Aké ťažké je sa naučiť mať sama seba rada

Príspevok v téme: Aké ťažké je sa naučiť mať sama seba rada
dennicek

Viem, že sa to ľahko píše \"nauč sa mať rada sama seba, taká aká si\"...ale o to náročnejšie je to aj zrealizovať.

Ako sa mám naučiť sa mať rada?
Nejde o to, že by som sa sama sebe nepáčila, to nie...práveže s výzorom problém nemám ale nenávidím moju povahu, ktorá mi pošliapala moje posledné kúsky sebavedomia...úplne nenávidím každú moju vlastnosť, lovím v pamäti a nenachádzam ani jednu pozitívnu.... za posledné obdobie (rok a pol) som spozorovala na sebe iba negatívne vlastnosti...som hlúpa, spomalená, nezodpovedná, lenivá, všetko beriem vážne, nedokážem spontánne reagovať, všetko čo vypustím s úst je blud...a tak ďalej....a kvôli týmto vlastnostiam som sa stala uzavretá do seba a utiahnutá. A pritom ja taká nie som, ale niečo mi bráni byť takou akou chcem byť..

Som s toho stále smutná, ja taká nechcem byť :(

Poraďte prosím.

dennicek

Či mi to niekto vyčítal? Hej, rodičiaa nepriamo som sa dozvedela od iných, že to pár ľudí povedalo a sama si to uvedomujem, takže to nieje výplod mojej fantázie.

Ako tu odznelo, že sa porovnávam s dokonalou osobou, tak s týms a stotožňuje, pretože odmalička som chcela byť najkrajšia, najšikovnejšia a tak ďalej ale keďže mi to nejak v mojom živote nevychádzalo, tak som bola nešťastná...a vykašľaľa sa nato a tým pádom som sa stala lenivá

prezyvko

podľa mňa, ak sa človek raz skutočne nemá rád, tak to nezmení.
k zmene tvojich vlastností nieje žiadna skratka. ak sa cítiš hlúpa tak sa uč, ak si lenivá tak sa hýb atď. buď sa trochu posnažíš alebo nič nezmeníš.
tiež je možné že na seba len hľadíš moc kriticky. vyčítal ti niekto niečo z toho čo si o sebe myslíš?

xxy

tak najprv si sa totalne negativne opisala a potom si povedala, ze si taka vobec neni. tak ako teda? :D asi taka si, len to chces zmenit. je dobre, ze si to uvedomujes, tym padom to mas sancu zmenit. mam pocit ze si jedna z tych osob, ktore maju oneskorene reakcie, co ti komplikuje zivot a tym padom aj neadekvatne reagujes. teda aspon to mi vyslo zo slov: leniva, spomalena, hlupa. ale to nevadi, ja poznam x takych ludi a maju pekny zivot :D

Bipolar

Mojej kamarátke, ktorá sa absolútne nemá rada (neoprávnene) poradila psychologička, aby na to šla okľukou, keď to nejde priamo. Kamoška sa x-krát pokúšala o samovraždu a rezala sa, lenže si uvedomovala, ako veľmi tým ubližuje ostatným. Prečo asi? No pretože ju majú radi a záleží im na nej, preto aj teraz sekla so sebapoškodzovaním, pretože ju už štvalo, že sa kvôli tomu iní trápia. A tak jej aj terapeutka poradila, nech si skúsi uvedomovať svoju hodnotu skrz reakcie druhých ľudí na seba - prevažne pozitívne -, a tak nech sa učí mať sa rada. Je to, samozrejme, beh na dlhú trať, ale myslím si, že sa to dá.

Fleur-de-lis

čo by ti mohlo pomôcť je uvedomiť si, že sama seba porovnávaš s dokonalou osobou, ktorú si si vytvorila, a v porovnaní s ňou stále prehrávaš. Ale tá dokonalá osoba je len výplod tvojej fantázie. Ani ostatní ľudia ťa nevidia tak ako ty, lebo ťa neporovnávajú s tvojou dokonalou osobou. Možno tak so svojou :) Každý máme tú svoju predstavu o dokonalosti.
Treba nájsť spôsob ako sa na veci pozerať pravdivo. Možno si veľa situácií len interpretuješ nesprávne, a potom sa sama sebe zdáš hrozná. Možno máš krásnu povahu, len si spútaná strachom a treba sa ti oslobodiť od toho.
Mne osobne nepomohlo sa len zamerať na to pozitívne a na tom pracovať. Mne pomohlo uvedomiť si, že tá dokonalá osoba je len moja subjektívna predstava. Akosi som sa potom od nej pomaly oslobodila.
Chyby nie sú prehry, sú to možnosti poučiť a zdokonaliť sa.
Myslím, že každému pomôže niečo iné v tom, aby sa mal rád. Hľadaj a skúšaj, raz nájdeš niečo čo ťa oslobodí.

kungfusrac

To nie je vobec dolezite-mat rad sam seba. Lebo len sebecka svina ma sama seba rada. Jednoducho sa neries a nepozeraj cely den do zrkadla.

Cindy35

toto si pozrite na motivaciu, som to dnes pozerala a naozaj asi vsetko ide, ked sa chce. vola sa to Sila tela a viery, je to dokument

www.youtube.com

joro

Ahoj aj ja sa nemám rád a som večný pesimista ale nijako Ti nepomôže keď sa budeš s tým trápiť aj tak to nezmeníš a keď ano daj vedieť ako si to dosiahla skús na to nemyslieť keď sa to ovšem da , skús si hovoriť, že nie si sama alebo sú ešte horší ja sa pokúšam zmeniť dlho ale nejde mi to. Raz keď niesi šikovná tak sa ňou ťažko staneš alebo iba o trošku. Prepáč ale je to tak žiadna literátúra nepomôže keď dočítaš je to také isté ako má býť človek ktorý sa treba bojí nejaký bitkar
Hlavne nedávaj na sebe poznať svoje slabé stránky tvojej povahy tý silnejší to radi zneužívajú a potom si budú robiť s Teba srandu a bude Ta to zbytočne mrzieť.
Držím Ti Palce

MultiLevel

Prezyvka, neviem :D Ja som mala kopec kamosiek, co mali par pieh...ja som sice tmavovlaska, ale mam citlivu plet, cize som mala pieh vzdy vela. A cuduj sa svete, ja som to neriesila, kdezto kamaratky ano....Neviem cim to je, zeby tuzbou po dokonalej pleti a pehy sa tam nerataju? :D :D neviem...celkovo si myslim a uz sa mi to vela raz potvrdilo, ze aj ked zena nie je dokonala, ale je zdravo sebavedoma a vnutorne spokojna sama so sebou, moze mat aj vreco na sebe a bude pritazliva...

Prezývka55

MultiLevel nechapem kto moze povazovat pehy za zavadu. Napriklad taka fesna zrzka s pehami a peknou bielou pokozkou, prirodzenymi 2jkami, moze byt na svete nieco krajsie? :D