Spermiogram bez masturbacie?

mariannad

ano aj ja suhlasim s jednym nazorom, pardon uz si nepamatam kym ale bola spomenuta naprotechnologia, je to prirodzena, prepracovana a hlavne prijatelna metoda pre par, videla som vela videi kde tieto pary rozpravali svoje skusenosti a mali obrovske problemy a teraz pocali normalne, pretoze sa pricina riesi a neobchadza, takze tak, je len dobre, skuste ak mozete.

Prezyvka55

Tu v nemecku s tym robime bezne, myslim geneticke inzinernietstvo ... potesim krestanske duse: viete kolko oplodnenych vajicok skonci v biologickom odpade? :D

No ale ved co ucel svati prostriedky z toho by aj tak na vzduchu alebo v petriho nadobe nic nebolo :D

bezne sa tu ludia snazia upravovat dna, testovat rozne chemicke zluceniny, latky, lieky.

je to evolucia, casom sa bude dat vyselektovat chybne info z dna, podla mna aj namiesat rozne vlastnosti farba oci vlasov a rozne ine veci, asi sa to my este nedozijeme ale uz teraz je plno pokrokov v tejto oblasti.
alebo v klonovani buniek napriklad kmenovych na liecenie roznych chorob.

vyvoj nezastavis :) mozte si nadalej bedacit a plakat na tomto fore krestanske hluposti ... nepomoze vam to :).

co by ludia dali za to keby sa ich dieta nenarodilo postihnute ale zdrave, alebo bez nejakej chronickej zvady, verte mi vela ludi to v buducnosti oceni

MS!

Dr. T. Wasilewski, jeden z priekopníkov umelého oplodnenia v Poľsku tvrdí: "Umelé oplodnenie je priestor, kde sa život mieša so smrťou. Ak chceme, aby bola táto metóda účinná, musíme rátať s tým, že niektoré ľudské bytosti zahynú... Mal som možnosť vidieť, ako sa život a smrť pri umelom oplodnení navzájom prepletajú, a táto skúsenosť mi stačila na to, aby som jednoznačne pochopil, že robím zle."

Prof. A. Baranov, hlavný pediater ruského Ministerstva zdravotníctva odhaduje, že približne 75 % detí, ktoré sa narodili zo skúmavky, sú invalidi. Vo svojom vystúpení v ruskom parlamente povedal: "Ak chce vláda vyčleniť finančné prostriedky na technológiu in vitro fertilizácie, nech zároveň hneď vyhradí prostriedky aj na liečenie a starostlivosť o invalidné deti... Táto metóda škodí takisto aj zdraviu matky."

Dr. R. Getmanov z Ruska poukazuje na nedostatok údajov o ďalšom živote detí, ktoré sa narodili pomocou umelého oplodnenia: "To, že v televízii ukazujú detičky narodené pomocou metódy in vitro, nepovažujem za presvedčivé. Musíme získať oficiálne štatistické údaje, a nie reklamu. Musíme mať informácie o tom, aké rodiny si zakladajú deti zo skúmavie, aké choroby mávajú a aké choroby nemajú, aké sú ich deti a pod." Keďže prvé dieťa zo skúmavky sa narodilo v roku 1978, mali by sme mať k dispozícii bohatú a presvedčivú dokumentáciu o dlhodobých dôsledkoch umelého oplodnenia. Zatiaľ však "nemáme k dispozícii nijaké zverejnené lekárske štatistiky o deťoch počatých metódou in vitro. Považujem to za signál, že nie je všetko v poriadku," zdôrazňuje Getmanov.

Lekárske fakty:
Sotva 4,2 % embryí počatých pomocou metód asistovanej reprodukcie (ART) sa narodí živých.
Úmrtnosť takto počatých detí je pri pôrode dvojnásobná, a podľa iných výskumov až štvornásobná.
U detí počatých metódou in vitro sa vyskytujú neuro-ortopedické poruchy 2x častejšie ako u prirodzene počatých detí.
Úmrtnosť matiek, ktoré využili in vitro fertilizáciu, je 3-násobne väčšia ako úmrtnosť matiek, ktoré počali prirodzeným spôsobom.
Riziko rakoviny vaječníka po procedúre in vitro je 4-násobné.

etty

Viem, že o uvedenej metóde bola na Slovensku kedysi prednáška pod záštitou europoslankyne Anny Záborskej, ktorú mal lekár z írskej kliniky naprotechnológie. Bolo to na nete, ale bohužiaľ to teraz nemôžem nájsť. Bol tam dosť podrobný záznam z jeho prejavu, popisoval podrobnosti o diagnostike i o liečbe, zároveň uvádzal čísla úspešnosti, ako aj príklady úspechu prirodzeného počatia i u žien po štyridsiatke, kde by nikto nepovedal, že sa to podarí. Podľa všetkého to bol Dr. Phil Boyle z Galway, o ktorom sú nejaké stránky na googli v AJ. Ďalej som čítala, že v Poľsku je to známa vec a je tam viacero takýchto kliník.

Najlepšie by bolo informovať sa u kontaktných osôb v plodare, alebo priamo zavolať alebo navštíviť MUDr. Wallenfelsa v jeho ambulancii (je tam na neho kontakt).

Ivka 1

Jedná sa o pomoc prírodnými doplnkami výživy firmy Forever Living Products.
Je to interná štatistika. Viac sa dozviete na firemnej stránke.

Cindy353

ivka1 zaujimave ze nie je nikde medializovana vasa obdivuhodna uspesnost ze ste pomohli viac ako tisic parom k itehotneniu.... mozes specifikovat vasu zazracnu firmu?

zalezi od nemocnice, bezna prax je ze partnerka nejde s muzom do odberovej miestnosti. myslim ze maju na to nejake sanitarnebpredpisy ale treba sa spytat