Hrčka nad lakťom (asi ganglion)

Príspevok v téme: Hrčka nad lakťom (asi ganglion)
Monicka236

Dobrý večer,

pred 4 dňami som sa ráno zobudila s menšou bolesťou pravej ruky. V priebehu dňa som si nahmatala na dotyk bolestivú hrčku pri pravom lati, asi 2 cm od ohybu.
Neriešila som to, avšak ani 3 dni to neprešlo ,tak som šla k lekárovi.. Na rontgone mi nič nezistili, avšak videli v mäkkých tkanivách tú guličku, takisto aj na ultrazvuku.
Brali mi aj krv, pre prípad zápalu, tak čakám na výsledky.

Máte niekto s tým skúsenosti? Nešportujem aktívne, mám pocit, ako keby som sa zle vyspala, nejak si natiahla sval a dôsledok môže byť tá hrčka. Môže mi to zmiznúť i samé? nie je to nebezpečné?

Ďakujem

Sonjaa

Či je to nebezpečné, alebo nie, to musí posúdiť lekár. Ak sa jedná o gangliom, tak s tým mám skúsenosť.
Ja som mala gangliom na pravej ruke na ohybe zápästia z vnútornej strany ruky. Keďže je mojou prácou takmer celú pracovnú dobu používať PC, pohyb s myškou mi dráždil gangliom a bolela ma celá ruka.
Problém vyriešila operácia na oddelení chirurgie ruky Ružinovskej nemocnice v Bratislave. Pri operácii mi zašili kĺbové puzdro, odkiaľ vytekala nejaká tekutina a jej hromadením pod kožou vznikol útvar vo veľkosti hrášku - gangliom, ktorý mi tlačil na nejaké nervy a spôsoboval bolesť ruky. Po operácii som mala ruku v dlahe, potom v ortéze asi 2 mesiace. Po jej odstránení som začala postupne rehabilitovať a teraz som už vyše dvoch rokov úplne bez problémov. Po šití mi ostala iba veľmi tenučká a nenápadná čiarka - lekári si dávajú veľmi záležať na peknom šití...
Dúfam, že ti tieto informácie pomohli...