Čo proti zápche?

Príspevok v téme: Čo proti zápche?
čirios

Ahojte, mám 17 rokov, zápchu mám už cca 2 týždňe. Počas týchto 2 týždňov som síce bola na veľkej, asi 3 x ale moc mi toho nešlo a aj to až potom ako som začala brať Duphalac (beriem ho už týždeň), včera aj dneska som si dala aj čipok ale nie je to lepšie, aj sušené slivky som si už dala dneska. Stále mám pocit plnosti, niekedy ma bolí brucho a mám ho hrozne nafúknuté, potom nemám chuť jesť, nevládzem ale musím pretože mám trochu problém s nízkou váhou...Tú zápchu mám pravdepodobne kvôli štítnej žlaze, mám mierne zníženú jej funkciu. Viete mi prosím ešte niečo poradiť? Lekárka má ešte asi 3 dni voľno, potom k nej pôjdem určite. Dakujem.

prplak

Vypi vela hroznovej stavy (aspon 1 liter). Ale nie nejake kupovane, ale zober original "zive" hrozno a pretlač si z neho stavu a vypi to :-) neni to moc chutne ale das to ;-)

Brancci

Dámy, nerobte z toho vedu! Pamatajte na to, ze BIO je zazracne slovicko samanov, ktori z vas vo vegetke vymlatia aj posledne euro! Aby vám to poriadne fungovalo, netreba vela:

2 dcl rastlinneho oleja (najlepsie lanovy, ale posluzi aj olivovy)
2 dcl vlaznej vody
5 dcl kefíru (cmar, acidofilne mieko, acidko a pod.)
2 stredne velke rajciny

vsetko treba naraz vypit a zjest. Ak sa ucinok nedostavi do 15 min, odporucam sluknut 1 marlborku.

GoFruit

A preco ja som dakedy trpela zapchou ked som sa plnohodnotne stravovala plno mliecnych vyrobkov a masko a chlebik tmavy hm? To je presne taka ista otazka.

philips

GoFruit - mlieko nepijem, ale mám laxatívum, ktoré obsahuje mliečny cukor. A asi to nie je len tak. :)

A prečo mi asi v nemocnici radili jogurty a mlieko?

GoFruit

Ja som dakedy pila mlieko a mavala som zapchy - takze pgilips tvoju skusenost s mierne prehanacimi ucinkami ml8eka nemam.

philips

GoFruit, prečo mliečne? Mlieko má slabučký preháňavý účinok...

Mliečny cukor sa používa ako mierne preháňadlo...

GoFruit

Zmen stravu. Vynechaj vsetko mliecne. Ak mozes daj si 4 dni iba na jablkach. To by ta malo precistit. Ak jablka neznasas a nepremozes sa, tak 2 x denne na lacno 2 polievkove lyzice NEpasterizovaneho jablcneho octu do vody uzivat aspon mesiac. Jablcny ocot kupuj len v bio obchode inac v klasickych je pasterizovany.

čirios

Ahojte, to som opať ja zakladateľka. Kúpila som si to Psyllium, užívam ho už 5. deň, a pomohlo to asi tak, že prvý deň ked som si to dala som bola na veľkej a odvtedy už nič...nechápem jak je možné že už ani to nepomáha :/ tak čo mi može teda ešte pomôcť? asi už jedine výplach čo?