Poplatky za všetko

Príspevok v téme: Poplatky za všetko
nobodya

Už ste sa s tým stretli u Vašho lekára?

Napr u mňa:

-> poplatok za elektronicke spracovanie udajov 1€ (to je pri každej navšetve)
-> poplatok za predpis lieku mimo času 9:00-10:00 a je 1€ za každý recept
-> poplatok za telefonické objednanie 5€ , poplatok za objednanie mimo času 9:00-10:00 sú 2€ ..

atď ...

Je to normálne? Každý koho stretnem tam samozrejme zaplatí ,lebo čo sa bude hadať alebo pôjde k inému lekárovi ? (čo stojí čas ,namahu a peniaze na cestovanie atď)...

V podstate je nereálne aby tam bežne pracujúci človek prichádzal od 9:00 do 10:00 a objednaval sa alebo predpisoval si lieky..

Tak to sa zarába ,najmä ak pani doktorka nerobí dokopy nič okrem toho že sestrička vytlačí recepty stále tie isté dokola a prečita výsledky testov krvi .. to dokážem aj ja a nepotrebujem nato 6 rokov študovat..

woo

hlavne taki lekari co su v malych mestach, kde nie je konkurencia, zneuzivaju pacientov a uctuju im nezmyselne platby. treba sa ozvat. tu v BA ma vytaca uz ked vobec musim za potvrdenku platit 50centov - ako preco? ale vacsina lekarov si neuctuje zbytocne poplatky, jedine tak za prednostne vysetrenie cca 10 eur- zaplatim lebo sa mi nechce cakat dve hodiny. napr detska neurologicka chcela za objednanie 20eur, a bez objednania sa tam nedostanes - uz som tam viac neisla, a preco to chcela? lebo siroko daleko ina nie je. inde si bud pockas alebo ta normalne objednaju bez poplatku, lebo maju radi poriadok v pacientoch. draheho mam akurat zubara...a u vseobecnej som nebola asi tri roky, a ta tiez nepytala peniaze za hluposti. aha, a este som zazila detsku zubarku, co si pyta pat eur len tak do vrecka. este som ju nenahlasila kedze nemam dokazy...treba si aj kontrolovat, co si na vas uctuju lekari, ak mate podozrenie

betty112

Pozrela som si clanok dr. Krajnakovej. Pravdive cislo je 500-600. Ostatne je loz, niektore su fantazmagorie.
Pravda je, ze niektori uplatky dostavaju. Niektori.
Ludia nedavajte uplatky! Ludia nedavajte uplatky!
Cudujete sa lekarom? Uplatky beru niektori a obuchavaju ich o hlavu vsetkym. To je ako tvrdit, ze vsetci uradnici na ministerstve dostavaju uplatky za predrazene verejne objednavky.
Uvadzajte vsade plat ucitela, ktory dava kondicie (moja dcera chodila, 2x tyzdenne á 2 hod, naraz 3 decká, á 17 Eur, nezdanenych) ako "priemer", vyratajte to na realne odpracovane hodiny a uvadzajte ako standard.
Neustale lzi a nepriatelstvo este nikoho nestimulovali k lepsej praci. Naopak, demotivuje to.
Sala ma pravdu, qui prodest? Urazat lekara a drazdit ho nezmyselnymi cislami .. nahnevany, pretazeny urobi pre pacienta co najmenej (jasne, bude sa namahat, poistovna nezaplati a pacient ho okyda .. no nevykasle sa na to ..)... poistovna usetri.
Vnasat do pacientov nedoveru (su neschopni, robia vam naschval zle..) .. ludia nejdu k lekarovi .. poistovna usetri.

tweet222

sala
kazdy jeden minister zdravotnictva stal akurat za vyprask, ale to co tu pises ze lekari sa maju zle je proste loz. oproti zvysku ostatnych ludi v SR s porovnatelnou kvalifikaciou zarabaju aj bez zaratania hromady uplatkov minimalne rovnako a za dalsie, nedostatok lekarov a nizka zivotna uroven obyvatelstva a nefunkcny pravny system ich nenuti podavat kvalitne vysledky a svoju robotu doslova flakaju, co je jednoducho nepriehladnutelny fakt, nech uz pride clovek z 90% do akejkolvek nemocnice, ambulancie a k akemukolvek lekarovi - vladne totalny nezaujem o pacienta a pokym im nedas uplatok tak ta nechaju aj skapat; nejake prisahy o pomoci ludom ich absolutne nezaujimaju - dolezite su len peniaze.
ja vam chcem ale odkazat, ze ak ste studovali medicinu kvoli peniazom tak nech sa paci, spravte si teda radsej rekvalifikaciu na nieco podla vas lukrativnejsie no hlavne nieco kde nejde o ludske zivoty a zdravie, pretoze inak narobite akurat viac skody nez osohu.

sala

cokoladka, toto milujem.
Ty si myslis, ze ta lekarka je stastim bez seba, ze sa moze ponizovat pre 1 euro ?! Boze.
cokoladka, anonymita je fasa. Ale tebe verim, ze si o podpriemernych vykonoch povedala svojim lekarom.
Vies, kto najzretelnejsie s plnym vedomim podakuje, ked pre neho nieco lekar urobi? Clovek, co zil v zahranici.
Citala si vobec tie taxy? Skus znova.
Milujem reci, prezeniem, ze doktor ma spavat pod mostom. Mas pravdu, kazdy je blb, ktory sa nevys..l na rodicov, svoju rodinu a robi to tu.
Tu ta nasie.a este aj ministerka, ked uverejnuje bludy o "priemernych platoch". Bludy. Nik lekarovi neda viac nez je zakonom stanovene (vystrajkovane), spolahni sa (atestovany 1690 hrubeho)a smytec. Ziadny lekar v nemocnici nema ministerkin "priemer". Lekar pocuva bludy, masaz verejnej mienky - je zamera presne na takych, ako si ty.
Komu to prospeje? Tebe? Co z toho mas, ze ti ministerka nase.u doktora? On sa vys..ie na teba. Urobi minimum, len aby no nenatahoval nejaky Urad. Komu to prospeje? Poistovni (vlastne: správovi zdravotnej dane). Lekar na teba nemina peniaze, bude lepsi zisk. Gratulujem. Mate, co ste chceli.
O lekarne sa budete potkynat a k lekarovi sa vnucovat a doprosovat. Pracuj ty tak, ze ani nevies, ci to nebude zadarmo (alebo do straty), co najviac, maj par minut, niekdy sekund, na jedneho, rob sucasne minimalne 2-3 veci, vysvetluj laikom zlozite veci, vyzadujuce znalosti, ktore nemaju, dosledne, s usmevom ich vyzyvaj k dalsim otazkam.
S vedomim, ze mozno prave tento ta bude hned za dverami vyhlasovat za blba. Cim menej o veci vie, tym lahsie bude mudry jak radio. Som zvedava, ako sa budes rozdavat.
Potom si precitaj dristy o liekoch a prirode a pochopis, ze komunikacia je strata casu.
Aj toto je strata casu, vobec si nemyslim, ze ti svitne. Taka moja vedoma hlupost, mozno relax, je piatok poobede, ukazuje sa pekny vikend. Cokoladka, vela zdravia.

cokoladka2

Sala nerob tu prosim ta z doktorov zasa rovno chudacikov. Ziju si nadpriemerne dobre a to aj pri odvadzani mierne povedane podpriemernych vykonov. A to este pomlcim o ich bohorovnosti a arogancii

sala

Este chcem dodat: Lekari by bez poplatkov za vselijake potvrdenia neudrzali ambulancie. Nemali by ste ich tam. Mali by ste 10 lekarni, 3 laboratoria a ziadneho lekara. Poistovne im nezaplatia za vsetkych pacientov (limity, aj Dovera, klame, ze nedava limity, dava)a to co im zaplatia za medicinsku pracu nestaci na chod ambulancie. Specialista dostane za hodinu prace pre celu ambulanciu (on, sestra, upratovanie, najom, kurenie, voda, el., ..., dezinf. prostriedky) necelych 6 (slovom: šesť) eur. Aj to len raz za zivot pacienta za jednu diagnozu, ako vstupne vysetrenie, potom uz uctuje za kontroly pacienta stvrtinu tej sumy, tj. cca 1,5 Eur. Bez poplatkov za potvrdenia pre urady, objednavanie a pod. by neprezil.
Verte, ze lekarom je to trapne. Ved je to pod uroven lekara, vnucovat platbu 1 Euro za .. co to? .. elektronicke spracovanie ? Dobra blbost.

kablica

zbytocne bude kopie posielat na Urad pre dohlad, ten s tym nic nema. Podobne poplatky musia byt schvalene vyssim uzemnym celkom, pokial ich nema schvalene, tak so staznostou jedine tam. Lenze lekarom tieto poplatky bez problemov samospravne kraje schvaluju, cize jedina moznost, ako vyjadrit svoj nesuhlas, je zobrat kartu a prejst k inemu lekarovi.