Mám depresie z toho že som ostala bez práce

Príspevok v téme: Mám depresie z toho že som ostala bez práce
hannah515

Ahojte . Mám problém s tým že mám depresie z toho že som zostala bez práce.Vyhodili ma z roboty a som bez práce síce ,,len ,,druhý týžden ,ale mám hrozny strach že si nič poriadne nenájdem. čo som si aj posielala cez net životopisy nikto sa zatial neozval ani nic proste
:((( ... Cez den sa nudím hrozne a iba rozmýšlam čo idem robit kam sa idem opýtať alebo co vlastne . Ako Ste vy riešili ked Ste zostali bez roboty ? No mna to hrozne ubýja nemám záujem o nič poriadne som zúfala z tejto situácie hlupej :(((Ja viem teoreticky čo by som mala robiť. Neupadať do depresie , snažiť sa hladať prácu nadalej ,stále sa pýtať a vsetko okolo toho ,lenže ja strácam ten záujem ,bojím sa čo bude v budúcnosti , bojím sa mať deti niekedy v buducnosti že ich ani neuživím . Jednoducho ma začali takéto hlúpe myšlienky napadať. Som ako v začarovanom kruhu a neviem ako von z toho :((( A vlastne ani neviem aku radu potrebujem ,skor som sa asi potrebovala vyrozprávať ,lebo ma to hrozne zaťažuje táto situácia :(((( a Dakujem za všetky prispevky

janre

Ahojte.
Pomozte mi prosim. Moj priatel trpi depresiami z malocennosti. Ma sebevrazedne myslienky a premieta si vhlave ako sa zabit bezbolestne a rychlo. Uziva aj tabletky ale neviem ci mu vobec zaberaju ako maju. Bojujeme s tym ako sa len da ale vidiet ho na dne je nieco strasne. Mahrozne stavy a bojim sa,ze si naozaj nieco urobi. Ako mu mam pomoct? Co mam robit aby mu bolo dobre?

_meno

Ahoj hannah515

Vravi sa ze uspech je ked sa pripravenost stretava s prilezitostou.
Prilezitost vsak prichadza Okamzite ked sme pripraveni. V praxi to znamena, ze ten co vie pomoct ako uctovnik-je k ludom mily - tak mi pridu prilezitosti pomahat tym sposobom. Ked sa uz clovek vie postarat o seba o druhych, presiel si cinnostami ludi pod nim-vtedy je pripraveny pomahat viac napr, ako riadiaci pracovnik.

Velmi pekna otazka je-co dokazeme ludom poskytnut hned teraz: Sme pracovity, sme zodpovedny, sme ludsky, vieme aj svoj volny cas travit plnohodnotne vonku, v prirode, s blizkmi ludmi, sami od seba aj ked sa to od nas neocakava,
Ak si si odpovedala ano-je len otazka kedy ti do zivota pride moznost pomahat viac.

Mnoho ludi sa snazi urychlit cas v zmysle aby im do zivota v buducnosti prisli lepsie veci - a pritom sa nam treba zamysliet kolko toho poskytujeme v sucasnosti.

Ked nevieme ako hospodarit s 100€, ako mame vediet ako pomoct s 300€? Peniaze by sme rozhadzali, minuli nerozumne, dostali sa do vacsich dlhov...
Ked nevieme prist do prace ani nacas, spravit si jednoduchy kalendar uloh, alebo ked nie sme ochotni venovat nas volny cas k zlepsovanii seba a preukazovania snahy o zaujem o pracu - co by sme robili vobec v praci - ako vieme ostatnym ludom pomoct.

Z vlastnej skusenosti mozem len napisat, ze ked sam clovek nevie CO robit ...su tu vsetci ostatni ludia ktory niektori vedia CO robit a robia to..a pomocne ruky ako nase by sa im len hodili :-) (A zaroven my budeme mat co robit, budeme s ludmi, cinnost bude osozna rovnako ako aj jej vysledok).

Aspon mam ten pocit, ze mnoho ludi chce chodit do prace len aby mali pre seba - a ked vidim ich volny cas premarneny a ich rodinu driet v jednoduchych cinnostiach zatial co druhy rozmysla co ma robit ... :-)

Pomahaj ludom nezistne, potom akyby nahodou pridu peniaze a potom akyby nahodou clovek zisti ze kvoli nim to aj tak nerobil a ze je na zaciatku - tam kde sa nachadzame teraz a len tam sa mozme nachadzat (v pritomnosti).

Vela stastia :-)

sampon

V minulosti, ked som zostal bez prace ja, tak som sa z toho velmi tesil. Radost mi sposobovalo to, ze som nemusel kazdy den riesit pizdoviny s roznymi kokosmi, ktorych tam bolo neurekom. Zopar mesiacov som bol potom doma a potom sa nasla nova praca. Nemusis sa zbytocne stresovat.

james bond

ked to budu aspon 3 mesiace potom zacni stresovat, ako pise bimbac nieco hlavne rob,precvicuj jazyk, uc sa trebars excel a podobne, myslim ze aspon na dohodu nieco najdes a popritom hladat nieco serioznejsie

bimbac

Hannah ty máš depresie len z dvoch týždňov nezamestnanosti dobré čítam? A čo majú povedať tí ktorí sú mesiace a roky nezamestnaní? Pracujú len na dohody alebo brigádujú lebo dnes ak nemáš známosť tak si prácu na uväzok len ťažko na SVk nájdeš. Čo oni majú povedať ktorí rozposlali desiatky životopisov a odpoveď žiadna? Sa spamätaj! To ťa vedia dva týždne nezamestnanosti tak zdeptať? Využí ten čas na relax, alebo si rozšíruj vedomosti v nejakej oblasti na čo si nemala kvôli práci čas.

nada5

Ahoj aj ja som bez práce. Ja som odišla sama. Videla som že tam už nepatrím..teraz hľadám aj tesco na pár hodín..aspoň

konvalinka28

Ahoj Hannah,

tvoja situacia nie je lahka a s pracou to momentalne nie je uplne ruzove.

Aky druh prace si mala predtym? Co je oblast, v ktorej by si vedela pracovat? Z akeho si vlastne mesta?

Sama hovoris, ze je to este len druhy tyzden tak nevesaj hlavu. Skusala si trebars nejaku personalnu agenturu?

Dalsia vec je, ze mometalne vidim ako sa tym trapis, kedze uz mas aj myslienky, ktore opisujes. Neboj sa, pride aj praca aj nejake tie financie a deti budu tiez. Mas nejakych blizkych ludi, ktori su ti v tomto obdobi oporou? Co rodina a priatelia? Su poblizku?