Vceli pel

Patricia556

14 máj ·

Chcete posilniť imunitu deti ? Včelí peľ je „superpotravina“ s vysokým obsahom enzýmov a bielkovín
Top päť zdraviu prospešných účinkov včelieho peľu
1. Protizápalové účinky
2. Podpora životnej energie a vitality
3. Zbohom alergiám
4. Dôkladnejšie posilnenie imunitného systému
5. Zlepšenie trávenia

Je teda najvyšší čas, aby sme prirodzenou cestou zlepšili náš príjem živín!
Včelí peľ zaraďujeme medzi tzv. funkčné potraviny, čo znamená, že je najlepšie ich konzumovať spolu s jedlom, najmä s ovocím (vláknina v ovocí ešte viac zvýrazňuje pozitívne účinky včelieho peľu).
cena 1000g 14 eur

Ivka 1

Včelí peľ sa môže užívať dlhodobo, kým včelia materská kašička max. 2x do roka . Medzi jednotlivými dávkami by mala byť min. 3 mesačná prestávka. Včelí propolis užívať iba v akútnom stave.

endura

Ing. Pavel Kováč, Želovce.
Po 2 mesiacoch užívania by mala nasledovať mesiac prestávka; prípadne ho užívať len počas prechodných období.

Ivka 1

Za zdroje znečisťovania vzduchu a vody ťažkými kovmi a inými znečisťujúcimi latkami sa pokladajú automobilové výfuky,priemyselne odpadky,energetické závody a bane.Programy nukleárnej energie uvoľňujú tekuté a plynové výlučky,ako aj pevný odpad. Mnohé štúdie životného prostredia sa zaoberajú biologickou použiteľnosťou týchto znečisťujúcich materiálov a ich následným zavedením na biologické cesty.Včely si vyhľadávajú potravu na veľkom priestore (vyše 7 km2),pričom navštívia mnohé druhy rastlín a rozlične zdroje vody.Z týchto zdrojov sa dostavajú látky do úľa.
Analýzy peľu v kvetenstvách rastlín a peľu zbieraného včelami (Free a kol., 1983)potvrdili priame súvislosti v obsahu ťažkých kovov.Peľ je dnes súhlasne považovaný za dôležitý zdroj ťažkých kovov vo včelstvách.Samostatnou kapitolou je používanie prípravkov na ochranu rastlín v poľnohospodárstve.
Včelárske stanovište by sa nemalo zriaďovať v blízkosti komunikácií, priemyselných stredisk,z ktorých unikajú škodlivé exhaláty a pri veľkých vodných plochách.
Bohužiaľ toto je celosvetový problém , presahujúci hranice Slovenska. Aj na Slovensku máme zdroje na zber čistého peľu-čisté prírodné oblasti,vysokohorské lesy a lúky.

S tým, že 100 % slovenský med je kvalitný súhlasím,ale musí byť kontrolovaný vo veterinárnom ústave, kde sa vylúči prítomnosť ťažkých kovov a aj pri jeho balení sa musia dodržiavať prísne hygienické zásady. Takže ak kupujete med,mali by sme ho kupovať priamo od včelára s certifikátom kvality,ktorého poznáte a nie napr.od predavačov pri ceste.

Ja osobne kupujem 100 % Slovenský včelí med.
Včelí peľ,propolis a včeliu materskú kašičku ,kupujem od firmy, ktorá chová včelstvá na vysokopoložených púštnych oblastiach, kde nie je znečistené životné prostredie.

gerco

@Ivka 1: Velmi by ma zaujimalo ODKIAL mas tuto nezmyselnu informaciu, ze na Slovensku vceli pel obsahuje tazke kovy ??? To potom netreba jest ani med zo Slovenska, pretoze tie vcely zbierjau predsa pel z kvetov, horskych zivic a pod. ktore obsahuju taktiez tazke kovy ?! Totalny bullshit !! Ano, keby tie vcely zbierali ten pel vedla Ziarskych hlinikarni, tak budis, ale ako mozes tvrdit taky nezmysel, resp. pausalizovat CELE Slovensko, ze su tu tazke kovy ??

A urcite vsetkych zaujima, co sa ukryva pod tvojim tajomnym nazvom "čistých náhorných plošín" ?? :) Tazke kovy sa plazia ponad zem ?? Ci padaju z oblakov ?? A tie tvoje ciste nahorne plosiny su kde ?? Nad oblakmi ??

Nezavadzaj koli svojmu biznisu ludia, ze pel a kvazi aj med zo slovenska je zly, pretoze nas med je zaradeny medzi TOP produkcie v EU !! Skus si nastudovat kde vsade sa od nas med exportuje a ver tomu, ze keby bol nasyteny tazkymi kovmi, tak ho urcite zapadna europa nezoberie !!

Ivka 1

S včelím peľom z tržnice si môžete veľmi ublížiť , nevie sa čo konzumujete, Alergie na včelí peľ veľmi často nie sú alergiami na rastlinný peľ ale na ťažké kovy,ktoré sa v ňom nachádzajú. Včely majú dolet 5- 7 km , je teda ťažko lokalizovať miesto,kde bol peľ zbieraný.

jajaa

Odporúčam ti zakúpiť si včelí peľ od včelára, na tržnici ho zvyknú predávať. Môžeš ho kľudne užívať dlhodobo, ja zvyknem 1 čajovú lyžičku ráno pred jedlom zapiť vodou (nemám rada jeho chuť).

Ivka 1

Na Slovensku bohužiaľ včelí peľ obsahuje ťažké kovy,to môže spôsobiť viac škody ako osohu.Mám veľmi dobrý zdroj z oblasti čistých náhorných plošín. Včelí peľ je ideálna potrava nielen pre včely, ale i pre ľudí. Sú v ňom obsiahnuté všetky látky potrebné k životu.Obsahuje:bielkoviny (20-49%), amidy (dusíkaté deriváty org. kyselín tvoriace napr. základ bielkovín), aminokyseliny, jednoduché a zložité cukry (25-48%), tuky (2,7-14%), ktoré pozostávajú v 43% z 3 najhodnotnejších esenciálnych mastných kyselín, hormóny, enzýmy, koenzýmy, vitamíny (provitamín A,B1,B2,B3,B6,B9,B12, kyselinu pantoténovú, biotín,cholín,inostol, C,D,E,K,rutín), minerálne látky (Vápnik, fosfor, draslík, síra, sodík, chlór, horčík, železo, mangán, meď, jód, zinok, kremík, molybdén, bór, titán, selén)
Môže sa užívať dlhodobo, má priaznivé účinky pri rôznych ochoreniach. Posilňuje imunitu, pôsobí antidepresívne , je zdrojom energie.
Pred užívaním je potrebné spraviť test na kontrolu alergie na včelí peľ.