Neustupujuci tlak na hrudi

Príspevok v téme: Neustupujuci tlak na hrudi
Martin91

Zdravim,

Mam problem s tlakom ktory pocitujem v strede hrudnika. Tuto bolest chvilkami pocitujem snad odkedy si pamatam, no v mladsom veku mi stacilo poriadne sa pretiahnut, v hrudi mi akoby puklo (podobne ako ked vam praskaju klby na prstoch) a tlak/bolest uplne odisla. Okrem toho sa mi toto stavalo tak 2/3x do roka a netrvala dlho, kedze som si to vzdy pretiahnutim hrudneho kosa \'uvolnil\'. V poslednom roku som zacal aktivne cvicit, a nie som si isty ci za vratenie tohto tlaku nemozu prave kliky, ktore sa s azim pravidelne robit.
V noci na dnes ma tento tlak tak zaskocil, ze ma to nad ranom prebudilo a nepodarilo sa mi uz zaspat, kedze vzdy ked stiahnem hrud(zohybam sa atd.) tlak je tak intenzivny ze musim zalapat po dychu a rychlo sa vystriet. Okrem toho moja metoda akosi prestala fungovat a nech sa snazim akokolvek, nedokazem dosiahnut vytuzene puknutie.

Cely tento stav je tak neprijemny, hlavne preto ze vzdy ked sa snazim otocit alebo sa trochu zohnem, je to tak intenzivne ze ma az zaskoci, ze som si dnes musel zobrat volno z prace a ostat pokial mozno nehybne lezat v posteli.
Hocijaky napad/rada ako sa tohto stavu zbavit by ma velmi potesila. Dakujem za skoru reakciu.

M.D.

Mali by ti spraviť kontrastnú rezonanciu na vylúčenie nádoru, a rtg na kostné anomálie a poruchy. Tiež môže ísť o infekciu, ak sú prvé dve vylúčené, tak punkcia a kultúry. Ak sa všetko vylúčilo, tak ide s najväčšou pravdepodobnosťou o úzkostný stav. Mal by si navštíviť psychiatra.

Ivka 1

Martin robili Ti aj rtg chrbtice ? Vyzerá to tak,že máš problém v hrudnej časti chrbtice. To spôsobuje tlak na hrudi, môže dokonca vystreľovať bolesť do horných končatín.

Severka

a nemáš úzkosť? Mala som tiež bolesti a pichanie na hrudi a bola som na EKG a všetko bolo OK a bola to len úzkosť a strach.

Martin91

Nuz tyzden dozadu som bol na prehliadke u doktora, ktory mi spravil vsetky mozne vysetrenia (kvoli osveceniu na VP) a vyslo mu ze som uplne zdravy.