Pervitín

Príspevok v téme: Pervitín
magdalen

Ahojte všetci, ktorí čítate tento príspevok. Píšem kvôli svojmu bratovi, ktorý je závislý na pervitíne. Dozvedela som sa to od neho a chcela by som mu strašne pomôcť. Myslím, že si prešiel už asi všetkým, čím sa len dá. Predtým bol závislý na prchavých látkach (touléne) a podarilo sa mi ho dostať najskôr psychiatrovi a potom na liečenie. Avšak nebol tam dlho :( sľúbil, že s tým prestane, keď sa vráti domov, že už na liečení nechce byť. Áno, s fetovaním prestal, ale prekryl ho alkoholom. Aspoň sme si mysleli, že to je len alkohol :( Od vrátenia sa domov z liečenia užíva pervitín :( O liečení nechce ani počuť...vôbec mu už na ničom nezáleží...chcem mu strašne pomôcť, ale on tú pomoc vôbec nechce prijať, že on to už vyrieši sám...pravdepodobne samovraždou :( prosím, ak máte niekto s niečím podobným skúsenosti, podeľte sa s nimi a pomôžte mi! budem vám veľmi vďačná!!! prípadne, ak mi viete poradiť, ako mu pomôcť, napíšte...

m8cr6

aj nedávno v správach, nie že by všetko čo tam hovoria bolo pravda, ale do toho sa trafili a to je fakt, že decku čo fetuje tym že ho nechavaju žit doma mu len umožnuju jeho zavislost. a je to tažke vyhodit vlastne decko na ulicu, možno to bude trvať roky...možno sa vrati a možno nevrati..ale to je jedina cesta kedy si tvoj braček može naozaj uvedomit, že to čo robi je pre neho zle. až kym sam zisti kam ho to doviedlo. zatial je všetko fasa...však na fet vždy bude, jest ma, spat kde ma o svoj život sa bat nemusi, tak jaky je problem že fetuje? chapeš, toto on vnima...nevidi to ako problem, lebo stale ma kde spat, ma čo jest...nič mu nechyba.

schizaa

toto su ludia čo nemajú zábrany pred ničím, kôli fetu okrádajú vlastnú rodinu, ojebavaju všade kde sa da, len aby si zabezpečili svoju vatu..
vieš prečo to robia? ludia začnu s takymito vecami lebo nenachadzaju zmysel vo svojom živote, nemaju žiadne hlbšie zaujmy, nič ich nebavi, alebo si tým rieša vlastné komplexy, popripade komplex z minulosti, tak poukazujú na to, že su niečo "viac"....pokial sám vo svojom vnútry nebude chcieť prestať nikto ho nezmení, on to musí sám POCHOPIŤ a UVEDOMIŤ si to, nájsť si iné záľuby a zmysel života....a uvedomí si to jedine tak, že okúsi vlastné dno,...stale swa spolieha podvedome na to že je tu rodina, ktora ma zo sračiek dostane,...nenesie zodpovednosť za seba, ale prenecahva tu zopdovednosť rodine.preto sa nanho vykašlite, bude to pre jeho dobro.....kamarata takto vyhodili z domu a on nakoniec prišiel nato čo je spravne a čo nie,...
sama mám čo to prefúkané, odfetované a pochopila som to až ked mi bolo mne samej seba lúto..

magdalen

myslím, že dnešným dňom sa určite celá táto situácia posunie ďalej, len ktovie akým smerom...odišla mu družka s malou dcérou...už má plné zuby tej jeho tyranie (trápil ju nielen psychicky, ale aj fyzicky) a malinká je po psychickej stránke tiež už na tom zle :( brat tvrdí, že tá malá je jediné, na čom mu záleží...cítim trošku pocit viny, pretože som im pomohla odísť, že som ho zradila...ale takto sa fakt už nedá žiť...trpí tým celá rodina (totiž oni bývajú u našich)...neviem, ako to znese...možno si zlosť vyleje na mne...tak snáď to prežijem :D ale fakt to bolo nutné, som sa čudovala, prečo to už neurobila dávno...aspoň kvôli tej malej...ja by som svoje dieťa nikdy nenechala vyrastať v takom zázemí...nikdy!

vebe

Ti co tym presli a dostali sa zo zavislosti, alebo ti co maju so zavislakmi skusenosti, vsetcia sa zhoduju na jednom, ze ten dotycny musi padnut az na same dno a vtedy treba verit, ze pociti nejaky ten varovny prst zhora a vzpamata sa, pripusti si svoj velky problem a zacne ho riesit. Kym nepride vola nieco s tym robit, nic nepomoze. Je to strasne, lebo to v skutocnosti znamena nechat ho na ulici a verit, ze to dno prezije. Niektori to aj nepreziju. Pre matku je to vzdy tazke, lebo vzdy ma pocit, ze musi svojmu dietatu pomahat. Lenze u zavislakov ta ochranna pomoc je prave to co je kontraproduktivne a znicujuce pre celu rodinu. Kolko mladych ludi tieto svinstva uplne znicia.

phoe

Musí padnut, netahajte ho z pruserov. Jedina pomoc, plnil ponuknite mu podporu za podmienky, že sa bude liecit. A najdite dobru liecebnu. Ale musí sám chcieť.

magdalen

Kofola, ďakujem za príspevok...áno je pravda, že ho treba vyhodiť, ale moja mama to tiež nikdy nedokáže...a ak si niečo spraví, ja neviem, ako to ona prežije :(

Kofola

Môj brat si tým všetkým prešiel, darmo sme ho tlačili k psychologovi ( tam klamal, manipuloval tým psychologom, dokonca ho okrádal o peniaze :D ) , chodili sme s nim do jednej komunity, chcel tam nastúpiť, nešiel . Bol asi v 3 reedukačných ústavohc, z 2 ušiel, nakoniec tam aj bol a bolo to ešte horšie. Tí chalani tam iba fetujú, pijú, bijú sa, tyranizujú ... no hnus ... Teraz už nebere tvrdé drogy ( teda aspoň o tom nevieme) , pije a fajčí marihuanu ... nie je to také zlé ako kedysi , ale vidíš žiadna výhra... ledva ukončil maturitu, sem tam pracuje ... je to také o ničom . Neviem či takíto ludia dokážu niekedy žiť ako normálni ludia bez "zázraku" .. jedine že by sa samozrejme samy velmi snažili . Nejakú radu ti asi nedám, pretože po tých rokoch som prišla jedine na to, že donútiť ho nedonútime k ničomu, citové výstupy idú jedným uchom dnu-druhým von, zákazy , dohody - nič nefunguje ... proste bud ho vyhodiť z domu a nechať padnúť na dno ( čo moji rodičia nikdy nedokázali) alebo čakať , či sa sám zruinuje, pretože ak nie je vôľa, tam sa ťažko neičo mení . Držím velmi palce :)