Rodina mi vytvorila depresie z toho že som sama

Príspevok v téme: Rodina mi vytvorila depresie z toho že som sama
Sys

Som 21 ročné dievča a myslím že žijem celkom normálny život. Nikdy som nemala problém v kontakte s ľuďmi, mám super kamarátov, vychádzam so spolužiakmi na vysokej, povedala by som že nie som nejaká hlúpa a celkom dobre vyzerám, takže chlapci o mňa majú záujem a to väčší než o moje kamarátky. Mám za sebou dva vzťahy, jeden trval rok a druhý tri roky, ten bol vážnejší. Teraz som už rok aj niečo sama. Samozrejme, že by som pri sebe chcela niekoho, koho by som ľúbila a kto by ľúbil mňa. Ale viem, že nič netreba siliť a hlavne som sa presvedčla, že mám na viac ako na niekoho kto si ma nebude ani poriadne vážiť. Spoznávam rôznych chlapcov, s jedným som sa stretávala zopár mesiacov, s niektorými som bola iba raz - dvakrát na rande. No nikdy to nevyšlo, buď to nezaiskrilo z mojej strany, alebo z opačnej, alebo sme jednoducho obaja zhodnotili že zostaneme kamaráti. Viem, že skutočná láska ešte len príde a čakám na ňu, nič nesilím. Problém je v mojej rodine. Či už je to mama, otec, starí rodičia, krstí rodičia, alebo aj vzdialenejšia rodina... Všetci na mňa pozerajú, ako keby som nebola v poriadku, ako keby som už navždy mala zostať sama. Pýtajú sa ma, či je so mnou všetko v poriadku, či nemám nejaké komplexy, čudujú sa, ako to že som ešte stále sama, hovoria mi o tom kto má kde akého frajera a aký vzťah a že aj ja by som mala mať. Ako keby som to mohla ovplyvniť. Doteraz som svoj stav znášala dobre, ale čím viac do mňa tlačia takéto veci, tým sa cítim horšie. Každým dňom sa cítim viac a viac sama, nechcená, opustená a začínam si myslieť, že so mnou asi naozaj niečo nie je v poriadku keď si rok a pol neviem nájsť priateľa...

ivik24

ahoj Sys, viem je to nepríjemné, keď ti to pripomína rodina, tiež som si to zažila :D, tiež nemám nikoho, bývam niekedy smutná z toho, ale nebudem predsa s niekým nasilu, len aby sa nepovedalo. snáď nájdeme niekedy svoje polovičky :D drž sa :)

Fleur-de-lis

no prepáč, ale to čo má tvoja rodina za zmýšľanie v tomto? Nebudem predsa vo vzťahu s "kadekým" len aby som bola vo vzťahu. A keby ostatní zadaní ľudia boli len v aspoň ako tak perspektívnych vzťahoch tak väčšina z nich je tiež single ;)
Nie je na tom absolútne nič divné, že nemáš teraz vzťah. Práveže by som povedala, že keďže si bola v minulosti dokopy 4 roky vo vzťahu, tak ti len prospeje byť teraz sama. Človek potrebuje aj ten single time, na svoj rozvoj, na spoznanie seba, svojich túžob. Vo vzťahu je riziko(najmä pre násťorčných), že sa človek bojí úprimne zistiť a povedať, čo chce lebo by sa to tomu druhému nemuselo páčiť. Lenže takto žije v klamstve a skôr či neskôr sa to prederie na povrch vo forme nespokojnosti a prázdnoty.

Verím ti, že ti to neustále pripomínanie rodiny musí riadne liezť na mozog a meniť tvoje vlastné cítenie ohľadom toho. Obklop sa aj ľuďmi, ktorí v tomto majú rozumné názory, aby si mala kde naberať silu. Držím prsty.

miki25

tak na mňa ako na chlapa sú silné tlaky tiež, že mám čerstvých 25 a nikoho nemám. rodina, ale hlavne rodičia zdôrazňujú neustále, že v mojom veku už boli zrovna zosobašení a tak, ale neriešim to momentálne. 16-20 tky,s ktorými chodia moji rovesníci ma až tak nebavia, lebo nerozumiem si s nimi. proste istý čas si budem musieť počkať, mám ešte min. 10 rokov na nájdenie skutočnej lásky a verím, že príde.

bmw

No ja by som im na to rodičom povedal svoje :), netráp sa, zamiluješ sa , keď to príde tak to príde...máš čas, 21...si mladá, ked sa zalubis hoc aj v 27, 28, bude vsetko ok...ale poradim Ti, pockaj si , kym dozrejes pred 30tkou, začneš inak svet vnímať, budeš mať iné hodnoty, ucelíš si, kto sa k tebe hodí a koho chceš...budeš presne vedieť, kto ti vyhovuje...vtedy sa začne to pravé orechové....takže teraz máš čas...

nelinka22

hehe no ja mam 21 a este som vobec nikdy nikoho nemala, tak co by si povedala na toto? ty uz mas za sebou 2 vztahy

ako nerozumiem logike tvojej rodiny- preco silou mocou chcu aby si mala nejakeho priatela, ved je to jedine tvoja vec a potom ocividne nemas ziadny problem, si spolocenska takze neni o com

len sa ty drz svojho a nepocuvaj ich, si dost rozumna

Seagal

Ale to ty nevieš ze ako 21 rocna už musíš byť vydatá a mat 2 deti a tretie na ceste. Také nevieš? To je povinnost ženy sa vydať za prvého čo tí pride do cesty a rodiť a rodiť a kojiť a kojiť až tí cici ovisnu. 21 a slobodná to už si stará dievka. Chytro hľadaj lebo na ocot ostaneš !!! ber ako vtip ;)

niky89

Mm no ja neviem ja mám 20 a nejaký vážny vzťah som ešte ani nemala. Ževraj nie som škaredá ani hlúpa .. som len vyberavá, ešte som sa nezamilovala .. a na čo strácať čas s niekym koho aj tak nechcem nie? .. radšej sa učím, cvičím alebo tak hehe :) No ja neviem asi som divná, ale dúfam, že budem mať len jeden vážny vzťah v živote ..

kyarra

Chore, ale typicke :) ak si z dediny, trikrat tak zle. Si mudre dievca, ze nechytas prveho a vyberas si. Rodinu proste ignoruj. Im nikdy nevyhovies. Povedz ze mas kopec napadnikov a nevies si vybrat, to ich snad ukludni.

Lula1

Kua, mat tak 21r. tak si uzivam zivot naplno. Mala by som aj 5 frajerov naraz :))) sak 21r. to je nic este tych frajerov mat budes, cosi vazny vztah v 21tke nesranduj naco by ti bol? Najst si v 21tke vazny vztah a by s nim akoze uz nafurt... brrr oblieca ma studeny pot, uzivaj si :D