Nočné mory každú noc

Príspevok v téme: Nočné mory každú noc
amy55

Ahojte, v poslednych mesiacoch mam kazdu jednu noc mensie ci vacsie nocne mory. Neviem, co mi to sposobuje, pred spankom nemyslim na nejake zle veci, ani ma v realnom zivote nic extra netrapi... Vzdy sa po tychto morach zobudim unavena ako zombie, aj ked som spala co ja viem osem hodin...nemate nejake tipy/triky, ako mat prijemny spanok bez zlych snov? (lapac snov mam,nepomaha:P) dakujem.

amy55

dakujem vam za odpovede, kazdy mate urcite pravdu.

vitavi - neviem,ako si to vedel, ale mam problemy s oblickami,,zapaly atd.

dennis - skusim si to v sebe nejako vyriesit, popremyslat, snad sa to zlepsi:)

dennis

@vitavi - Áno, máš pravdu, naše telo je úzko prepojené s našou psychikou, ale psychika je vždy na prvom mieste, tá ovplyvňuje, či jeme málo, či veľa, či sa stravujeme zdravo, alebo nezdravo, či holdujeme alkoholu alebo nie, či sa venujeme športu, alebo leňošíme doma na pohovke s balíčkom cukríkov, či máme produktívne hobby, alebo zabíjame voľný čas pozeraním TV/čítaním kníh. Od toho všetkého sa odvíja aj naše fyzické zdravie.

@amy55 - Vidíš a teraz si si sama odpovedala na to, že sú v tom tvoje negatívne zážitky z útleho detstva, najmä z obdobia, ktoré si drvivá väčšina nepamätá (nech to bol akýkoľvek dôvod) a toto všetko teraz vplýva nielen na sny, ale aj na reálne činy. Je to len o tom, či sa s týmito zážitkami z detstva zmieriš a odpustíš si, alebo s tým nebudeš robiť nič a bude ťa to sužovať aj naďalej. Je to len na tebe. Skús ešte načrieť hlbšie do tvojho vnútra a hľadať ďalšie prapríčiny, ktoré môžu vplývať na tvoje životné konania.
Veľa šťastia ;)

vitavi

Nedávaj si ani ovocie. Je to zradné, máš oslabené obličky, obličky ovplyvňujú náš strach. Ovocím si ich ešte viac oslabuješ.
Fyzické telo je prepojené s nervovým systémom a ten s našou psychikou.

amy55

večer si davam uz len ovocie..tak neviem..a dennis, ked tak nad tym teraz rozmyslam, mozno mas pravdu. ked som mala asi styri roky, topila som sa v jednom bazene. takisto som sa ako asi patrocna stratila v jednom talianskom meste..ale v zivote by mi nenapadlo, ze by to mohlo mat dosah aj o 20 rokov neskor..

dennis

@vitavi - to je príliš generalizovaná rada a nie u každého funguje, ja sa môžem najesť pečenej klobásy o 23:00 a nepociťujem intenzívne sny. Ako pracuje naše podvedomie neovplyníme jedlom, to ako sa budeme stravovať, sa podpíše na našom tele, nie na duši. ;)

vitavi

Nejedz večer, posledné jedlo si daj najneskôr o 18,00, ak chceš mať istotu tak radšej o 16,00.
A vylúč i počas dňa ťažké tučné a mliečne jedlá. Vrátane tučných sladkostí ako koláče, zákusky a p.

dennis

Ďakujem za priblíženie detailov tých snov. Skúsim sa spýtať takto. Spomínala si vodné plochy ako jazero a more, kričanie na ľudí, blúdenie na neznámych miestach. Aké si mala v minulosti zážitky na tieto elementy, resp. zažila si niečo negatívne v spojení s nimi? Ide o to, že sny sú generované našim podvedomím, to znamená, že vedome si nemusíme uvedomovať, že dané veci nás trápili/trápia, že môžme mať obavy z toho a ani o tom vedome nevieme.

amy55

Dakujem za odpovede..uplne vacsinou su to sny, ktore maju nieco spolocne s vodou, vacsinou s rozburenym morom,alebo jazerom, bud som v nej a pride velka vlna,ktora ma zmetie,alebo na lodi, ktora sa potapa...dalej ze kricim na ludi ktorych mam rada,alebo sa ludia okolo mna uplne zblaznia a je to fakt desive..
niekedy ze niekde zabludim na nejakych neznamych miestach a neviem sa dostat naspat..je to rôzne..
neviem ci sa nejak moje sny odrzkadluju v beznom zivote,iba tak,ze mam potom cely den taky blby pocit a som namosurena..do konca dna to vacsinou prejde ale rano to zacina odznova..

dennis

Skúsim na to reagovať trošku vedecky (aj keď nie som odborník) a dodám moje poznatky zo snov.
Podľa mňa je sen zhmotnením predstáv, zážitkov a myšlienok našeho podvedomia, o ktoré sme v reálnom živote ukrátení. Aspoň to ja vnímam tak. Ak v mojom živote neprevláda v určitom čase nejaká obava, strach, či nejaká nepríjemná udalosť, môj mozog v spánku vygeneruje tieto umelé zážitky vo forme sna. Skús bližšie popísať, ako prežívaš svoj život, o čom sa ti sníva, ako sa odzrkadľuje tvoj sen po prebudení v tvojom živote.