Výdaj lieku

Príspevok v téme: Výdaj lieku
marhyno

Poprosil by som radu,

očná lekárka mi predpísala kvapky na zápal v oku a ten je viazaný na lekársky predpis kázala mi ich brať dva týždne no po týždni mi došli a zápal úplne nešiel preto by som ptoreboval zase kúpiť tie kvapky no doktorka má voľno ?

Mám ísť na pohotovosť s krabičkou a poprosiť ich o vydanie predpisu ? diky

orchidejka

marhyno - mozes ist na pohotovost ked chces, ale tam budes platit a neviem ako to tam funguje ci ti daju ten isty liek ale ak ano, chod hned do lekarne lebo ti prepadne recept z pohotovosti.
dalsia moznost - ist do lekarne kde si bol predtym a popros ze potrebujes este jedno balenie, ze si uz jedno minul a surne potrebujes dalsie, ved oni si podla tvojho rodneho cisla vedia pozriet ci si ten liek bral a kedy. je to uz na lekarnikovi ci ti da alebo neda na plnu uhradu co je 3,09€, alebo ze mu dodatocne donesies recept..
posledna moznost, ked ocna robi az od noveho roka, preto som sa pytala ci ti obvodna alebo detska lekarku robi, pretoze aj on ati moze dany liek napisat s doporucenim od ocneho lekara ktore pretlaci na druhu stranu receptu, cize ak tvoj obvodak robi (alebo jeho zastupujuci lekar), sup za nim - najjednoduchsia cesta

kabel

phoe, su lekari, ktori maju uplne na haku, kolko dni vydrzia nejake kvapky, navyse v oftalmologii, kde sa prakticky pri akutnych problemoch nikdy nepredpisuje viac ako jedno balenie...
jednoducho ociar ti pri akutnom zapalovom ochoreni v oku nikdy neda na zaciatok liecby viac ako jedno balenie, to je bezna prax (ked mas to slovo tak rada)

phoe

Kablica, vravím že ja som s tým nikdy nemala problém, neviem či ini lekári dávajú lieky barsjak, veď ti dá atb , určí dávkovanie, a VIE nakoľko ti vyjde jedna flasticka. Hlavne pri tých bežných ktoré predpisuje denne, preto som spomenula prax. Myslím že mi rozumies, si dosť chápava :)

kablica

marhyno, ist na pohotovost sice mozes, ale budes tam dlho cakat atd...
co tak skusit lekaren, kde si ich vyberal a poprosit o predaj tych kvapiek s vysvetlenim, preco ich potrebujes? Pripadne si ich pozicat na zalohu a po sviatkoch si vybavit recept a dat im ho. Viem, ze v mnohych lekarnach sa to sa. Tie kvapky nie su nejako velmi drahe.
phoe, skutocne som informovana o tom, ze lekari maju vzdelanie i prax :-DDDDD, to vsak automaticky neznamena, ze prepocitavaju pocet kvapiek pri predpise :-DDD

marhyno

super... vážim si toho ako mi tu vravíte že som si to asi lial do oka ... aj keby hej pýtal som sa či je to možné prísť na pohotovosť a povedať im či sa to nedá predpísať pokiaľ má moja očná voľno a inakšie sa nedá ten liek získať