vo svojom živote som videla toľko alkoholikov, ktorí sa uchlastali na smrť, ale div sa svete, nestretla som sa ani s jedným, ktorý by sa na smrť ufajčil. Netvrdím, že fajčenie nezabíja, ale odporučiť radšej chlastanie ako fajčenie ... no to musíš byť asi poriadna kapacita v oblasti zdravej výživy. Klobúk dolu ...

Bruno333

Hlavne by som nefilozofoval a jednoducho vsetkym fajciarom by som odporucil sa toho raz a navzdy zbavit...
PODPORUJETE TABAKOVY PRIEMYSEL KTORI ZARABA NA VASEJ HLUPOSTI A MAJITELIA KONCERNOV SA VAM SMEJU DO KSICHTU AKI STE NAIVNI A UZIVAJU SI SVOJ MILIARDARSKY ZIVOT.
AK BY STE VSETCI BOJKOTOVALI CIGARETY KLESOL BY DOPYT A PRESTALI BY SA VYRABAT...
RADSEJ CHLASTAJTE ALEBO HOCICO INE, ZAVISLOST SI NEVYTVORITE A ASPON Z TOHO NIECO BUDETE MAT...

zewa

Pokial chces fajcit (CHCES), tak si spoj cigaretu len s nejakou jednou vecou. Napriklad, ked pijes kavu, das si cigaretu. Inokedy nie. Kolko kav zvladnes? 2-3 denne? To by mohlo fungovat. Popros ludi okolo, aby ta na cigaretu nevolali. Drzim palce ;)

Spevacka9977

Nikto nedá presný recept na odvykuntie .. to si musí každý nájsť sám. Priate prestal (fajčil 2 krbičky denne) len s pomocou náplastí.
A pre tých ktorý tu pochybovali, je to aj fyzická závislosť, to nevie pochopiť ten, kto to nezažil. Chýba ti nikotín, mne vtedy pomohla nikotínová žuvačka, je hnusná ale časom sa dá zvyknúť na jej chuť. Niekedy sa začne po nej aj točiť hlava, ale mne odstránila chuť na cigaretu. Horšie je to s miestami, s takou psycho závislosťou, každý ma svoje fajčiarske rituály (pri káve, pri čítaní novín, pri vínku, s priateľmi atĎ) to je tiež ťažké odvykanie. A chuť príde ... aj po dvoch mesiacoch.
Inak poznám babu, ktorá prestala po čítaní tej knihy, ale po 3 mesiacoch znova začala. Nič nemá jednoznačný účinok ... len presvedčiť telo aj hlavu naraz :-)

Spevacka9977

Som dlhoročný fajčiar, prestávala som viackrát, mala som samozrejme pauzy pri tehotenstvách, ale stále som začala. Teraz nefajčím 2 mesiace, bez problémov, bez náplastí. Jednoducho sa mi to podarilo presvedčiť samú seba. Verím, že vydržím, ale samozrejme neviem, či to bude naveky. Čo by som poradila sú náplaste alebo žuvačky, fakt mne to pomohlo, ked som mala pred tým veľkú chuť na cigu. Ale obmedzovanie nepomôže. Ak si dáš jednu, tak si neskôr dáš viac a viac a skončíš tam kde si začal.