Zubné lekárstvo - Univerzita Palackého v Olomouci

Príspevok v téme: Zubné lekárstvo - Univerzita Palackého v Olomouci
mirusiikk

Ahojte, máte niekto overené informácie o štúdiu zubného lekárstva na Univerzite Palackého v Olomouci? Najlepšie niekto, tam študuje/študoval. Pomohli by mi najmä informácie o prijímacích skúškach, z čoho ste sa učili, či stačia len modelové otázky a nakoniec to najdôležitejšie - ste spokojní so štúdiom?? Za akúkoľvek reakciu vopred ďakujem. :)

Babulik

Ahoooj :) vidím že si písala, že si hlásila do BA minuly rok ale nepodarilo sa ti to, som na tom presne tak isto a chcem sa spýtať či si budeš dávať opäť prihlášku do BA alebo sa budeš sústrediť na Čechy ?

CNKO

Ahoj,
Nemohla by si mi poslat mail na teba? Chcel by som si s tebou pisat trochu viac o tych prijimackach aj studiu, no nechcem to tu zverejnovat len tak.

Kitty_1

Ja som mala na prijímačky požičané knihy z českého gymnázia a tie som sa nadrela prakticky dopodrobna.
Neviem aké máš vzorové testy, lebo v podstate do OL sú 2 knihy-jedna je zelená a druhá modrá. Okrem toho sú fajn tie doučká a nič viac nepotrebuješ.
Prijímačky v SR a v ČR sa nedajú ani porovnať, jednak kvôli fyzike a jednak ani kvôli otázkam. Mne prišli prijímačky v ČR oveľa ľahšie a celkom mi pripadali prijímačky v ČR jednoduchšie. Ja som do BA a ani do KE prijímačky nespravila, ale v ČR som spravila aj do Brna, Prahy a aj OL.

mirusiikk

Jeej, ďakujem za reakciu :) Ja som sa pokúšala minulý rok na zubné lekárstvo na LF UK v BA, ale neúspešne, tak som teraz na FCHPT STU. Viem, že na zubné sa dostať nie je ľahké, ani to štúdium, ale chcela by som to ešte raz skúsiť. Minulý rok som chcela skúsiť aj do Olomouca, ale kryli sa termíny prijímačok, tak som si vybrala Bratislavu. Ja hlavne neviem, že z čoho by som sa mala pripravovať na prijímačky, či postačia teda tie kurzy, odporúčaná literatúra + čo ešte k tomu. Pretože okrem gymnaziálneho učiva ma každá fakulta nejaký ten svoj typ prijímacích skúšok a tie podklady, z ktorých som sa ja pripravovala minulý rok na LF UK mi sú v Olomouci nanič v podstate + musím si ešte doberať tú fyziku.

Kitty_1

Ahoj,
ja som tretiačka na UPOL v odbore ZL.
Na prijímačky ti treba hlavne perfektné vedomosti z gymnaziálneho učiva - pozor z českého, lebo niekedy je názoslovie v bio odlišné od nášho. Fakulta vydáva, teda vydala niekedy 2 knižky - modrú a zelenú, kde je súbor vzorových otázok. Modelové otázky ti nestačia.
Okrem toho existujú aj víkendové prípravné kurzy, kde sa všetko dozvieš a aj precvičíš.
Čo sa týka spokojnosti tak som maximálne spokojná.
Ak máš otázky, tak sa kľudne pýtaj čo ťa zaujíma.