Nechápem to

Príspevok v téme: Nechápem to
dada4444

ahojte,
prosím o radu:
s priateľom sme spolu sedem rokov. Môj priateľ je veľmi citlivý, je verný a fakt je asi jediný muž v mojom okolí, ktorý sa nezaujíma o iné baby.
teraz si asi každá povie, že takého by chcela.
začali sme spolu chodiť ako 16 r. No postupne zisťujem, že asi nie sme pre seba stvorení. Vadí mi napr. že nie je pracovitý a starostlivý, zodpovedný. keď mu to poviem, odvetí, že je zodpovedný na to, čo je preňho dôležité.
skvele sa oblieka, stará sa o seba. fakt ako sen skoro každej mladej baby.
lenže ja asi zisťujem, že potrebuje niečo iné.
takého chlapa, ktorý je už dospelý, vie čo chce(aj keď ja sama to neviem).
ja prosím o radu, pretože neviem, čo mám robiť. neviem, či je podstatné hlavne to, že Vás niekto miluje, alebo to ako dokážete s tým človekom vychádzať..

vopred ďakujem

_meno

Ahojte

..uz sa tu toho popisalo dost, nebude plytval zbytocne slovami:

clovek sa sprava podla toho, ake hodnoty ma v danom case.
ludia podobni (cize s podobnymi hodnotami) sa zgrupuju.

kedze ako pises sama nevies co chces - pritahujes k sebe ludi co tiez nevedia.

Ak (zrejme to nastalo) sa tebe (napriklad vplyvom casu) zmenili hodnoty a jemu nie, sama citis ze buducnost jeho a teba je v rozpore.

Kedze ste spolu dlho, rozumiete si a mate sa radi..by som skusil mu vysvetlit ze ty uz chces inu buducnost..ak sa on zmenit nechce a chce zostat pri jeho sucasnych hodnotach - je to jeho rozhodnutie (ci ho potom nenavidis alebo milujes je len tvoj pohlad - on je stale rovnaky, nie je to nikoho 'chyba', vola sa to 'zmena ´.

Ak ti povie ze svoju buducnost vidi inak ako ty, mozte sa rozist s pochopenim a v dobrom.ako aj sama citis ze by si skusila najst cloveka noveho - podobneho viac ''tebe novej'

Samozrejme svet je ihrisko nekonecnych moznosti a kludne ti moze porozumiet, otvoris mu obzory, bude ti vdacny za pomoc 'vo vyvoji', pojdete spolu vpred a budete sa mat radi viac a viac :-)

Pekny dnik dada, drzim vsetkych 10 vychodniarskych palcov :D

lilyiankaa

no píšeš, že keď spolu budete bývať, tak to bude u tvojho priateľa iné ..lenže ty potrebuješ nejaký dôkaz toho, že aj tvoj priateľ do domácnosti prinesie nejaké peniaze, bude sa na neho dať po finančnej stránke spoľahnúť a pod..... pretože raz by ste predsa len chceli mať deti a keď neuvidíš z jeo strany žiadny záujem a len samá ľahostajnosť, tak sa nech sa ani on potom nečuduje, že by si s ním neostala .. tvoj priateľ ešte vôbec nevyzrel, on je ešte dieťa, ktoré ma zatiaľ na saláme ... ale ty už nie

fero11111

ano to je to co som uz pisal ty si dozrela ako v tebe vajicko kazdy mesiac :) a on bohuzial nie ja ta plne chapem je na tebe co urobis

a to bud ho posles do prdele a najdes si normal cloveka alebo snim budes trpiet do konca zivota pre jeho nezodpovednost a lezernost a lezerny pristup k veciam beznym

dada4444

Ja stále čakám , že sa zmení, pretože sa o tom rozprávame.
Keď mu vyčítam to, že nemá peniaze(resp. má, ale keby nemal otca tak neprežije), tak mi povie, že čo od neho chcem , on nemá tridsať rokov a keď budeme spolu bývať, tak potom to bude iné.
lenže podľa mňa,potom už bude neskoro.
nezaujíma sa o veci bežné, nič ho nenapadne samého od seba. ja neviem, či to tu dobre vysvetľujem, nechcem aby vyznel ako úplný debo, lebo má aj dobré vlastnosti, len asi je to o prioritách. teda to, že niektoré vlastnosti ja považujem za dôležitejšie, no on to tak nevidí.

podobny

nechcel som to napisat takto priamo ako dadula :) ale je to tak. to ze ho lubis (ak ho vlastne este lubis a nejde len o zotrvacnost), ti nezostane na veky pri myslienkach, ze ti nevyhovuje. ten zazrak, o ktorom hovori dadula sa zrejme nestane. lebo on zrejme tak lahko svoj postoj nezmeni. je inak zvlastne, ze mu nevadi mat vztah a nemat prijem. a este k tomu riesit spolocne byvanie. to potom ako fungujete? kto to vsetko financuje, ked niekam spolu idete? kto bude financovat byvanie? keby bol sam, tak to este pochopim, ze ho to az tak nepali, ale to ze ma partnerku, ktora sa snazi a on nic a jemu to nevadi? 7 rokov je 7 rokov, ale na druhej strane mas len 23 a vsetko pred sebou. a tvoj pohlad na neveru je cudny. ktokolvek ta moze podviest, tak ako sa aj tebe moze prihodit. je zbytocne sa tym zaoberat a stresovat. to budes riesit, ked sa to stane a nie uz teraz sa deptat, ze sa to moze stat. aj auto ta zajtra moze zrazit, tak nechodievaj von. :)

Dadula56

Dada, uz to, ze tieto myslienky mas je vlastne koniec vasho vztahu. Mozno to neskoncis hned, ale musel by sa stat zazrak, aby sa to skor ci neskor neskoncilo. Lebo prides na to, ze zostat dalsich 40 a viac rokov s chlapom (ak teda ratame s tym idealom, ze laska az do smrti) len preto, ze sa bojis, ze dalsi ti nebude az tak verny, je blbost. Ste uz vo veku, ked zacinas ocakavat od neho nejaky plan do buducnosti. Ty si zamestnana, mas to ujasnene, pracujes. To, ze on je pekny a rebelsky odmieta muklovat je fajn v tych 16, ale potom to uz straca na pritazlivosti.

podobny

to s tou neverou by som tak nebral. si myslim, ze najdes dost muzov, ktori chcu byt verni. a jemu sa tiez moze stat, ze sa neudrzi. a kludne aj tebe. 100% istotu nemas nikdy. nevidim zmysel sa tym takto zaoberat. laska je dolezita, tak ako su dolezite aj tie ine veci. podla mna. lebo ak ti nieco vadi, tak si myslim, ze ani ta laska dlho nevydrzi. lebo medzi tou laskou a tymi vecami je prepojenie. aspon ja si myslim.

fero11111

takze uz tomu celkom chapem bude to nejaky druhotriedny futbalista ktory si mysli ze je beckham :D uz tomu zacinam celkom rozumiet ty si uz dospela na pravdepodobne klasicky zenu ktora uz riesi veci nie kolko pupakov mam ale kolko mam do vyplaty este penazi a ze aj by som chcela nejake dieta rodinu a riesit najomne elektriinu a pdoobne proste klasiku ako kazdy a to on nato nieje ... a mam pocit ze ani tak skoro nebude a podla mna ak prejde aj za zenit svojej futbalovej kariery bude snim este horsie ak ti teraz dokaze vykricat ze chces ponom peniaze ked mu nieco vytknes a ze on robit nebude no tak potom ked skonci uz duplom nebude robit to co chces aby robil je mi to hrozne luto ale ak nezmeni svoj postoj k robote a k peniazom tak je sa asi nutne zamysliet ci to ma zmysel dalej tahat a zeby futbalista nemal aj bokovku to sa mi naozaj nechce verit ale ok verim ti ze nema inu ako zena to vies posudit lepsie ako ja od pc z domu :D beriem i ked futbalista v dnesnej dobe to ma 2-3 milenky a zasnubena si snim ci ktomu sa este nedopracoval vobec? mam kamosku ma 21 ten jej maka jak drak nosi domov 1000-1300 mesacne na vianoce budu mat asi zasnuby byvaju uz rok spolu klape to v pohode a ten jej vie co chce a ide si zatym kdezto tento tvoj tlcik vie len pred zrkladom stat a och aky som krasny

dada4444

ja viem, že sa budem musieť sama rozhodnúť, ale chcela som vedieť aké majú ľudia názory na to, čo je vo vzťahu dôležitejšie- láska alebo iné veci..ako to, že ti je s tým človekom dobre, vieš sa s ním zasmiať. u súčasného priateľa mám ale jednu vlastnosť o ktorú sa ale dosť bojím ak sa rozídeme a to, že viem, že by ma nepodviedol. proste kam sa pozriem v dnešnej dobe, ľudia s tým nemajú problémy vôbec. a toho sa dosť bojím. že druhý už takýto verný nebude. o to je to rozhodovanie ťažšie.
vadí mu, že nemá prácu, ale hovorí, že za tristo eur muklovať nebude. tak vymýšľa všeličo iné aby robil, len robiť za pásom nebude. robí šport,ktorý ho baví, ale tam to ja neberiem, že má výplatu pretože, raz mu vyplatia, inokedy povedia, že nemajú peniaze. a toto mne dosť vadí. lebo sa ho pýtam, či mu akože nevadí, že sa proste nemôže spoľahnúť na tie peniaze. odpovie, že vadí , ale čo už má robiť. je normálny zdravý chlap a nevie sa chytiť roboty!

podobny

tak si to zosumarizuj. co chces aby mal a co ma. co je pre teba dolezite. ale hadam nechces aby ti tu niekto pisal zostan s nim alebo rozid sa s nim. sama sa musis rozhodnut. a jemu nevadi, ze nema pracu?