Som veľmi nespoločnenský človek

Príspevok v téme: Som veľmi nespoločnenský človek
rona_k

som nespoločenský a tichý človek a veľmi ma to trápi. neznamená to však, že nemám rada ľudí a spoločnosť, aj keď som viac samotár, len sa pred niekým nedokážem hneď otvoriť, resp. si proste s niektorý nemám čo povedať. strašne ma hnevá, ked sa ma ľudia pýtajú prečo som ticho, ale ja proste radšej nehovorím keď nemám čo povedať. naopak, veľmi rada počúvam ľudí, niekedy stretnem dokonca človeka s ktorým sa mám hneď o čom rozprávať, inokedy to trochu trvá a som smutná z toho, že mi ľudia nedajú možnosť prejaviť sa a potom nevedia aká naozaj som. na jednej strane by som sa chcela zmeniť, na druhej strane som však rada taká aká som. Máte niekto podobný \"problém\", alebo poznáte niekoho takého ako som ja?

Naray

Taká ako si ty je približne 1/3 ľudstva. Tá 1/3 sa volá introverti a zvyšné 2/3 sú extroverti, ale veľa introvertov predstiera že sú extroverti preto sa ti môže zdať že si jediná alebo divná. Dokonca veľa známych osobností sú/boli introverti napr. Albert Einstein, J.K. Rowling, Bill Gates, Abraham Lincoln, Emma Watson, Mahatma Gandhi a mnoho ďalších. To že nerada hovoríš keď nemáš čo povedať je toho jasným znakom. Introvertov jednoducho nezaujíma takzvaný smalltalk alebo tie bezvýznamné reči o počasí a pod. Ale určite sa ti stáva že keď príde reč na niečo čo ta zaujíma alebo ta baví tak môžeš rozprávať hodiny. Myslím že zmenenie sa by ti nepomohlo lebo to by si musela zmeniť celú svoju osobu a svoju podstatu. Našiel som aj nejaké výhody bytia introvertom len je to v angličtine introvertspring.com a www.huffingtonpost.com . Ja som tiež introvert a dokým som to nezistil tak som si myslel že som nejaký vadný alebo čo, najlepšie bude keď si o tom niečo pozisťuješ určite sa tak o sebe viac dozvieš a možno budeš aj prekvapená, poprípade si skús pozrieť niečo na youtube je tam toho celkom dosť a je to aj zaujímavé.

Prezyvka55

A preco by ta to malo trapit? Bezni ludia extroverti okrem svojej charizmy a huby su malokedy niecim inym vynimocny takze, ja by som sa nemenil, to ze ti vacsina nerozumie neznamena ze je nieco zle. ich problem ze nedaju sancu tomu co v tebe je. Mne sa stokrat lepsie pracuje s introvermi ako extrovertmi vo vsetkom.